utorak, 14.02.2017.

Denise Grover Swank - Author - Dvadeset devet i pol razloga

Denise Grover Swank - Author - Dvadeset devet i pol razloga
U izdanju Stilus Knjiga

Rose je mislila da će joj u vezi s Joejem biti super, ali nije očekivala da će joj toliko nedostajati kad vikend prođe (zajedno su samo vikendima zbog udaljenosti), ali i dalje se odlučno odbija preseliti k njemu jer smatra da je mjesec dana veze premalo da se odluči na zajednički život. Pozvana je u porotu,ali ona to potpuno zaboravi i sjeti se tek tog jutra kad mora biti na sudu. Možete i pretpostaviti, ništa joj tog jutra ne ide od ruke i u svom stilu sve uprska. Njene vizije se i dalje pojavljuju, a današnja vizija ima veze i sa slučajem u kojem će ona sudjelovati u poroti. Čini se da je optuženi kriv, ali njena vizija kaže da je drukčije. Rose ne može to samo tako "ostaviti" i,naravno, upada u mnoge nevolje.
Ali tu nije kraj problemima, njena sestra, Violet, protiv je njene veze s Joejem i nastoji učiniti sve da okonča tu vezu.

Rose smo već upoznali i znamo njen "talent" da sve uprska. Kao i prvi nastavak, i ovaj ima elemente krimi radnje. Ful je zanimljiva i napeta priča o nastavku Roseina života. S obzirom da je glavna junakinja i dalje potpuno šašava, odlično ćete se zabaviti i nasmijati.
Brzo se čita i u jednom dahu, doslovno.
Napisala Dijana Mandic

- 09:17 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Sylvain Reynard - Gabrielovo iskupljenje

Sylvain Reynard - Gabrielovo iskupljenje
U izdanju V.B.Z. online bookshop & club

Nakon što su prebrodili krizu na akademiji, Gabriel i Julia su se zakleli na vječnu ljubav, dok ih smrt ne rastavi (da, vjenčali su se).
Julia na Harvardu stvara svoju karijeru i pokušava doktorirati, dok Gabriel predaje na Bostonskom sveučilištu.
Sve je idilično, kao u bajci, ali tada Gabriel spomene djecu, a Juliju stegne oko srca jer joj je karijera sada ipak važnija.
Ali nije to sve, svi u njihovom svijetu, stručnjaci za Dantea i ostali uvaženi akademici, znaju za njihov skandal i misle da se Julia koristi Gabrielom kako bi napredovala.
Tu su i uobičajene bračne razmirice.
Mogu li to oni? Je li brak ipak preveliki zalogaj za njihovu ljubav?

Znate one priče koje završe sa "živjeli su sretno i imali 3djece"? Uvijek sam se pitala kako im je bilo kad bi zatvorila korice knjige, a ovo nije takva priča. U ovom nastavku, autor nam daje vrlo realnu sliku braka, jer nije sve med i mlijeko, problemi postoje i u najsavršenijim vezama.
Ovo je priča o povjerenju između bračnih partnera, poštivanju tuđih odluka iako se možda ne slažemo s njima (jer svi znamo da je Gabriel tvrdoglav i "na svoju ruku"), a nadasve o beskrajnoj ljubavi koja nadilazi sve granice.
S tugom se rastajem od Gabriela, ali bilo je vrijeme da okončamo ovu našu avanturu (iako sam ja odugovlačila koliko sam mogla).
Nadam se da ste i vi uživali s profesorom Emersonom jednako kao i ja, a ako još niste upoznali Gabriela Emersona (zaboga, pa što čekate???) požurite, nećete požaliti ako se upustite u avanturu s njim...
Napisala Dijana Mandić


- 09:15 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Becca Fitzpatrick - Tiho,tiho,anđele

Becca Fitzpatrick - Tiho,tiho,anđele
U izdanju ALGORITAM (1.nastavak)

Nora je jedna sasvim obična srednjoškolka s planovima o upisu na dobar fakultet. Kao i većina djevojaka te dobi, i ona ima svoju najbolju prijateljicu koja zna apsolutno sve o njoj.
Na jednom satu biologije sve se mijenja, napokon upoznaje novog tipa u škola,a zadatak im je upoznati se bolje. Patch nekako zna sve o Nori, ali kako je to moguće kad su se tek upoznali i tek su prvi put progovorili? Pun misterije, nesmiljno privlači Noru iako ga se i nekako boji. Što je to u Patchu tako mračno i što to skriva iza svojih crnih očiju?

