subota, 18.03.2017.

Jill Shalvis - Ti si za mene

Jill Shalvis - Ti si za mene
U izdanju Znanje

Što očekivati od priče koja počinje sudarom?
Lilah Young, vozeći se sa dva psića i vijetnamskim praščićem, a i jednom divljom patkom, zabila se u Bradyjev kamionet. Baš simpatično, zar ne?
Brady je upravo stigao u Sunshine na odmor, na nagovor njegove braće. Igrom slučaja, ta ista braća su prijatelji s Lilah i zajedno spašavaju životinje. Brady je pilot i nije naučen "biti vezan za jedno mjesto", a uz to je i bivši vojnik. Dvije potpune suprotnosti su se sudarile i njihov odnos je osuđen na propast još od samog početka jer Brady odlazi za mjesec dana, ali možda, možda...Možda žudnja i očita privlačnost između njih može postati i nešto više.

Ovo je jedna slatka ljubavna pričica, pročitana u jedno popodne. Jedan neuhvatljivi momak i jedna smušena cura navest će vas na smijeh, a i na to da zaboravite sve ostale obaveze jer je bitnije otkriti dal će Brady ostati. Više puta mi je došlo da uskočim među redove i nalupam Lilah, ali i Bradyja zbog njihove tvrdoglavosti.
Moram priznati da sam pustila i suzu pred sam kraj.
Dakle, ako tražite jednu zabavnu, simpatičnu i opuštajuću ljubavnu priču, ova je idealna za vas. Moja jedina zamjerka je ovaj sićušni format.
Napisala Dijana Mandić

- 08:57 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2017.

Allen Eskens - Pokopana prošlost



Student Joe ima zadatak iz engleskog u kojem mora intervjuirati potpunog neznanca i napisati njegovu priču. Joe odluči da će posjetiti obližnji dom za bolesne i nemoćne osobe i tamo potražiti idealnu osobu za intervju. Upoznaje Carla Iversona.
Carl Iverson nije običan starac, on iza sebe ima mračnu prošlost i kriminalni dosje. Carl je veteran Vijetnamskog rata, ali i osuđeni ubojica, uvjetno je oslobođen nakon 30 godina jer mu je preostalo tek nekoliko mjeseci života. Osuđen je za brutalan zločin - silovanje i ubojstvo djevojčice.
Carl pristaje na intervju jer želi reći svoju priču, to je njegova posljednja želja - da otkrije svoju istinu.
Joe, sa svojom susjedom Lilom, istražuje taj zločin i polako raspliće klupko tajni oko Carlove osude.
Jesu li prije 30 godina porotnici krivo odlučili? Jesu li manipulirali dokazima? Je li još jednom pravda bila slijepa? Je li Carl nevin?

Ovo je jedan jako napet triler. Ima izvrsnu priču koja vas do zadnjih stranica drži u napetosti i pruža vam užitak čitanja. Totalno je intrigantna i pomalo zabavna priča.
Upoznajemo Joeja, koji je imao teško djetinjstvo i još uvijek se bori sa svojom prošlošću i životom koji je ostavio iza sebe kada je krenuo na studij. Također, upoznajemo i Lilu, Joejevu zgodnu susjedu, koja ga u početku izbjegava, ali se nekako neobično povežu. Kroz priču o Carlu saznajemo mnogo mučnih pojedinosti o njegovom životu, o vremenu koje je preveo u Vijetnamu. Istina na kraju romana je pomalo šokirajuća jer smo kroz cijeli roman bili navedeni na neku drugu istinu. A sad, da li je pravda zadovoljena i da li je pravi ubojica bio iza rešetaka 30 godina, otkrijte sami.

Napisala Dijana Mandić

- 08:44 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks