petak, 16.09.2016.

Zoe Sugg - Cura na netu na turneji

Zoe Sugg - Cura na netu na turneji
U izdanju Profil



UPOZORENJE!
Nemojte čitati ako još niste pročitali 1.dio - Cura na netu!

Jeste li ikada zamišljali da idete na turneju s nekim boy bendom, rock bendom ili pjevačem? Iskreno, ja jesam. Ja sam sanjarila da idem na turneju s Enriqueom Iglesiasom. Uvijek sam zamišljala kako je to zakon, skoro svaki drugi dan u drugom gradu, tulumi do jutra. Ali ispada da to baš nije tako na turnejama, bar ne u Penny-inom slučaju.

Započeli su ljetni praznici i najbolje ljeto može započeti. Penny je nagovorila roditelje da je puste s Noahom, njenim popularnim dečkom, na turneju po Europi. Imaju odličan plan, u svakom gradu će imati svoj čarobno tajanstveni dan, ali stvari nekako izmiču kontroli.
Blake, Noahov najbolji prijatelj i član benda, nikako ne može "progutati" Penny, a ni ona njega. Javlja se i neki "anonimus" s prijetnjama Penny, nakon što je izgubila svoj mobitel. U svom tom kaosu, Noah postaje još popularniji,a Penny se ne osjeća najbolje i čini joj se da je postala "dio opreme" na turneji. Nedostaje joj Elliot, a i njen blog s kojeg se zauvijek odjavila.

Priču nam je i dalje priča Penny, otkrivamo njene osjećaje i kako se nosi s pritiskom, iznenadnom slavom,a i svijetom glazbe. Ovaj nastavak mi se još više svidio jer govori o tome kako se uvijek moramo boriti za svoje snove, inače ćemo izgubiti svoje "ja". Poučna priča za sve tinejdžere,ali i za nas malo starije koji smo, možda putem u ovom ludom svijetu, zaboravili na svoje snove.

Uvijek slijedite svoje snove, slušajte svoje srce i ostajte mi dobro, voli vas, Dijana M.

- 19:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Emma Garcia-Nikad ne guglaj prekid

Emma Garcia - Nikad ne guglaj prekid
U izdanju @VBZ



Što učiniti kad vam zaručnik 3.put otkaže vjenčanje? Otkantati ga zauvijek? Da, to bi bilo idealno rješenje, ali ne i u slučaju Viv.
Viv odluči dati svom zaručniku, Robu, malo prostora kako bi napokon shvatio da je ona prava i uopće nije zabrinuta, uvjerena je da će joj se Rob vratiti.
I dok ona samuje i iščekuje Robov poziv, Rob je sebi našao novu djevojku, a i da, uskoro se ženi. Viv je slomljena, ali ne odustaje, još uvijek je uvjerena da će joj se on vratiti. U međuvremenu izlazi s frendicom, opija se, mijenja frizuru. Puno vremena provodi guglajući po netu o slomljenim srcima, prekidima i tako dolazi na ideju da otvori svoju web stranicu koja će biti "okupljalište" slomljenih srca. Vivin najbolji prijatelj, Max, je slikar, boem, bez prebijene pare u džepu, ali sanjari da će jednom napokon osvojiti Viv. U vrijeme prekida, dok Max tješi Viv, prepuste se trenutka strasti. Viv je pomalo zbunjena,ali i sretna zbog te situacije. Ali pojavljuje se Rob i opet kleči na koljenima.

Hoće li Viv napokon "pustiti" Roba i pokušati s Maxom? Hoće li Max čekati da se zbunjena Viv odluči?

Ovo je jedna od onih priča u koju želite uskočiti i išamarati glavnu junakinju (ono,ženo Božja, otvori oči i ne ponižavaj se radi mangupa), a isto tako želite s njom sjesti za stol i nazdraviti. Moram priznati, uživala sam čitajući ovaj roman. Nasmijala sam se od srca dok sam prolazila kroz sve nedaće koje su se našle Viv na putu. To je priča koja vraća nadu u ljubav kad nam se sav svijet sruši.
Ovaj chick lit roman je simpatična priča koja se čita brzo i odlična je za malo odmoriti mozak od svakidašnjih problema.
Svakako pročitajte!
Napisala Dijana Mandić

- 19:01 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Jonathan Tropper- Sad te ostavljam

Jonathan Tropper - Sad te ostavljam
U izdanju ALGORITAM

Judd Foxman je ulovio svoju ženu u preljubu, a njen ljubavnik je njegov šef. Sad je i bez posla i bez žene, a uskoro bivša žena mu objavljuje i da je trudna s novim partnerom. Ali to nije sve, upravo mu je umro otac. Njegova posljednja želja bila je da obitelj prosjedi Šivu, tradicionalno židovsko tugovanje, iako je bio ateist. Judd se nikad nije nešto posebno slagao sa svojom obitelji, a sada je prisiljen provesti s njima sedam dana i slušati primjedbe svoje braće, majke i sestre o njegovom propalom životu.

Što učiniti kad vam život "opali šamarčinu" i odjednom shvatite kako više ništa nije isto i sve vam se urušava?

Ovo je priča o sasvim običnom muškarcu koji odjednom gubi sve, i to na vrlo ružan način.
Autor nas uvlači u Juddove misli i otkrivamo kako je izgubljen, depresivan i totalno razočaran, ali i dalje posjeduje smisao za humor pa sam se i nasmijala nekim njegovim usporedbama i dogodovštinama. Ozbiljno mu je povrijeđen ponos.
Priča je to i o obitelji koja već dugo nije obitelj. Obitelj u kojoj svaki član krije neku tajnu ili strah. To je obitelj koja nije bila povezana, ne okupljaju se svake nedjelje na ručku i sada su, silom prilika, prisiljeni provesti tjedan dana pod istim krovom što definitivno jamči dobru zabavu čitateljima.

Urnebesno smiješna priča o ostavljenom muškarcu i "savršenoj" obitelji! Svakako pročitajte.
Napisala Dijana Mandić

- 19:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Zoe Sugg - Cura na netu

Zoe Sugg - Cura na netu
U izdanju Profil

Penny je obična tinejdžerka, sa sasvim uobičajenim problemima i brigama, ali je mega nespretna. O svojim problemima ne može ni s kime pričati, osim s njenim najboljim prijateljem Elliotom. Prije godinu dana je pokrenula svoj blog pod nazivom "Cura na netu" i tamo iznosi svoje misli, strahove i probleme. Postala je i dosta popularna, ali nitko ne zna tko je "Cura na netu", blog je anoniman.
Nakon što cijela škola vidi njene gaćice na jednoroga (da, na jednoroga),a nakon toga to objave i na netu, Penny odlazi s roditeljima i Elliotom u New York. Tamo upoznaje Nou. Noah i Penny se odmah povežu i provode divne trenutke zajedno. Dolazi vrijeme povratka u Englesku i tu se sve raspada. Tajne izlaze na vidjelo.

Wooow, wooow, napokon sam se sjetila kako je divno biti mlad i zaljubljen. Ups, čekaj malo, pa i ja sam i mlada i zaljubljena,ali ipak nisam toliko nespretna i šašava kao naša Penny.
Ovo je odlična knjiga koja nam dočarava svijet mladih i probleme koji ih muče, ali se i suočava s još jednim problemom današnjice - tehnologijom, s moći interneta. Svi smo mi nekako ovisni o tom internetu, pa tako i ja ( mislm, kako bi inače saznala za sve divne knjige koje moram pročitati i kako bi inače bila povezana s vama). Koliko je internet moćan pokazuje vam i ova stranice. U trenutku objave ovog posta, on će postat vidljiv skoro svima, za čas posla saznat ćete što mislim i što osjećam u vezi ove knjige.

Knjiga je "progutana" u dan i pol, a odmah se bacam i na nastavak, jer sam već sada užasno napeta i jedva čekam saznati kakve avanture još iščekuju našu "spretnu" Penny. Nasmijala sam se, vratila u bezbrižne godine i još jednom proživjela te gorko - slatke muke jedne tinejdžerice.
A vi, dragi moji, ne zaboravite, sve što objavite na internetu, dostupno je svima, a evo vam i jedna poruka iz knjige:
"Razmislite što želite postići prije nego što nešto objavite na netu. Svakom svojom objavom možete svijet učiniti sretnijim - ili nesretnijim."

Ja se nadam da sam vas ovom objavom usrećila i nadahnula da pročitate ovu knjigu.
Napisala Dijana M.

Evo i jedan dojam moje čitateljice sa stranice koji mi se jako dopao:

"Totalno cool knjiga. A najviše mi se dojmilo jer je poučna za mlade koji još ne shvaćaju kako je virtualni svijet moćan i kako tvoj svijet moze uništiti u roku 24 sata!
Ova knjiga bi trebala biti lektira u osmom razredu a ne gluposti koje čitaju" - Ivana Janković Brmbota

- 18:59 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ANGE - Kletva krvi

ANGE -Kletva krvi
U izdanju Lumen

Par dana je do krunidbe Luja XXIV., u Parizu je sve pod visokim rizikom. U podzemnoj napadaju djevojku, Angie. Žele ju ubiti,ali ne uspijevaju, kažu joj da je obilježena i da će do kraj tjedna biti mrtva. Policija joj ne pomaže, ali Tajna Kraljeva Služba ima odgovor na njena pitanja. Angie je i kći vojvotkinje, koja se pojavljuje nakon 10godina i vodi ju na dvor. Vrijeme je da se Angie predstavi kralju. Dvorom vladaju 2 obitelji, suprostavljene već stoljećima.

"Obitelji Conde i Orleans, najmoćnije u kraljevstvu, natjecale su se u političkim zavjerama, ubojstvima i trovanjima već stoljećima..."

Angie upoznaje svijet kojem pripada, iako je na prvi dojam oduševljena, otkriva da nije sve tako bajno i sjajno. Naime, Versaillesom vladaju vampiri, a njena tajna, njen talent postaje sve jači i ne da joj mira.

Želite li saznati kako je to kad u Parizu,u 21.stoljeću, ponovo vlada monarhija, a na dvoru sve neke spletke i intrige? Želite li "vidjeti" kako je to kad mlade aristokratkinje šetaju podzemnom željeznicom u krinolinama velikih modnih dizajnera? A najviše želite saznati što vampiri rade na dvoru?

Vampiri su oduvijek bili moja ljubav, još od tinejdžerskih dana. Dugo vremena nisam čitala ništa o vampirima i totalno sam se opet navukla na ova nadnaravna bića. Sad me jako zanima nastavak ove avanture, a nastavka nema :cry
Čita se, doslovce, u jednom dahu. Jednom kad uđete u tajne dvora, ostajete zapleteni u mreže spletki i intriga i nećete se moći odvojiti od knjige sve dok ne otkrijete i najmanju sitnicu.
Napisala Dijana Mandić

- 18:58 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks