petak, 26.04.2019.

Aimee Molloy - Savršena majka

Stilus knjiga

One su Svibanjske majke, skupina žena koje su rodile u svibnju. Nalaze se u parku, izmijenjuju iskustva s poroda, prve dane s bebama. Podrška su jedna drugoj.
Jedan izlazak bez beba, samo provod za mame, par tura pića, dobra zabava, to je sve što se trebalo dogoditi te noći. Ali jedna beba je nestala, i to iz svoje kolijevke.
Winnie, samohrana majka, nije htjela ostaviti svoju bebu s dadiljom, ali su je nagovorile. Sad njene bebe nema...
Ništa nije kako se čini, postaje napeto, maske padaju. Gdje je Mida? Tko ga je oteo?



Od samog početka, autorica nas "mulja". Daje nam krivca, bar sam ja to tako povezala.
Uvodi nas u priču tako lako, totalno vas obuzme i skroz je teško prestati čitati jer jednostavno morate otkriti zašto je to učinila, a onda šok. Ipak nije to to, sasvim neočekivani preobrat. Stalno nas zavarava.
Likovi su jako uvjerljivi, vrlo vješto ispripovjedani, možete se poistovjetiti s njima. Uvjerljivo je prikazana i ta nesigurnost majki da li sve rade kako treba, svi strahovi da neće nešto "zeznuti".

Trilere inače baš i ne čitam često, volim ih uzeti kad trebam "presjeći" hrpu ljubavnih romana. Ovaj je odličan, vrhunski je i jedva čekam ekranizaciju ovog romana.
Svakako pročitajte, jednostavno morate zaviriti u ovaj svijet i otkriti što se dogodilo. Vjerujte, nećete požaliti.


I da, samo da znate, savršena majka ne postoji, to je mit. Ne mora uvijek sve biti po špagi kako nam prezentiraju razne "mama grupe" i knjige. Nije uvijek sve krasno vezano uz majčinstvo. Niste loša majka ako ste izašli bez bebe, niste loša majka ako vam ne ide dojenje.
Vi ste svom djetetu sve što zna i za njega ste najbolja mama, i to zapamtite. Nikad se ne uspoređujte s ostalim mamama, jer zapravo i ne znate što one prolaze u svoja četiri zida. Ne postoji savršena žena, ne postoji savršen muškarac, pa tako i ne postoji savršena majka.

Napisala Dijana Mandić

- 16:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.04.2019.

Lucinda Riley - Sedam sestara

U izdanju - Egmont Hrvatska

Maja ima skoro savršen život. Živi na očevom imanju, radi posao koji voli, prevodi knjige. Otac je nju i njenih pet sestara posvojio još kao bebe, inspiriran zvijezdama Sedam sestara. Na dan očeve smrti, njen svijet je polako urušava jer shvaća da zapravo i ne zna tko je njen otac bio i što je sve krio.
Svaka od njih dobit će svoje pismo i neki trag o svom podrijetlu.
Maja se nikad nije upuštala u avanture i kao da ipak ne bi otkrivala svoju prošlost. Iznenadni poziv bivšeg natjera ju u bijeg. Na sasvim drugi kraj svijeta, u Rio de Janeiro.U zemlju u kojoj se rodila.

Maja upoznaje Floriana, spisatelja kojem je prevodila knjigu. On je ujedno i povjesničar pa se njih dvoje upuštaju u avanturu otkrivanja Majine prošlosti.
Priča ih vodi do dvadesetih godina 20.stoljeća. Izabela Bonifacio prisiljena je udati se u aristokratsku obitelj, po želji svog ambicioznog oca. U to vrijeme se gradi i kip Krista,a arhitekt je obiteljski prijatelj. Izabela, nakon što jedva uspije nagovoriti oca i zaručnika, otputuje u Pariz, zajedno s arhitektovom obitelji. Strastvena i željna svega, Izabela se zaljubi u Pariz, uživa u u svemu što nudi,a upoznaje i mladog kipara Laurenta. Cijeli njen svijet je prodrman i svjesna je da više ništa neće biti isto.

A njihova budućnost je zapisana u zvijezdama...



Ovaj roman izvrsno povezuje povijesne činjenice, romansu i misterij. Imam dojam da, na kraju knjige, nismo sve otkrili o Maji, još malo toga fali da se priča upotpuni. I upravo to me tjera da nastavim s čitanjem serijala. Još moramo otkriti što je sve otac krio.
Vrlo je realistično napisano, imate dojam da ste cijelo vrijeme u Riu. Osjećaj sparine, nepredvidiva povijest, romansa i zvukovi sambe, oduzet će vam dah i knjigu nećete ispuštati iz ruku.

"Ljubav ne poznaje granice;
Za nju ne postoje kontinenti;
Ona vidi tek zvijezde."

"Svatko misli da je njegova prošlost najteža, zato što smo je mi počinili."

"Ljudi koje voliš istinski su nezamjenjivi."

Ovo nije još jedan ljubavni roman u nizu kojeg ćete zaboraviti nakon čitanja. O ovom romanu ćete još dugo razmišljati. Predivna priča o ljubavi, predanosti i gubitku.
Na što smo sve spremni zbog ljubavi?
Jesmo li spremni sve izgubiti zbog ljubavi ili izgubiti ljubav zbog svega?


Napisala Dijana Mandić

- 11:47 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks