Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Ellen Marie Wiseman - Što je ostalo iza nje

Ellen Marie Wiseman - Što je ostalo iza nje
U izdanju Stilus Knjiga

Izzy Stone je, naočigled, sasvim obična 17godišnjakinja. Iza njezinog tužnog pogleda krije se i tužna prošlost. Prije 10godina otac joj je ubijen. Ubila ga je Izzyna majka,u snu, u trenu ludila. Izzy odbija posjetiti majku u zatvoru i ne može joj oprostiti. Cijeli život strahuje, zamišlja da će i ona poludjeti kao njena majka.
Nakon što je nova udomiteljska majka, Peg, zamoli za pomoć, odlazi u staru,napuštenu psihijatrijsku bolnicu, Willard, na ispomoć kako bi sačuvali sve što bi moglo biti vrijedno. Među raznim stvarima pronalaze i dnevnik Clare Cartwright. Izzy nikako ne može izbaciti iz glave Claru te počne istraživati Clarinu prošlost i sudbinu.

Clara Cartwright (radnja se prebacuje u 1929.godinu) je bogata nasljednica, ima stroge roditelje koji je baš i ne razumiju. Zaljubljuje se u talijanskog imigranta, Brunu, što njezini roditelji ne odobravaju. Nakon što je odbila ugovoreni brak, otac ju smjesti u privatnu psihijatrijsku bolnicu. Nakon kraha burze, seli ju u državnu bolnicu, Willard. Nitko joj ne vjeruje da je potpuno zdrava i da ju je otac s namjerom smjestio u bolnicu.

Kakva sudbina čeka Claru? Hoće li ikad izaći iz Willarda? Može li Izzy pronaći osobe iz Clarinog života? Hoće li Izzy napokon otići posjetiti svoju majku?

Uh, što reći?! Mislim da dovoljno govori činjenica da sam ovu knjigu pročitala u 24sata.
Jednom kad otvorite ovu knjigu, nećete htjeti stati s čitanjem. Već dugo nisam pročitala tako šokantnu priču.
Istina, bila sam zgrožena ponašanjem prema umobolnim pacijentima u ono vrijeme. Grozno, potpuno barbarski. Pokušajte si zamisliti da vas netko zatvori, a potpuno ste zdravi, i polijeva vas hladnom vodom, trpaju vas raznim lijekovima, vežu vas lancima...
Ovo je, prije svega, priča o ljubavi, obitelji... Tužna je, ali ima sretan kraj i to me utješilo nakon pročitanog.
U jednom trenu sam morala stati s čitanjem jer su mi se toliko oči zamutile, pogodila me ful ova knjiga i mislim da ću još dugo, dugo razmišljati o njoj...
Moja preporuka...
Napisala Dijana Mandic


Post je objavljen 11.07.2016. u 09:59 sati.