Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Aimee Molloy - Savršena majka

Stilus knjiga

One su Svibanjske majke, skupina žena koje su rodile u svibnju. Nalaze se u parku, izmijenjuju iskustva s poroda, prve dane s bebama. Podrška su jedna drugoj.
Jedan izlazak bez beba, samo provod za mame, par tura pića, dobra zabava, to je sve što se trebalo dogoditi te noći. Ali jedna beba je nestala, i to iz svoje kolijevke.
Winnie, samohrana majka, nije htjela ostaviti svoju bebu s dadiljom, ali su je nagovorile. Sad njene bebe nema...
Ništa nije kako se čini, postaje napeto, maske padaju. Gdje je Mida? Tko ga je oteo?



Od samog početka, autorica nas "mulja". Daje nam krivca, bar sam ja to tako povezala.
Uvodi nas u priču tako lako, totalno vas obuzme i skroz je teško prestati čitati jer jednostavno morate otkriti zašto je to učinila, a onda šok. Ipak nije to to, sasvim neočekivani preobrat. Stalno nas zavarava.
Likovi su jako uvjerljivi, vrlo vješto ispripovjedani, možete se poistovjetiti s njima. Uvjerljivo je prikazana i ta nesigurnost majki da li sve rade kako treba, svi strahovi da neće nešto "zeznuti".

Trilere inače baš i ne čitam često, volim ih uzeti kad trebam "presjeći" hrpu ljubavnih romana. Ovaj je odličan, vrhunski je i jedva čekam ekranizaciju ovog romana.
Svakako pročitajte, jednostavno morate zaviriti u ovaj svijet i otkriti što se dogodilo. Vjerujte, nećete požaliti.


I da, samo da znate, savršena majka ne postoji, to je mit. Ne mora uvijek sve biti po špagi kako nam prezentiraju razne "mama grupe" i knjige. Nije uvijek sve krasno vezano uz majčinstvo. Niste loša majka ako ste izašli bez bebe, niste loša majka ako vam ne ide dojenje.
Vi ste svom djetetu sve što zna i za njega ste najbolja mama, i to zapamtite. Nikad se ne uspoređujte s ostalim mamama, jer zapravo i ne znate što one prolaze u svoja četiri zida. Ne postoji savršena žena, ne postoji savršen muškarac, pa tako i ne postoji savršena majka.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 26.04.2019. u 16:02 sati.