Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Guillaume Musso - Zato što te volim

Guillaume Musso - Zato što te volim
FOKUS na hit

Prije 5 godina dogodila se tragedija. Mala Layla nestala je u trgovačkom centru u Los Angelesu. Mark i Nicole očajno su tražili svoju petogodišnju kćer.
Priča započinje oko Božića, 5 godina nakon nestanka Layle. Nicole i Mark se susreću prilikom napada uličnih razbojnika u New Yorku. Mark, koji je tada beskućnik, spašava svoju ženu od sigurne smrti.
Tri godine je Mark očajno tražio svoju kćer, a tada je, shrvan boli i patnjom, nestao u podzemlju New Yorka. Nicole je bila slomljena, izgubljena nakon nestanka kćeri i nakon što joj je i muž otišao, zakopala se u svom poslu pokušavajući smiriti osjećaj krivice.
Connor, Markov prijatelj i kolega psiholog te večeri susreće malu Evie koja ga je pokušala opljačkati. 3 mjeseca kasnije Nicole naziva Marka da su pronašli njihovu kćer živu, točno 5 godina nakon njenog nestanka kako luta trgovačkim centrom u Los Angelesu. Iz nekog nepoznatog razloga Layla ne govori. Mark odlazi po svoju kćer, sam. Napokon se javljaju pitanja tko je oteo Laylu, da li je doista bila oteta i zašto ne govori, zašto i Nicole nije išla po svoju kćer. Na aerodromu opet susrećemo Evie,a i Alyson, mladu i bogatu nasljednicu, razuzdanu partijanericu.
Kakva je Alysonina priča, kakve veze ona ima s Laylom? Kakve to tajne krije Evie i zašto je toliko bijesna? Kakvo prijateljstvo veže Marka i Connora?

Ova priča je jako šokantna, na trenutke zbunjujuća, a opet tako predivno napisana. Musso nas stalno zapanjuje neobičnim zapletima, šokira nas iz stranice u stranice i ne da nam da ispustimo knjigu iz ruke dok ne otkrijemo sve tajne koje se skrivaju iza nestanka Layle i njenog neobičnog povratka. Cijeli ovaj roman sam pročitala u jednom dahu, u napetosti, u iščekivanju. Kraj priče će vas totalno oboriti s nogu, ali neću vam ga otkriti. Uputite se i vi u pustolovinu. Garantiram vam da ćete uživati.

Recenziju napisala Dijana Mandić


Post je objavljen 25.05.2016. u 22:09 sati.