Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Kristin Hannah - Posljednji ples leptira

Kristin Hannah - Posljednji ples leptira
U izdanju Znanje

Lexi je djevojka mutne prošlosti. Napokon pronalazi svoju obitelj nakon što je dugi niz godina provela po udomiteljskim obiteljima. Jude je majka blizanaca, Mie i Zacha. Kao i svaka majka je zabrinuta za svoju djecu,ali ona čak i mrvicu pretjeruje. Nakon niza spontanih pobačaja i strogog čuvanja trudnoće. Jude ništa ne prepušta slučaju i budno pazi na svoje najveće blago.
Prvi dan srednje škole je. Mia je sramežljiva i povučena dok njen brat Zach uživa najveću popularnost. Lexi i Mia se sprijateljuju, uz neobičnog posrednika - knjigu. Uskoro postanu najbolje prijateljice, a Lexi i Zach se zaljubljuju. Svi zajedno postaju nerazdvojni. Zadnji razred srednje škole donosi nove izazove, upisi na fax,tulumi. Lexi je svjesna da neće moći na fax zajedno sa Zachom i Miom, a Zach ne želi ostaviti Lexi,ali isto tako ne želi razočarati sestru i roditelje.
Posljednji tulum i jedna pijana vožnja mijenja sve. Lexi gubi svoju najbolju prijateljicu, Zach je izgubio svoju drugu polovicu,svoju sestru. Jude gubi svoju voljenu kćer.
Kako će taj gubitak utjecati na njih? Je li ljubav Zacha i Lexi dovoljno jaka da ovo prebrodi? Hoće li Jude ikad oprostiti Lexi tu noć? Tko je zapravo kriv za tu nesreću? Kako će se svi nositi s osjećajem krivice?

Osjećaji u ovoj knjizi su tako realno opisani da sam osjetila svaku Judeinu brigu oko djece, svaki osjećaj. Mogla sam se poistovjetiti s Jude dok je brinula kako će joj djeca izrasti, da li ih je dobro odgojila i da li će uspjeti u životu. Osjetila sam i tu neobičnu povezanost blizanaca, ljubav prijateljica.Osjećala sam se kao da ja gubim najbolju prijateljicu, sestru ili kćer.

Ovo je jedna tužna i potresna priča o prijateljstvu, ljubavi i obitelji. Vrlo je realna i poučna. Ovu knjigu bi trebao pročitati svaki tinejđer i svaki roditelj. Jedna noć može sve promijeniti, uništiti živote samo tako.

Napomena: Nemojte čitati bez paketića maramica!


Post je objavljen 25.05.2016. u 22:07 sati.