Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Denise Grover Swank - Dvadeset osam i pol želja

Denise Grover Swank - Dvadeset osam i pol želja
U izdanju Stilus Knjiga

Možete li zamisliti da imate 24 godine i da nikad,ali baš nikad niste poljubili dečka/curu? Nikad niste popili ni kap alkohola,a kamoli se napili? Nikad niste spavali duže od 8 ujutro ili imali u posjedu mobitel? Onda uz sve to imate neke čudne vizije? Malo teško, zar ne?
Rose Gardner ima 24 godine, nikad se nije ljubila i živi s mamom, praktički u staklenom zvonu.
"Ona je stara zlostavljačica koja je navikla voditi tuđe živote po svom."
Nije obična cura, kao što ste i shvatili, a još ima i vizije, čudne vizije, kao npr da će vam pobjeći pas. Nikad, ali nikad nije vidjela sebe u viziji, a taj dan je vidjela sebe, i to mrtvu.
Rose odluči da će napokon početi živjeti, suprostavlja se majci, napiše svoj popis želja koji želi ostvariti prije smrti iz vizije. Dolazi kući i pronalazi svoju majku ubijenu,a Rose je glavna osumnjičena.
Susjed Joe, koji i nije baš najomiljeniji u susjedstvu jer se tek doselio, sprijateljuje se s Rose, pomaže joj oko ispunjenja njene liste želja. Rose zna da on nešto krije, nešto gadno, ali to ne može otkriti.
Rose mijenja iz korijena svoj život, ljubi se sa susjedom, izlazi na dogovoreni spoj ( koji baš i ne prođe kako treba), napokon ode na pedikuru, kupi šminku, naruči dostavu hrane, otkrije obiteljsku tajnu, a onda opet ima viziju. Ova vizija je drukčija, sada zna i datum svoje smrti, a to je za svega 4 dana.

Mala napomena - ovo je prva knjiga u serijalu Misteriji Rose Gardner, a goodreads kaže da ih ima čak 9 i još par novelica sa strane.

Napeta je priča u pozadini,ubojstva i misteriji, a predivna ljubavna priča u prvom planu. Upoznajemo presmiješnu glavnu junakinju, uz koju ćete se stvarno nasmijati do suza, upoznajemo i misterioznog susjeda Joe-a, koji nešto krije, i sve više se čini da nije onaj za koga se izdaje.
Vrlo zanimljiva knjiga, pomalo me podsjeća na knjige Nore Roberts. Jako brzo se čita, jednom kad je ulovite u ruke teško ćete je ispustiti i neće vam dati mira dok ne otkrijete sve detalje, tajne i misterije.
Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 16.07.2016. u 09:29 sati.