subota, 16.07.2016.

Denise Grover Swank - Dvadeset osam i pol želja

Denise Grover Swank - Dvadeset osam i pol želja
U izdanju Stilus Knjiga

Možete li zamisliti da imate 24 godine i da nikad,ali baš nikad niste poljubili dečka/curu? Nikad niste popili ni kap alkohola,a kamoli se napili? Nikad niste spavali duže od 8 ujutro ili imali u posjedu mobitel? Onda uz sve to imate neke čudne vizije? Malo teško, zar ne?
Rose Gardner ima 24 godine, nikad se nije ljubila i živi s mamom, praktički u staklenom zvonu.
"Ona je stara zlostavljačica koja je navikla voditi tuđe živote po svom."
Nije obična cura, kao što ste i shvatili, a još ima i vizije, čudne vizije, kao npr da će vam pobjeći pas. Nikad, ali nikad nije vidjela sebe u viziji, a taj dan je vidjela sebe, i to mrtvu.
Rose odluči da će napokon početi živjeti, suprostavlja se majci, napiše svoj popis želja koji želi ostvariti prije smrti iz vizije. Dolazi kući i pronalazi svoju majku ubijenu,a Rose je glavna osumnjičena.
Susjed Joe, koji i nije baš najomiljeniji u susjedstvu jer se tek doselio, sprijateljuje se s Rose, pomaže joj oko ispunjenja njene liste želja. Rose zna da on nešto krije, nešto gadno, ali to ne može otkriti.
Rose mijenja iz korijena svoj život, ljubi se sa susjedom, izlazi na dogovoreni spoj ( koji baš i ne prođe kako treba), napokon ode na pedikuru, kupi šminku, naruči dostavu hrane, otkrije obiteljsku tajnu, a onda opet ima viziju. Ova vizija je drukčija, sada zna i datum svoje smrti, a to je za svega 4 dana.

Mala napomena - ovo je prva knjiga u serijalu Misteriji Rose Gardner, a goodreads kaže da ih ima čak 9 i još par novelica sa strane.

Napeta je priča u pozadini,ubojstva i misteriji, a predivna ljubavna priča u prvom planu. Upoznajemo presmiješnu glavnu junakinju, uz koju ćete se stvarno nasmijati do suza, upoznajemo i misterioznog susjeda Joe-a, koji nešto krije, i sve više se čini da nije onaj za koga se izdaje.
Vrlo zanimljiva knjiga, pomalo me podsjeća na knjige Nore Roberts. Jako brzo se čita, jednom kad je ulovite u ruke teško ćete je ispustiti i neće vam dati mira dok ne otkrijete sve detalje, tajne i misterije.
Napisala Dijana Mandić

- 09:29 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.07.2016.

Ellen Marie Wiseman - Što je ostalo iza nje

Ellen Marie Wiseman - Što je ostalo iza nje
U izdanju Stilus Knjiga

Izzy Stone je, naočigled, sasvim obična 17godišnjakinja. Iza njezinog tužnog pogleda krije se i tužna prošlost. Prije 10godina otac joj je ubijen. Ubila ga je Izzyna majka,u snu, u trenu ludila. Izzy odbija posjetiti majku u zatvoru i ne može joj oprostiti. Cijeli život strahuje, zamišlja da će i ona poludjeti kao njena majka.
Nakon što je nova udomiteljska majka, Peg, zamoli za pomoć, odlazi u staru,napuštenu psihijatrijsku bolnicu, Willard, na ispomoć kako bi sačuvali sve što bi moglo biti vrijedno. Među raznim stvarima pronalaze i dnevnik Clare Cartwright. Izzy nikako ne može izbaciti iz glave Claru te počne istraživati Clarinu prošlost i sudbinu.

Clara Cartwright (radnja se prebacuje u 1929.godinu) je bogata nasljednica, ima stroge roditelje koji je baš i ne razumiju. Zaljubljuje se u talijanskog imigranta, Brunu, što njezini roditelji ne odobravaju. Nakon što je odbila ugovoreni brak, otac ju smjesti u privatnu psihijatrijsku bolnicu. Nakon kraha burze, seli ju u državnu bolnicu, Willard. Nitko joj ne vjeruje da je potpuno zdrava i da ju je otac s namjerom smjestio u bolnicu.

Kakva sudbina čeka Claru? Hoće li ikad izaći iz Willarda? Može li Izzy pronaći osobe iz Clarinog života? Hoće li Izzy napokon otići posjetiti svoju majku?

Uh, što reći?! Mislim da dovoljno govori činjenica da sam ovu knjigu pročitala u 24sata.
Jednom kad otvorite ovu knjigu, nećete htjeti stati s čitanjem. Već dugo nisam pročitala tako šokantnu priču.
Istina, bila sam zgrožena ponašanjem prema umobolnim pacijentima u ono vrijeme. Grozno, potpuno barbarski. Pokušajte si zamisliti da vas netko zatvori, a potpuno ste zdravi, i polijeva vas hladnom vodom, trpaju vas raznim lijekovima, vežu vas lancima...
Ovo je, prije svega, priča o ljubavi, obitelji... Tužna je, ali ima sretan kraj i to me utješilo nakon pročitanog.
U jednom trenu sam morala stati s čitanjem jer su mi se toliko oči zamutile, pogodila me ful ova knjiga i mislim da ću još dugo, dugo razmišljati o njoj...
Moja preporuka...
Napisala Dijana Mandic

- 09:59 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Colleen Hoover - Bez nade

Colleen Hoover - Bez nade
U izdanju ALGORITAM

Sky uskoro puni 18godina. Usvojena je s 5godina, a njena majka Karen nije uobičajena majka. U nekim stvarima je pomalo čudna, naime brani joj svaki pristup tehnologiji, nemaju tv niti pristup internetu,mobitele. Cijeli je život školovana kod kuće, ali će ipak zadnji razred položiti u školi.
Upoznaje Holdera, problematičnog dečka o kojem kruže ružne priče.

" Instinkt mi govori da pobjegnem i počnem vrištati, ali tijelo mi samo želi biti u njegovim sjajnim, znojnim rukama."

Holdera cijeli život progoni osjećaj krivnje, uvjeren je da je sve osobe u svom životu iznevjerio. Čak ima i tetovažu Beznadan (Hopeless).

Iako je Sky uvjerena da je on loš momak, ipak ne može poreći privlačnost koja je između njih i upuštaju se u vezu. No Holder ima tajne, a Sky se naglo prisjeća svog života prije 13 godina.
Odakle ona poznaje Holdera? Što joj je to Karen prešutjela? Tko je Hope i zašto ju Holder spominje u snu?

"Lagali su mi i prestravljuje me otkriti ono što mi se svi trude zatajiti."

Na samoj naslovnici piše: "Ponekad istina može biti bolnija od laži..."
To neka vam bude naznaka, spojler što će se dalje događati u priči o Sky i Holderu.
Colleen Hoover nam točno prikazuje kakav je to osjećaj kad ti se život u jednoj noći promijeni skroz, kad otkriješ da si cijeli život živio u laži. Javlja se pitanje u nama da li smo dovoljno hrabri da otkrijemo istinu ili ipak želimo i dalje živjeti u laži...
Taman kad sam pomislila da je to to, CoHo me razoruža s još više nevjerovatnih zapleta, još šokova koje nisam očekivala ni u najluđim snovima.
Vrlo potresna priča, s puno osjećaja i nema šanse da ostanete ravnodušni na sve što nam je CoHo priredila. U isti čas je to i prekrasna priča o ljubavi, o prvoj ljubavi, a svi znamo kako su posebne prve ljubavi.
Šok,nevjerica,tuga, bijes, sreća...Suze i smijeh - sve to ćete osjetiti i proživjeti dok čitate ovu priču. Ako još niste pročitali ovu priču, preporučujem da učinite to još ovo ljeto, nećete požaliti..

Ovim putem apeliram na izdavače da nam prevedu još koju knjigu ove autorice, jer stvarno piše fenomenalne knjige.

Napisala Dijana Mandić

- 09:58 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Vera Mutafčieva - Slučaj Džem

Vera Mutafčieva - Slučaj Džem
U izdanju Sandorf

Spletke, intrige, tajne, izdaje - sve su to glavni "sastojci" svakog dvora, pa tako je i slučaj kod Osmanlija.
Priču pratimo kroz zapise mnogih, tada, važnih osoba u Osmanskom carstvu.
Umro je Mehmed ll. Osvajač. Imao je 2sina, Bajazita i Džema. Po zakonu, prijestolje pripada Bajazitu iako su mnogi pokušali spletkariti da pripadne Džemu. Bajazit naređuje smaknuće Džema.
Džem je miljenik vojske, pjesnik - "Riječi su bile njegova ljubav, muka i nagrada."
Kakva sudbina iščekuje Džema? Hoće li se mirno predati ili boriti za svoj život?

Odabrala sam ovu knjigu jer volim čitati povijesne romane o Osmanlijama. Mnogi od vas su sigurno pratili seriju o Sulejmanu Veličanstvenom, pa tako sam i ja. Bila sam zadivljena, očarana, možda malo i zgrožena njihovim običajima, spletkama i intrigama.
Upravo takva je i ova knjiga, prepuna spletki i intriga. Upoznajemo Džema, manje poznatog povijesnog junaka. "Ovo je povijesni roman o autentičnom junaku, nesuđenom vladaru i pjesniku."
Priča će vas očarati, povesti na put u daleku prošlost, postat ćete svjedoci Džemovog života.
Možda ćete malo zapinjati na pojedinim riječima, turcizmima (npr. šehzade), ali iza, na zadnjim stranicama ima pojašnjenje za manje poznate riječi.
Vrlo napeta priča koja vam neće dati da se odvojite od nje sve dok ne pročitate zadnju stranicu.
Napisala Dijana Mandić

- 09:56 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.07.2016.

Maya Banks - Šapat u tami ( KGI #4)

Maya Banks - Šapat u tami ( KGI #4)
U izdanju Stilus Knjiga

Nathan Kelly je zatočen u Afganistanu, već je potpuno izgubio nadu da će se izvući živ iz tog pakla i vratiti kući obitelji. Odjednom mu se javlja glas u mislima, misli da je napokon potpuno skrenuo, ali ona mu pruža utjehu.

"Zar je ona anđeo? Glas u njegovoj glavi sigurno je samo halucinacija. Slatka i topla halucinacija."

Shea ima neobične telepatske sposobnosti i zahvaljujući njoj, Nathan uspije povratiti nadu u povratak i spas iz tog pakla. Nakon što uspije pobjeći iz zatočeništva, Shea nestaje. Iako je ona samo bila u njegovoj glavi, Nathan je potpuno van sebe i shrvan je bolom jer ga je napustila.
Prošlo je 6 mjeseci, Nathan se polako fizički oporavlja, dok psihički je i dalje rasturen. Uvjeren je da je Shea stvarna, iako mu se i dalje ne javlja. Jedne noći osjeti njeno prisutstvo i strah, Shea je u opasnosti i sada ona treba njegovu pomoć. Napokon se susreću uživo. On je više nikad ne želi napustiti, a ona ne želi da ponovo proživljava pakao zbog nje.
Tko progoni Sheu? Može li ju Nathan zaštititi?

Vjerovatno ste svi već čuli za braću Kelly, super zgodne vojnike koji su spremni učiniti sve da zaštite svoju obitelj od opasnosti, a pogotovo da zaštite svoje žene,djevojke.
U ovoj priči upoznajemo Nathana koji je prošao pakao u Afganistanu, izgubio vjeru u sebe, ali se uspio vratiti zahvaljujući Shei. Shea je jedna hrabra žena koja se bori s neviđenom opasnošću, bori se za svoj život i otkriva nezamislive tajne o svom životu. Priča je to o obiteljskoj odanosti, sexy romansi usred opasnosti i pravoj ljubavi. Napeta priča prožeta opasnošću, strasnim trenucima,a i puno humora i raznih zgoda između braće.
Moja preporuka za Šapat u tami, a sad se bacam u potragu za drugim nastavcima.

Napisala Dijana Mandić

- 13:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Tessa Dare - Tjedan dana za ljubav

Tessa Dare - Tjedan dana za ljubav
U izdanju Naklada Neptun

Svi ste već čuli za Vretenastu uvalu,morsko odmaralište za mlade dame otmjena podrijetla koje su, hm, društveno neprilagođene.
Ovo je druga knjiga iz serijala, ali se isto tako može čitati zasebno jer je priča kao takva dovršena, ali se likovi iz prve knjige spominju i u ovom nastavku...

Ova priča je o Minervi Highwood, Colinu ilitiga Lord Payne i gušterici Francine...
Gušterici Francine?! Da, gušterici....
Minerva je knjiški moljac, znanstvenica - geolog. Vječito ima nos u knjizi i nekakvu lopaticu u rukama.
Usred noći zakuca na vrata lordu Payneu s neobičnim prijedlogom. Želi da zajedno pobjegnu u Škotsku i da glume da su zaljubljeni par koji će se vjenčati, a nakon toga vratiti i reći da su shvatili da nisu jedno za drugo, samo kako bi ona stigla na Geološki simpozij.
Colin, lord Payne, ima lošu reputaciju, raskalašeni je plemić bez novca dok se ili ne oženi ili ne dočeka sljedeći rođendan. Više ni časa ne želi provesti u Vretenastoj uvali i pristaje na taj ludi plan.
Na tom putovanju doživljavaju razne avanture, iako se ne mogu podnijeti i vječito se podbadaju, ne mogu sakriti privlačnost koja je sve jača i jača.

" No morala je priznati... s njime je doista sve bilo zabavnije."

Na početku puta ih opljačkaju, skoro izgube Francine, a i živu glavu... Hoće li uopće stići do Škotske?

Moram li vam uopće govoriti da sam ljubitelj ovakvih romana?!? Ne,već ste to i sami shvatili.
Ima nešto u pričama, koje se događaju u nekom drugom vremenu, što me jako privlači, a još me više privlači kad se okorjeli ženskaroš napokon zaljubi i potpuno izgubi glavu za "običnom" djevojkom.
Minerva je sve samo ne obična, možda nije klasična ljepotica za kojom svi uzdišu čim se pojavi u prostoriji, ali zrači nekom posebnošću. Njena ljepota je skrivena iza naočala, zakopčanih pelerina.
Colin je okorjeli ženskaroš, ali u njegovom mijenjanju partnerica ima neka skrivena "caka", naime, on ne može spavati sam. Iako voli zadirkivati Minervu,saznaje da je ona jedna neobična žena koja ga svaki dan sve više i više iznenađuje na njihovom putovanju.

Čitajući ovu priču dobro ćete se nasmijati njihovim pustolovinama i razgovorima, a bome i zaljubiti u Colina i Minervu. Saznat ćete puno toga iz područja geologije, proživjeti njihove strasne trenutke.
Moja preporuka za ovu knjigu, a sad već napeto iščekujem sljedeću iz serijala Vretenaste uvale.

Napisala Dijana Mandić

- 13:26 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

Nora Roberts - Besramna krepost

Nora Roberts - Besramna krepost
U izdanju Stilus Knjiga

Kako je to kad se nađeš u pravom krimiću?

Grace i Kathleen su sestre, tako slične,a opet tako različite. Nikad se nisu nešto pretjerano slagale.
Kathleen je upravo prošla kroz gadan razvod i sprema se na bitku za skrbništvo nad sinom.
Grace je slavna spisateljica krimića i upravo je završila s turnejom i odlazi u posjet sestri.
Grace baš nije sretna sa sestrinim honorarnim poslom, zabrinuta je za nju i njenu sigurnost. Naime, Kathleen radi na "vrućoj liniji". Grace upoznaje susjeda Eda, njenog velikog obožavatelja i policijskog detektiva. Nakon spoja s Edom, Grace pronalazi Kathleen mrtvu. Tko je ubio Kathleen, je li možda i Grace u opasnosti?
Grace ne može nikako sjediti na miru, želi pronaći ubojicu sestre, iako joj Ed pokušava objasniti da to nije samo tako,da ovo nije radnja njenog romana već stvarni život.

Iako od samog početka znamo tko je ubojica, radnja je napeta i stalno nas tjera na dalnje čitanje. Znamo samo ime, ali kroz radnju saznajemo puno detalja o ubojici, upoznajemo njegovo ludilo, a i ostale njegove žrtve.
Priča je konstantno napeta, stalno iščekujemo rasplet događaja između Grace i Eda, da se ubojica napokon negdje spotakne i da ga ulove. Kroz ovu priču osjetit ćete strah, tugu,ali i sreću.
Obožavam Norine romane jer je u njima radnja uvijek dinamična, napeta, a i neizostavna je priča o ljubavi.
Odličan roman s krimi zapletom i prekrasnom ljubavnom pričom u pozadini.
Moja preporuka
Napisala Dijana Mandić

- 13:25 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Olja Savičević Ivančević - Pjevač u noći

Olja Savičević Ivančević - Pjevač u noći
U izdanju Sandorf

"Naranča Peović, uspješna scenaristica TV-sapunica, juri u svom zlatnom kabrioletu ne bi li preduhitrila Zaborav i otela mu priču o Ljubavi. Priča je to o jednoj običnoj ljubavi s jednim neobičnim umjetnikom, Slavujem, priča koja nas vodi od splitske Ulice Dinka Šimunovića, preko ratom poharane Bosne, i dalje.
"Pjevač u noći" je romansa s elementima sapunice, on the road i epistolarno-detektivskog romana, u kojoj se ljubav u doba kapitalizma i zaborava propituje, dekonstruira, a možda i ponovo izmišlja kroz imaginarni dijalog i citatne naklone slavnim i manje slavnim pretečama (pjesnicima, piscima velikih ljubavnih romana, performerima, uličnim umjetnicima, filozofima).
Ovo je roman koji nosi tako rijetku nepatetičnu sentimentalnost koja bešćutne ostavlja posramljenima, a tankoćutne napada ravno u srce. Jezik Olje Savičević Ivančević priča je za sebe, gust i sabijen kao prasvemir, a njezine poetske kondenzirane refleksije zacijelo će se citirati i pisati po zidovima (Ljubav je jedini istinski spektakl koji se nudi, ako ne volite rat)."

Što reći o ovoj knjizi, a da već nije napisano na njenim koricama?
Ova knjiga me je privukla zbog neobične naslovnice,ali i zbog sadržaja i neobičnih imena glavnih likova. Iako sam bila malo skeptična kad sam vidjela da je to djelo domaće autorice, mogu vam reći da sam oduševljena.
Vrlo neobična knjiga, sva je pisana u monologu i tako pratimo Narančinu potragu za Slavujem, koji je nestao i ostavio za sobom neobična pisma. Naranča se prisjeća svoje velike ljubavi, života nakon nje i nakon 20godina, ona je u potrazi za svojom ljubavi.
Ovo nije ljubavna priča na koju sam navikla čitati, nema one patetike i predvidljivosti. Rečenice u knjizi pogodit će vas u srce i nastanit će vam se duboko u mislima ( ispisala skoro 3stranice citata ). Svakako moja preporuka za ljetno štivo na plaži.

Napisala Dijana Mandić

- 13:25 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Nora Roberts - Javne tajne

Nora Roberts - Javne tajne
U izdanju Stilus Knjiga

Probajte zamisliti - u 3.godini napokon upoznajete svog oca, super popularnog rock glazbenika, do tada živite s majkom koja vas maltretira i uživa u marihuani i džinu. Život vam se kompletno mijenja kad odlazite živjeti s ocem, napokon uživate u ljubavi i pažnji oca i maćehe, a i medija. Uskoro vam se život totalno mijenja. Jedne noći,kad imate 6godina, nešto vas probudi,ali se uplašite mraka na hodniku i čudovišta te padate niz stepenice. Budite se u bolnici, ne možete se sjetiti tko je to čudovište,a i saznajete da je vaš mali braco ubijen. Obitelj se raspada, odlazite na školovanje kod opatica, a često sanjarite da ste uz oca na turnejama. 12 godina kasnije vam se sjećanja počinju vraćati, ponovo susrećete Michaela, sina policajca koji je radio na slučaju vašeg brata, koji je i sam postao policajac i sad je ultra zgodan... Onda odjednom srljate u brak, s nekim glazbenikom u usponu, prepun nasilja, a uz sve to još vas netko pokušava ubiti.
Jeste uspjeli zamisliti tu situaciju?
Upravo takav je bio Emmin život.

Emma je oduvijek bila željna ljubavi, osjećaja slobode i uvijek je htjela da je prihvate zbog nje same,a ne zbog onog što ona predstavlja. Oduvijek je sebe okrivljavala za bratovu smrt jer ga nije čuvala kako je obećala. Kao i svaka djevojka, idealizira svog oca, on je njen superheroj dok ne počne otkrivati njegove loše strane. Zamjera mu što se previše zaštitnički ponaša prema njoj.
Michael je, kako mu se čini, cijeli život zaljubljen u Emmu. Kao sin policajca koji je bio na slučaju Emmine obitelji vrlo dobro zna s čim se sve Emma suočava i pokušava riješiti misterij ubojstva.

Ovo je vrlo napeta priča i kad jednom uđete u radnju, teško ćete se odvojiti od knjige.
Priča je ovo o životu uz slavu, o svemu što slava donosi, o onom dobrom,a i lošem. Priča o obitelji i odanosti obitelji, a i neizostavna priča o ljubavi, ali i mračnim tajnama koje se kriju iza svjetla pozornice.
Moja topla preporuka za ovu knjigu.
Napisala Dijana Mandić

- 13:22 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks