Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Liane Moriarty - Male laži

Liane Moriarty - Male laži
U izdanju Mozaik knjiga - čitam i lajkam

"Sve je to zapravo bio strašan nesporazum. A onda je sve izmaknulo kontroli."

"Svaka obitelj nesretna je na svoj način."
Ovo je savršen citat koji opisuje radnju ovu knjige.
Madeline, Jane i Celeste su sasvim slučajno postale povezane. Njihova djeca zajedno idu u predškolu.
Madeline ima iza sebe propali brak, kćer iz tog braka, novog supruga i još dvoje djece. Bori se s bivšim mužem i njegovom novom ženom za naklonost starije kćeri. Situaciju dodatno otežava činjenica da njegova kćer sada zajedno pohodi predškolu s njenom mlađom kćeri i svakodnevno se viđaju.
Celeste je majka blizanaca. Bogata, predivna. Ima sve što može poželjeti. Muž joj je pažljiv, savršen otac dečkima. Ali ona skriva tajnu, muž je tuče.
Jane je samohrana majka predivnog dječačića, Ziggya, plod sexa za jednu noć. Stalno se seli, ne može biti na jednom mjestu dulje od 6mjeseci. Bori se sa svojim demonima iz prošlosti i problemima u školi. Ziggy je optužen za nasilje u školi.

Knjiga započinje ubojstvom, zatim nas autorica vodi 6 mjeseci ranije kroz priču. Otkrivamo razne tajne, male laži ovih žena, a na kraju svakog poglavlja ubacuje nam intervjue koji su se desili nakon ubojstva i navodi nas na krivi trag i drži u napetosti.
Nikako ne možemo dokučiti da li će Madeline napokon oprostiti svom bivšem mužu, hoće li moći zadržati svoju kćer uz sebe. Također nikako da otkrijemo da li će Celeste napokon skupiti hrabrosti i napustiti svog muža, a nikako da otkrijemo kako je Jane zapravo povezana sa svima njima i tko je Ziggyev otac.A ono najvažnije, do samog kraja ne znamo tko je ubijen niti tko je ubojica. Reći ću vam samo da je kraj sasvim neočekivan.

Ova knjiga je u meni izazvala vrtlog emocija, smijala sam se s njima, ljutila sam se na Celeste i njen nedostatak hrabrosti, sažalijevala Jane u njenim problemima. Ovo je jedna poučna priča o prijateljstvu i obitelji. Ništa nije kako se čini, uvijek ima nešto sakriveno. Napeta do samog kraja i nikako se nisam mogla odvojiti od knjige, čak sam kuhala s knjigom, samo da što prije otkrijem što se sve krije u njihovim,na oko, savršenim životima.


Post je objavljen 25.05.2016. u 22:08 sati.