Woow, wooow... kažu da je ova knjiga postala hit teen literature. Baš i nisam više teen, ali me oduševila knjiga. Kako već znate, ljubitelj sam fikcije i nadnaravnih bića i pojava, a toga ima i u ovoj knjizi. Ovdje se ljudima suprostavljavaju likovi nadnaravnih sposobnosti. Većina vas već zna, a može se i pročitati na koricama knjige, Patch je pali anđeo, ali tek trebate otkriti kakve veze Nora ima s njim.
U nekoliko navrata me skoro srce izdalo, ima opasnih scena u kojima sam se tresla od straha, ali ima i uzbudljivih trenutaka. Napeta je to priča o srednjoškolki i palom anđelu i njihova romansa dobiva novi smisao, pogotovo kad dođe do uplitanja ostalih bića, a i tajne se moraju otkriti.
Svakako preporučam da pročitate ovu knjigu, a ja se bacam u potragu za novim nastavkom ove priče (Crescendo).

Napisala Dijana Mandić

- 09:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Lauren Weisberger - Vrag nosi Pradu

Lauren Weisberger - Vrag nosi Pradu
U izdanju ALGORITAM

Velika većina vas je sigurno gledala film ili već odavno pročitala ovu knjigu. Ja nisam niti jedno od toga ( da znam, kriva sam), tako da ne mogu reći jel bolja knjiga ili film (ali ispravit ću to ovih dana). Pa eto, krenimo na upoznavanje s knjigom.

Nakon što je završila fax, Andrea je malo lutala svijetom, a zatim se odlučila zaposliti. Dobila je posao o kojem, navodno, sanjaju milijuni cura diljem svijeta, zaposlila se u redakciji glamuroznog časopisa Runway, kao pomoćnica glavne urednice, Mirande Priestly. Međutim, nitko nije Andrei napomenuo da joj šefica pravo utjelovljenje vraga (ako se mene pita, ona je jedna obična iskompleksirana kučka). Svijet joj se mijenja iz korijena, mora pronaći svoj novi dom u New Yorku, mora pronaći vremena za svog dečka, a i najbolju prijateljicu, mora se uklopiti u svijet gdje svi paze na težinu, a još više na svoju odjeću i obuću. Iako joj je sve to, u početku,bilo zanimljivo, Andrea shvaća da se nalazi u paklu, ali odluči izdržati godinu dana kako bi se zaposlila na nekom boljem mjestu. A to neće biti baš tako lako dok joj Miranda ispija krv na slamku sa svojim neobičnim prohtjevima u svako doba dana.

Ovo je priča za "krepat od smijeha", stvarno sam se nekim dijelovima dobro nasmijala, glavna junakinja mi je odlična. Iako je u početku bila sva nekako smušena, ipak je odlučila hrabro se nositi s Mirandom i istrpjeti njen teror, odgovarati joj sarkastično na neke njene prohtjeve,iako se većina takvih razgovora odvila u Andreinoj glavi. Čak je smislila i neke vrlo kreativne ideje za Mirandino ubojstvo ( ja sam smislila još 5 ).
Iako se ova priča čini kao obična snobovska priča, ima tu nešto više što ju izdiže. Bavi se problemom današnjice, sve cure bi htjele izgledati kao da su "sišle s naslovnice", većini ljudi je jako bitno da nose brandiranu robu, a i javlja se mobing, jer ono što je Andrea prošla jest mobing.

Čitajući korice knjige, otkrila sam da je to zapravo i autobiografska knjiga. Naime, Lauren Weisberger je također bila pomoćnica glavne urednice, u Vogue. Nakon što je dala otkaz, napisala je ovaj roman koji je postao hit, a uskoro je snimljen i istoimeni film s Anne Hathaway i Meryl Streep u glavnim ulogama.
Otkrila sam da ima i nastavak ove knjige, Osveta nosi Pradu.
Uglavnom, isplati se pročitati ovu knjigu i nakratko zaroniti u taj "glamurozan" svijet mode i otkriti da tamo apsolutno ništa nije onako kako se nama čini.

Napisala Dijana Mandić

- 09:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Jelena Hrvoj - Štorka

Jelena Hrvoj - Štorka

Radnju neću ni pokušati prepričati, iz čistog straha da ne otkrijem previše. Radnja je kompleksna i mogla bi previše spojlati, a to mi nije u cilju. Reći ću samo da se radi o Eri Torin koju opsjeda Štorka, a imala je i mučnu,misterioznu prošlost.
U knjizi ima jako puno likova, a svi su na neki čudni način povezani u Erin zli "naum".
Opisi su brutalni, na početku stvarno nisam ni trepnula, ali kasnije postaju još mučniji, još krvoločniji, brutalniji, bilo me strah ići spavati.
Također, ne preporučam osobama slabog srca, a i želuca, zbog nekih "gadnih" detalja. Kraj knjige je totalno neočekivan i skroz me šokirao... Evo, još mi srce ubrzano lupa...

Što se sve može desiti kad odlučimo pravdu uzeti u svoje ruke, a svoj um prepustimo bolesti, otkrijte u ovom genijalnom romanu.

Jele, svaka čast...mene si navukla na ovu knjigu, a i na ovaj žanr

Napisala Dijana Mandić

- 09:09 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks