Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Tessa Dare - Tjedan dana za ljubav

Tessa Dare - Tjedan dana za ljubav
U izdanju Naklada Neptun

Svi ste već čuli za Vretenastu uvalu,morsko odmaralište za mlade dame otmjena podrijetla koje su, hm, društveno neprilagođene.
Ovo je druga knjiga iz serijala, ali se isto tako može čitati zasebno jer je priča kao takva dovršena, ali se likovi iz prve knjige spominju i u ovom nastavku...

Ova priča je o Minervi Highwood, Colinu ilitiga Lord Payne i gušterici Francine...
Gušterici Francine?! Da, gušterici....
Minerva je knjiški moljac, znanstvenica - geolog. Vječito ima nos u knjizi i nekakvu lopaticu u rukama.
Usred noći zakuca na vrata lordu Payneu s neobičnim prijedlogom. Želi da zajedno pobjegnu u Škotsku i da glume da su zaljubljeni par koji će se vjenčati, a nakon toga vratiti i reći da su shvatili da nisu jedno za drugo, samo kako bi ona stigla na Geološki simpozij.
Colin, lord Payne, ima lošu reputaciju, raskalašeni je plemić bez novca dok se ili ne oženi ili ne dočeka sljedeći rođendan. Više ni časa ne želi provesti u Vretenastoj uvali i pristaje na taj ludi plan.
Na tom putovanju doživljavaju razne avanture, iako se ne mogu podnijeti i vječito se podbadaju, ne mogu sakriti privlačnost koja je sve jača i jača.

" No morala je priznati... s njime je doista sve bilo zabavnije."

Na početku puta ih opljačkaju, skoro izgube Francine, a i živu glavu... Hoće li uopće stići do Škotske?

Moram li vam uopće govoriti da sam ljubitelj ovakvih romana?!? Ne,već ste to i sami shvatili.
Ima nešto u pričama, koje se događaju u nekom drugom vremenu, što me jako privlači, a još me više privlači kad se okorjeli ženskaroš napokon zaljubi i potpuno izgubi glavu za "običnom" djevojkom.
Minerva je sve samo ne obična, možda nije klasična ljepotica za kojom svi uzdišu čim se pojavi u prostoriji, ali zrači nekom posebnošću. Njena ljepota je skrivena iza naočala, zakopčanih pelerina.
Colin je okorjeli ženskaroš, ali u njegovom mijenjanju partnerica ima neka skrivena "caka", naime, on ne može spavati sam. Iako voli zadirkivati Minervu,saznaje da je ona jedna neobična žena koja ga svaki dan sve više i više iznenađuje na njihovom putovanju.

Čitajući ovu priču dobro ćete se nasmijati njihovim pustolovinama i razgovorima, a bome i zaljubiti u Colina i Minervu. Saznat ćete puno toga iz područja geologije, proživjeti njihove strasne trenutke.
Moja preporuka za ovu knjigu, a sad već napeto iščekujem sljedeću iz serijala Vretenaste uvale.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 05.07.2016. u 13:26 sati.