Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Lucinda Riley - Sedam sestara

U izdanju - Egmont Hrvatska

Maja ima skoro savršen život. Živi na očevom imanju, radi posao koji voli, prevodi knjige. Otac je nju i njenih pet sestara posvojio još kao bebe, inspiriran zvijezdama Sedam sestara. Na dan očeve smrti, njen svijet je polako urušava jer shvaća da zapravo i ne zna tko je njen otac bio i što je sve krio.
Svaka od njih dobit će svoje pismo i neki trag o svom podrijetlu.
Maja se nikad nije upuštala u avanture i kao da ipak ne bi otkrivala svoju prošlost. Iznenadni poziv bivšeg natjera ju u bijeg. Na sasvim drugi kraj svijeta, u Rio de Janeiro.U zemlju u kojoj se rodila.

Maja upoznaje Floriana, spisatelja kojem je prevodila knjigu. On je ujedno i povjesničar pa se njih dvoje upuštaju u avanturu otkrivanja Majine prošlosti.
Priča ih vodi do dvadesetih godina 20.stoljeća. Izabela Bonifacio prisiljena je udati se u aristokratsku obitelj, po želji svog ambicioznog oca. U to vrijeme se gradi i kip Krista,a arhitekt je obiteljski prijatelj. Izabela, nakon što jedva uspije nagovoriti oca i zaručnika, otputuje u Pariz, zajedno s arhitektovom obitelji. Strastvena i željna svega, Izabela se zaljubi u Pariz, uživa u u svemu što nudi,a upoznaje i mladog kipara Laurenta. Cijeli njen svijet je prodrman i svjesna je da više ništa neće biti isto.

A njihova budućnost je zapisana u zvijezdama...



Ovaj roman izvrsno povezuje povijesne činjenice, romansu i misterij. Imam dojam da, na kraju knjige, nismo sve otkrili o Maji, još malo toga fali da se priča upotpuni. I upravo to me tjera da nastavim s čitanjem serijala. Još moramo otkriti što je sve otac krio.
Vrlo je realistično napisano, imate dojam da ste cijelo vrijeme u Riu. Osjećaj sparine, nepredvidiva povijest, romansa i zvukovi sambe, oduzet će vam dah i knjigu nećete ispuštati iz ruku.

"Ljubav ne poznaje granice;
Za nju ne postoje kontinenti;
Ona vidi tek zvijezde."

"Svatko misli da je njegova prošlost najteža, zato što smo je mi počinili."

"Ljudi koje voliš istinski su nezamjenjivi."

Ovo nije još jedan ljubavni roman u nizu kojeg ćete zaboraviti nakon čitanja. O ovom romanu ćete još dugo razmišljati. Predivna priča o ljubavi, predanosti i gubitku.
Na što smo sve spremni zbog ljubavi?
Jesmo li spremni sve izgubiti zbog ljubavi ili izgubiti ljubav zbog svega?


Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 13.04.2019. u 11:47 sati.