srijeda, 25.05.2016.

Daphne Kalotay - Notni zapis ljubavi

Daphne Kalotay - Notni zapis ljubavi
U izdanju Znanje

Davna1987.godina
Remy je na zadnjem semestru na Konzervatoriju u Bostonu, s 22 godine dijelilo ju je jedno mjesto od mjesta prve violine. Dolazi novi dirigent, Nicholas, zvijezda u usponu. Sa svojom ženom Hazel i kćeri Jessie često seli zbog svog posla. Često seljenje i borba da napokon postanu roditelji učinila je da Hazel postane manje očarana svojim životom i Nicholasova ljubav nije dostatna da premosti njen osjećaj samoće. Dok se Nicholas bori s komponiranjem svog remek djela, Remy uči svirati bez osjećaja straha. Dosadna srpanjska noć, koncert i odlazak na piće mijenja sve. Iako su Remy i Nicholas svjesni svoje greške, ne mogu se oduprijeti mislima,osjećajima i ponovo se prepuštaju strastima. Osjećaj krivnje ih dovodi do prekida,tajne se otkrivaju i sve se urušava.

Knjiga započinje u današnje vrijeme, susretom Hazel i Remy i sigurno se pitate što se to sve događalo u njihovim životima kroz godine. Hazel, suočena s preljubom i rastavom, mora naučiti živjeti sama i prebroditi gubitak muža. Bori se za svoj život i nije joj lako,kao ni jednoj prevarenoj ženi.
Remy se bori za svoj život i ljubav, vječito na mjestu druge violine,druge supruge, suočena je sa životom sa smušenim suprugom koji nikako da uspije sa svojim remek djelom. Kroz godine se bore s osjećajima i javljaju im se svakakve prepreke - nenadana trudnoća, izjave ljubavi prijatelja i mogućnost preljuba. Svašta im je stalo na put,a da li su uspjeli sve prebroditi morat ćete otkriti sami.

Iako sam čula hrpu komentara kako je ova knjiga mogla biti bolja, meni je savršena baš ovakva kakva je. Snažna priča o borbi za ljubav, prepuna osjećaja. Opisuje nam kako je život nepredvidiv i sve se može promijeniti u jednom trenu. Puno je toga što možemo naučiti iz ove priče,a ono najvažnije je to da uvijek moramo ostati svoji i boriti se za ono što doista želimo.

Osvrt napisala Dijana Mandić

- 22:06 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

O blogu

Pozdrav, dragi moji...
Ovaj blog je nastao kao "podrška" mojoj facebook stranici ( https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=aymt_homepage_panel ) na kojoj pišem svoje osvrte na pročitane knjige.
Svako kopiranje mojih tekstova je izričito zabranjeno!

Linkovi

https://www.facebook.com/knjigekojeoduzimajudah/?ref=bookmarks