utorak, 31.05.2016.

Jelena Hrvoj - Durgina kuća

Jelena Hrvoj - Durgina kuća

Radnja započinje u sadašnjosti, ponovnim susretom Piksele Omnie i Billianet, zatim nas autorica vodi 20 godina ranije, u vrijeme kada je sve započelo...

Piksela je dijete rastavljenih roditelja, zajedno s majkom seli u njen rodni gradić koji pomalo podsjeća na grad duhova. Tamo upoznaje Billianet, naočigled sasvim normalnu djevojčicu... Te večeri upute se u stari, napušteni lunapark. Ulaze u Kuću straha, tzv. Durginu kuću i susreću još jednu djevojčicu, Kaliopu. Iako Kaliopa nije oduševljena novom pridošlicom, djevojčice sklope tajni pakt, zaklinju se na vjernost Durgi, nedodirljivoj božici.Jedne večeri dok Piksela i Billianet pokušavaju pronaći tajni dnevnik, u Durginu kuću upada beskućnik i napada ih. Pokuša silovati Billianet,ali ga Piksela sprečava udarcem lopate. Djevojčice ga zatoče i brutalno ubiju. Ali netko ih je promatrao... i tu započinje šok i nevjerica...
Tko je beskućnik kojeg su ubile? Tko ih je promatrao? Kako će završiti ova priča?

Pomalo je neshvatljivo koliko zlobe može biti u tako malim djevojčicama. Odakle zloba i poremećenost u njima? Jel to zbog loših obiteljskih situacija ili je razlog negdje dublje?
Naime, Piksela je živjela sretno i bila sasvim normalna djevojčica do rastave roditelja. Nakon toga se njen svijet u potpunosti ruši, majka se priklanja alkoholu,postaje nasilna,a otac ne želi čuti za kćer. Kaliopa je siroče, živi s bakom koja je izgubila dodir sa stvarnošću. Kaliope ima čudnu naviku - ubija ptice. Njeni roditelji su umrli u nerazjašnjenim okolnostima i to saznajemo kroz priču. Billianet pak živi u savršenoj obitelji,ali njena majka je opsjednuta čistoćom i Billianet prkosi tome neredom, a pati od poremećaja ličnosti.

Priča je pomalo brutalna, ima dijelove koji su stvarno "gadljivi" i koji su me natjerali da bacim knjigu na stol i odem čim dalje od nje ali opet sam se tako uvukla u priču da me jednostavno vuklo na daljnje čitanje. Oduševljena sam, a u isti čas sam i zgrožena, šokirana krajem priče koji je pravi spektakl. Mislim da bi ovu priču trebalo ekranizirati.
Moja preporuka za ovaj horor roman s elementima psihološke drame

- 21:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.05.2016.

Guillaume Musso - Zato što te volim

Guillaume Musso - Zato što te volim
FOKUS na hit

Prije 5 godina dogodila se tragedija. Mala Layla nestala je u trgovačkom centru u Los Angelesu. Mark i Nicole očajno su tražili svoju petogodišnju kćer.
Priča započinje oko Božića, 5 godina nakon nestanka Layle. Nicole i Mark se susreću prilikom napada uličnih razbojnika u New Yorku. Mark, koji je tada beskućnik, spašava svoju ženu od sigurne smrti.
Tri godine je Mark očajno tražio svoju kćer, a tada je, shrvan boli i patnjom, nestao u podzemlju New Yorka. Nicole je bila slomljena, izgubljena nakon nestanka kćeri i nakon što joj je i muž otišao, zakopala se u svom poslu pokušavajući smiriti osjećaj krivice.
Connor, Markov prijatelj i kolega psiholog te večeri susreće malu Evie koja ga je pokušala opljačkati. 3 mjeseca kasnije Nicole naziva Marka da su pronašli njihovu kćer živu, točno 5 godina nakon njenog nestanka kako luta trgovačkim centrom u Los Angelesu. Iz nekog nepoznatog razloga Layla ne govori. Mark odlazi po svoju kćer, sam. Napokon se javljaju pitanja tko je oteo Laylu, da li je doista bila oteta i zašto ne govori, zašto i Nicole nije išla po svoju kćer. Na aerodromu opet susrećemo Evie,a i Alyson, mladu i bogatu nasljednicu, razuzdanu partijanericu.
Kakva je Alysonina priča, kakve veze ona ima s Laylom? Kakve to tajne krije Evie i zašto je toliko bijesna? Kakvo prijateljstvo veže Marka i Connora?

Ova priča je jako šokantna, na trenutke zbunjujuća, a opet tako predivno napisana. Musso nas stalno zapanjuje neobičnim zapletima, šokira nas iz stranice u stranice i ne da nam da ispustimo knjigu iz ruke dok ne otkrijemo sve tajne koje se skrivaju iza nestanka Layle i njenog neobičnog povratka. Cijeli ovaj roman sam pročitala u jednom dahu, u napetosti, u iščekivanju. Kraj priče će vas totalno oboriti s nogu, ali neću vam ga otkriti. Uputite se i vi u pustolovinu. Garantiram vam da ćete uživati.

Recenziju napisala Dijana Mandić

- 22:09 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Gayle Forman - Kamo je otišla

Gayle Forman - Kamo je otišla
U izdanju Znanje

Ovo je nastavak knjige Ako ostanem u kojoj upoznajemo Miu, sasvim običnu djevojku kojoj se jedno jutro sruši čitav svijet. U prometnoj nesreći izgubi roditelje i mlađeg brata, a dok se liječnici bore za njezin život njen duh nas vodi kroz priču o Mijinom životu i njenu borbu dal da ostane ovdje ili da ode za roditeljima i bratom.
U knjizi Kamo je otišla pratimo priču o Adamu, Mijinom dečku, 3godine nakon nesreće i saznajemo što sve događalo i napokon saznajemo da je Mia zapravo živa,ali ga je ostavila. On je postao vrlo popularna rock zvijezda,ali ga i dalje gone demoni sumnje. Još uvijek se pita zašto ga je Mia samo tako ostavila. Jednog popodneva u New Yorku oni se ponovo susreću i napokon se suočavaju. Hoće li Mia napokon objasniti svoje postupke? Može li joj Adam oprostiti? Mogu li Adam i Mia imati svoj sretan kraj?

Ovo je jedna predivna priča o ljubavi i njezinoj snazi i jedna potresna priča o životu. Ostavila je dubok dojam na mene i mogu se pronaći u ovoj knjizi i poistovjetiti s likovima, s Adamovom ljutnjom, Mijinim bijesom. Ova knjiga je vrtlog emocija koji nas vodi kroz priču o životu koji se može preokrenuti u jednoj sekundi, o prolaznosti života, o snazi glazbe, o tamnoj strani slave i o moći ljubavi. Uvučena u priču i sama sam se zapitala kako bi ja reagirala na Mijinom mjestu, kako bi postupila na Adamovom mjestu, da li bi se ja borila za tu ljubav ili ostavila da prođu godine do ponovnog susreta.

- 22:09 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Liane Moriarty - Male laži

Liane Moriarty - Male laži
U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

"Sve je to zapravo bio strašan nesporazum. A onda je sve izmaknulo kontroli."

"Svaka obitelj nesretna je na svoj način."
Ovo je savršen citat koji opisuje radnju ovu knjige.
Madeline, Jane i Celeste su sasvim slučajno postale povezane. Njihova djeca zajedno idu u predškolu.
Madeline ima iza sebe propali brak, kćer iz tog braka, novog supruga i još dvoje djece. Bori se s bivšim mužem i njegovom novom ženom za naklonost starije kćeri. Situaciju dodatno otežava činjenica da njegova kćer sada zajedno pohodi predškolu s njenom mlađom kćeri i svakodnevno se viđaju.
Celeste je majka blizanaca. Bogata, predivna. Ima sve što može poželjeti. Muž joj je pažljiv, savršen otac dečkima. Ali ona skriva tajnu, muž je tuče.
Jane je samohrana majka predivnog dječačića, Ziggya, plod sexa za jednu noć. Stalno se seli, ne može biti na jednom mjestu dulje od 6mjeseci. Bori se sa svojim demonima iz prošlosti i problemima u školi. Ziggy je optužen za nasilje u školi.

Knjiga započinje ubojstvom, zatim nas autorica vodi 6 mjeseci ranije kroz priču. Otkrivamo razne tajne, male laži ovih žena, a na kraju svakog poglavlja ubacuje nam intervjue koji su se desili nakon ubojstva i navodi nas na krivi trag i drži u napetosti.
Nikako ne možemo dokučiti da li će Madeline napokon oprostiti svom bivšem mužu, hoće li moći zadržati svoju kćer uz sebe. Također nikako da otkrijemo da li će Celeste napokon skupiti hrabrosti i napustiti svog muža, a nikako da otkrijemo kako je Jane zapravo povezana sa svima njima i tko je Ziggyev otac.A ono najvažnije, do samog kraja ne znamo tko je ubijen niti tko je ubojica. Reći ću vam samo da je kraj sasvim neočekivan.

Ova knjiga je u meni izazvala vrtlog emocija, smijala sam se s njima, ljutila sam se na Celeste i njen nedostatak hrabrosti, sažalijevala Jane u njenim problemima. Ovo je jedna poučna priča o prijateljstvu i obitelji. Ništa nije kako se čini, uvijek ima nešto sakriveno. Napeta do samog kraja i nikako se nisam mogla odvojiti od knjige, čak sam kuhala s knjigom, samo da što prije otkrijem što se sve krije u njihovim,na oko, savršenim životima.

- 22:08 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Kristin Hannah - Posljednji ples leptira

Kristin Hannah - Posljednji ples leptira
U izdanju Znanje

Lexi je djevojka mutne prošlosti. Napokon pronalazi svoju obitelj nakon što je dugi niz godina provela po udomiteljskim obiteljima. Jude je majka blizanaca, Mie i Zacha. Kao i svaka majka je zabrinuta za svoju djecu,ali ona čak i mrvicu pretjeruje. Nakon niza spontanih pobačaja i strogog čuvanja trudnoće. Jude ništa ne prepušta slučaju i budno pazi na svoje najveće blago.
Prvi dan srednje škole je. Mia je sramežljiva i povučena dok njen brat Zach uživa najveću popularnost. Lexi i Mia se sprijateljuju, uz neobičnog posrednika - knjigu. Uskoro postanu najbolje prijateljice, a Lexi i Zach se zaljubljuju. Svi zajedno postaju nerazdvojni. Zadnji razred srednje škole donosi nove izazove, upisi na fax,tulumi. Lexi je svjesna da neće moći na fax zajedno sa Zachom i Miom, a Zach ne želi ostaviti Lexi,ali isto tako ne želi razočarati sestru i roditelje.
Posljednji tulum i jedna pijana vožnja mijenja sve. Lexi gubi svoju najbolju prijateljicu, Zach je izgubio svoju drugu polovicu,svoju sestru. Jude gubi svoju voljenu kćer.
Kako će taj gubitak utjecati na njih? Je li ljubav Zacha i Lexi dovoljno jaka da ovo prebrodi? Hoće li Jude ikad oprostiti Lexi tu noć? Tko je zapravo kriv za tu nesreću? Kako će se svi nositi s osjećajem krivice?

Osjećaji u ovoj knjizi su tako realno opisani da sam osjetila svaku Judeinu brigu oko djece, svaki osjećaj. Mogla sam se poistovjetiti s Jude dok je brinula kako će joj djeca izrasti, da li ih je dobro odgojila i da li će uspjeti u životu. Osjetila sam i tu neobičnu povezanost blizanaca, ljubav prijateljica.Osjećala sam se kao da ja gubim najbolju prijateljicu, sestru ili kćer.

Ovo je jedna tužna i potresna priča o prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Vrlo je realna i poučna. Ovu knjigu bi trebao pročitati svaki tinejđer i svaki roditelj. Jedna noć može sve promijeniti, uništiti živote samo tako.

Napomena: Nemojte čitati bez paketića maramica!

- 22:07 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Daphne Kalotay - Notni zapis ljubavi

Daphne Kalotay - Notni zapis ljubavi
U izdanju Znanje

Davna1987.godina
Remy je na zadnjem semestru na Konzervatoriju u Bostonu, s 22 godine dijelilo ju je jedno mjesto od mjesta prve violine. Dolazi novi dirigent, Nicholas, zvijezda u usponu. Sa svojom ženom Hazel i kćeri Jessie često seli zbog svog posla. Često seljenje i borba da napokon postanu roditelji učinila je da Hazel postane manje očarana svojim životom i Nicholasova ljubav nije dostatna da premosti njen osjećaj samoće. Dok se Nicholas bori s komponiranjem svog remek djela, Remy uči svirati bez osjećaja straha. Dosadna srpanjska noć, koncert i odlazak na piće mijenja sve. Iako su Remy i Nicholas svjesni svoje greške, ne mogu se oduprijeti mislima,osjećajima i ponovo se prepuštaju strastima. Osjećaj krivnje ih dovodi do prekida,tajne se otkrivaju i sve se urušava.

Knjiga započinje u današnje vrijeme, susretom Hazel i Remy i sigurno se pitate što se to sve događalo u njihovim životima kroz godine. Hazel, suočena s preljubom i rastavom, mora naučiti živjeti sama i prebroditi gubitak muža. Bori se za svoj život i nije joj lako,kao ni jednoj prevarenoj ženi.
Remy se bori za svoj život i ljubav, vječito na mjestu druge violine,druge supruge, suočena je sa životom sa smušenim suprugom koji nikako da uspije sa svojim remek djelom. Kroz godine se bore s osjećajima i javljaju im se svakakve prepreke - nenadana trudnoća, izjave ljubavi prijatelja i mogućnost preljuba. Svašta im je stalo na put,a da li su uspjeli sve prebroditi morat ćete otkriti sami.

Iako sam čula hrpu komentara kako je ova knjiga mogla biti bolja, meni je savršena baš ovakva kakva je. Snažna priča o borbi za ljubav, prepuna osjećaja. Opisuje nam kako je život nepredvidiv i sve se može promijeniti u jednom trenu. Puno je toga što možemo naučiti iz ove priče,a ono najvažnije je to da uvijek moramo ostati svoji i boriti se za ono što doista želimo.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:06 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Sylvia Day - Sedam godina čežnje

Sylvia Day - Sedam godina čežnje
Znanje

Prije sedam godina,večer prije svog vjenčanja, lady Jessica slučajno je zatekla Alistaira Caulfielda u "nezgodnoj" situaciji. Nakon 6godina braka, Caulfield joj je i dalje u glavi iako nikad nije otkrila njegovu tajnu. Nakon godine dana žalosti za svojim suprugom,odluči otići na Jamajku,na njeno naslijeđeno imanje. Na putovanju ju prati,nitko drugi nego sam, Alistair,na nagovor Jessicinog, previše zaštitnički postavljenog šogora. Napokon joj priznaje da svih 7godina misli o njoj i otkrije joj sve svoje mračne tajne. Daleko od svih,oni se prepuste strasti. Dolazi vrijeme za povratak u London i oboje su u strahu zbog osuda visokog društva, ona je uzorna dama,a on najobičniji razvratnik.
Priča prati i još jednu ljubavnu priču, priču o Jessicinoj sestri, njenom mužu nasilniku i Jessicinom šogoru.

Radnja priče je dosta zanimljiva,pravi ljubić koji inače gutam bez daha,ali ipak sam se uhvatila kako se dosađujem i tjeram samu sebe da nastavim s čitanjem,da ne odustajem od knjige. Iskreno, jako puno sam očekivala od Sylvie Day, mogu reći da me i razočarala nakon svih njenih romana koje sam pročitala. Nekako se bolje snalazi u sadašnjosti ( Crossfire) i fikciji (Dreamguardians). Nije knjiga koju ću bez razmišljanja opet uzeti u ruke,ali ipak sasvim ok za kišno popodne.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:05 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Monica McCarty - Poglavar

Monica McCarty - Poglavar (Čuvari Visočja)
Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Teške godine su za Škotsku, klanovi neprestano ratuju, William Wallace je ubijen u Engleskoj,a Edward doslovno pljačka Škotsku. Robert Bruce želi poraziti Edwarda i sjesti na škotsko prijestolje. Svjestan je da će to biti teško pa planira okupiti "elitnu" vojsku 10-ak najboljih ratnika Visočja i Otočja.
Tormod MacLeod, poglavar svog klana i najbolji ratnik Otočja, trebao bi biti vođa,ali on to ne želi. Želi zadržati neutralnost i sigurnost svog klana.
Christina Fraser samo želi pobjeći od svog nasilnog oca i spasiti sestru. Nakon očeve ucjene,ona pristaje uloviti Tora u zamku i prisiliti ga na vjenčanje.
Tor je prisiljen na vjenčanje,mlada nevjesta ga izluđuje i sve više pada na njene čari, neutralnost klana je upitna,a nakon Christine nepromišljenosti to će biti još teže.
Hoće li Tor uspjeti zadržati neutralnost? Hoće li Christinu previše koštati njena nepromišljenost? Hoće li "elitna" vojska uspjeti u svom pohodu?

Woooow, nakon čitanja ove knjige mogu reći samo wooow.
Garwoodica ima konkurenciju. Knjiga se doslovno ne ispušta iz ruke. Kako to već biva u romanima o Highlanderima, Tor je tvrdoglav i ravnodušan prema svojoj ženi,ali ipak ne može potpuno sakriti osjećaje. To je ono najdraže u Highlanderima,sve vrvi emocijama i strasti,a njihovo poricanje osjećaje je ono što vuče na čitanje i jednostavno ne možeš stati dok ne otkriješ hoće li ipak biti happy end.
Razgovori među supružnicima puni su humora i sarkazma, opisi Škotske i prizori borbe su fascinantni,a emocije koje se opisuju u knjizi jednostavno ostave bez daha.

Jedva čekam nastavak.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Katarina Bivald - Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom

Katarina Bivald - Čitateljica u potrazi za sretnim završetkom
Profil

Sara i Amy se godinama dopisuju i razmjenjuju svoje knjige. Kada Sara izgubi posao u knjižari,odluči otići posjetiti Amy u Iowu,iako nikad nije bila izvan Švedske. Pri dolasku u gradić Broken Wheel saznaje da je Amy umrla. Zbunjena i šokirana ne zna što učiniti sada. Cijeli gradić ju pokušava zadržati jer je ona Amyna posebna gošća o kojoj im je puno pričala. Sara otkriva da gradić nije onakav kakav joj ga Amy opisivala,ali ipak mu daje priliku. Kroz Amyna pisma i Sarine avanture u gradiću upoznajemo sirotog Georgea, uštogljenu Caroline, simpatičnog Andya i Amynog nećaka, Grace i Johna. Sara uskoro shvati da svima njema treba jedna prava knjiška avantura i otvara knjižaru. Može li Sara u tome uspjeti i približiti knjige zagriženim nečitačima? Hoće li pronaći svoj sretni završetak u Iowi ili ipak u Švedskoj?

Iskreno, bila sam jako skeptična u svezi ove knjige. Bilo me je strah da će to biti još jedna "već viđeno" knjiga. Većina takvih knjiga koje počinju bijegom u drugu državu su strašno sladunjave,nije da ih ne volim,ali ova knjiga je dobrodošla promjena. Tijekom čitanja ove knjige mogla sam se zamisliti da sjedim zajedno sa Sarom u knjižari, da sam prisutna u tom malom gradiću sa svima.
Sara kao lik mi je fascinantna. Jedna povučena osoba koja se mora suočiti s hrpom ljudi u stranom gradu,stranoj državi. Njena transformacija očarava,odjednom postaje omiljena osoba u gradu,pokretač je svih događaja. Toliko su je zavoljeli da je prose samo da ih ne napusti kad joj istekne viza. Ostali se također mijenjaju pod njenim utjecajem i utjecajem knjiga. Caroline napokon malo otpušta uzde i spetlja se s mlađim muškarcem, George se bori sa svojim osjećajima i alkoholizmom. Tom se opušta u njenoj blizini.

Jedna predivna priča s mnoštvo citata,usporedba i razgovora o knjigama. Dok sam čitala ovu knjigu moj popis za čitanje je samo rastao i rastao. Svaki pravi ljubitelj knjiga bi trebao pročitati ovu knjigu jer stvarno je čarobno kako knjige spajaju ljude.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Penelope Ward - Stepbrother Dearest

Penelope Ward - Stepbrother Dearest
U Srbiji prevedeno kao Zabranjena strast,u izdanju Laguna

Dragi moji, pišem vam u ovaj kasni sat zato jer sam totalno potresena ovom predivnom knjigom i nisam mogla zaspati nakon što sam ju pročitala pa sam odlučila podijeliti s vama svoje viđenje ove knjige.

Ovo je priča o Elecu i Greti. Elecov otac oženjen je Gretinom majkom. Njegov odnos s ocem je kaotičan. Jednu jesen,dok su oboje sedamnaestogodišnjaci, dolazi kod njih provesti posljednju godinu srednje škole. Na prvi pogled Greta se odmah zagrijala za njega,opako zgodan,istetoviran i ispirsan,problematičan. On nju pak naziva neuglednom. Dani im prolaze u napetosti,on nju neprestano zadirkuje dok ona pokušava doprijeti do njega.Mnoge stvari im se događaju,od krađe gaćica do zajedničkog igranja video igrica,izlaska u četvero. Jedne večeri Greta obrani Eleca od oca. Uskoro joj priznaje neke svoje osjećaje prema njoj i otkriva joj neke svoje tajne. Otkriva joj i da piše. Ali ona je za njega zabranjena. Neočekivani poziv i on se mora vratiti svojoj majci i rastanak im teško pada. Tu noć provode zajedno,uz jednu izgubljenu nevinost poklanjaju jedno drugome i dio srca. Nakon toga nisu se ni čuli ni vidjeli 7godina, dok ne umre Elecov otac.. Njihov ponovni susret budi strah u Greti koja ga nije zaboravila. Elec se pojavljuje sa svojom djevojkom koja je očaravajuća,pravi anđeo i u Greti se javlja ljubomora. Ipak, djevojka ne ostaje do sahrane i Elec ostaje s Gretom. Na sahrani ga svlada napadaj panike i odlaze u provod. Provode ludu noć i jedva se suzdržavaju. Dolazi vrijeme za Elecov odlazak. Rastanak je dirljiv,kao da Elec ne želi otići i priznaje joj da je voli,ali ipak ode. Greta je ponovno sva slomljena i teško preživljava naredne dane. Nakon skoro 2 mjeseca dolazi joj Elecova poruka s molbom da pročita njegovu autobiografiju. Knjiga opisuje vrijeme prije njegovog začeća i napokon otkrivamo zašto je njegov odnos s ocem bio kaotičan,također otkrivamo pravu istinu o njegovim osjećajima prema Greti i kako je on nju ipak došao potražiti u onih 7 godina razdvojenosti,ali knjiga se završava u dijelu rastanka na aerodromu s riječima - "vratio sam u Kaliforniju jer sam jednom u životu morao da postupim ispravno"
Kako je to Elec postupio ispravno ipak ćete morati otkriti sami.

Knjiga je..ma totalno sam bez riječi. Već dugo nisam pročitala nešto ovakvo i oduševljena sam. Prepuna je emocija i cijelo vrijeme je napeta i jednostavno se ne ispušta iz ruku. Držala me budnom,eto skoro do 2 ujutro. Iskreno se nadam da će uskoro doći i u Hrvatsku prijevod ove knjige jer je ova knjiga definitivno zaslužila mjesto na mojoj polici.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Julie Garwood - Trofej

Julie Garwood - Trofej
U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Lady Nicholaa je živa legenda, prelijepa Saksonka koja sama brani svoj dvorac od Normana. Postala je ratni plijen,trofej s kojim će novi kralj William od Normandije nagraditi jednog od svojih viteza. Royce je hrabri ratmik,jedan od najboljih viteza kralja Williama, jedini koji je uspio nadmudriti Nicholau. Iako su se vitezovi trebali nadmetati za njenu ruku,hrabri potez Nicholae joj je osigurao da sama izabere svog supruga. Odabrala je Roycea uz riječi "šah-mat". Zna da se ispod njegove oštre i hladne vanjštine nalazi nježnost i odluči ga osvojiti. Royce je iznenađen svojim osjećajima prema Nicholai,a i strašću koju dijele u krevetu. On voli red i disciplinu,a Nicholaa je vrtlog emocija i spontanosti. Pokušava ju obuzdati i nametnuti svoja pravila. U početku se Nicholaa buni,ali pristaje samo da usreći svog muža. No Royce ipak osjeća da to nije njegova Nicholaa,nedostaje mu stara Nicholaa.
E sad,hoće li Royce odustati od svojih pravila i pronaći kompromis,da li će napokon priznati svoje osjećaje i još puno toga ćete morati otkriti sami.

Kao što sam jučer napisala, obožavam Julie Garwood,jednostavno žena zna kako napisati odličnu knjigu, a junaci su joj fantastični. Nicholaa nije još jedna djeva u opasnosti koja ne zna sama pomaknuti prstom osim ako joj to najprije sluge ne nacrtaju. A ne, ona je odvažna i hrabra,nadmudrila je 3 viteza prije nego ju Royce porazio,a i njega je uspjela nadmudriti prerušivši se u redovnicu. Royce je kao i svi muški likovi,hrabar i tvrdoglav,ne bi priznao svoje osjećaje,ali ima nešto u njemu što fascinira.

Odlično štivo za opuštanje, nasmijat ćete se do suza,a nećete moći stati čitati sve dok ne otkrijete u kakve će neprilike još upasti Nicholaa i da li će Royce poludjeti sa svojom ženom.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 21:12 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks