srijeda, 25.05.2016.

Monica McCarty - Poglavar

Monica McCarty - Poglavar (Čuvari Visočja)
Mozaik knjiga - čitam i lajkam

Teške godine su za Škotsku, klanovi neprestano ratuju, William Wallace je ubijen u Engleskoj,a Edward doslovno pljačka Škotsku. Robert Bruce želi poraziti Edwarda i sjesti na škotsko prijestolje. Svjestan je da će to biti teško pa planira okupiti "elitnu" vojsku 10-ak najboljih ratnika Visočja i Otočja.
Tormod MacLeod, poglavar svog klana i najbolji ratnik Otočja, trebao bi biti vođa,ali on to ne želi. Želi zadržati neutralnost i sigurnost svog klana.
Christina Fraser samo želi pobjeći od svog nasilnog oca i spasiti sestru. Nakon očeve ucjene,ona pristaje uloviti Tora u zamku i prisiliti ga na vjenčanje.
Tor je prisiljen na vjenčanje,mlada nevjesta ga izluđuje i sve više pada na njene čari, neutralnost klana je upitna,a nakon Christine nepromišljenosti to će biti još teže.
Hoće li Tor uspjeti zadržati neutralnost? Hoće li Christinu previše koštati njena nepromišljenost? Hoće li "elitna" vojska uspjeti u svom pohodu?

Woooow, nakon čitanja ove knjige mogu reći samo wooow.
Garwoodica ima konkurenciju. Knjiga se doslovno ne ispušta iz ruke. Kako to već biva u romanima o Highlanderima, Tor je tvrdoglav i ravnodušan prema svojoj ženi,ali ipak ne može potpuno sakriti osjećaje. To je ono najdraže u Highlanderima,sve vrvi emocijama i strasti,a njihovo poricanje osjećaje je ono što vuče na čitanje i jednostavno ne možeš stati dok ne otkriješ hoće li ipak biti happy end.
Razgovori među supružnicima puni su humora i sarkazma, opisi Škotske i prizori borbe su fascinantni,a emocije koje se opisuju u knjizi jednostavno ostave bez daha.

Jedva čekam nastavak.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:04 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks