kupus salata_vulgaris

srijeda, 30.08.2017.

inkognito

vrijeme radnje: pridvečer
mjesto radnje: srednjodalmatinski otok

- šta je ovo koji kurac!
- hellow :)))
- koji kurac ti radiš u mom dvoru!!?
- i am incognito here :)
- slušaj ti inkognito, ako si stranac to neznači da moš bauljat di ti oš!
- we saw this peaceful place and stoped to enjoy.
- slušaj! cesta ti je kilometar nizbrdo ako oš stopirat. nu te kakav si, jesi ti čeh? oni znaju zalutat.
- no, no that is not problem if you prefere checks, my banck is solvent.
- znači čeh! a jebate di me nađe. aj sidi (pa pokazuje rukon)
- ooo, thank you werry much :)
- a šta ću o'tebe nu te, pariš čovječa ribica.
- :)))) what a beatiful palace! and peaceful too :))
- e jebiga moj čeh misliš ako se smiješ da te ja razumin. ja tebe ni kurca ne razumin al si mi simpatičan i znan šta svi razume. (ode u konobu i donese bocun vina)
- don' worry chek is valid. doubtless.
- oš šta poist? vidi te! ti i ova tvoja šta ste meškinjasti pari da ste iz logora izašli.
- ???
- ne razumiš? mangijare, mangijare, čop, čop. oš izist nešto?
- is-ist??? i do not understand???
- a šta se koji kurac čudiš. neču te poslat iz kuće a da te nisan ugostija. iman i ja apartmane dole u mistu.
- we wouldn't rent an apartment, we are here with the yacht.
- ne, ne, nema jote al ima brujeta i hobe na salatu.
- sorry, i did't bring anything. it was unexpectedly :((
- šta si oma pokisa a nisi još ni prova moj brujet. (ode donese teču brujeta i postavi pijate)
- ooo this look werry nice.
- je, znan da ovo nije nica, al tamo ti nema vakog brujeta.
- and delicious, too :)))
- je, je, moj čeh ode, ode ti je banja, niko ovo ne more platit :)))
- ooo, my plate is overcrowded (pa pkazuje sa obe ruke priko pijata)
- oš kruva? evo :)) ima i kruva. nu te kaki si. ti i ova tvoja. triba vas malo pokripit. neš ti od mene otić gladan pa poslin po selu pričat kako te mate frnjoka izgladnija. a ne, ne!

kad je inkognito pojia po brujeta donija mate i hobu na salatu, a inkognito razrogačija oči i uvatija se čaše.
svjetski mediji su u to vrime dok se to događalo izvještavali da jahta princa williama i catherine krstari srednjodalmatinskim otocima ali da se princu izgubio svaki trag jerbo ga ni jedan paparacco nije uslika pa su bili u panici da mu se nije šta dogodilo.

30.08.2017. u 14:31 • 34 KomentaraPrint#

subota, 26.08.2017.

linost

eto, počeli su nam dani dioklecijana. kažu povjesničari koji su proučavali one antičke spise da je dioklecijan bija porjeklom iz ondašnje rimske pokrajne dalmacije. more bit da nisu puno falili jerbo je sagradija svoj palac na najlipšem dilu svita, šta je notorna činjenica, a i neke druge indicije upućuju na to da je bija iz dalmacije.

ka prvo, to je jedini vladar u povijesti koji je sebe penzionira. dakuće, ki pametan čovik, izmislija je triumvirat, podilija vlast i oša u penziju sadit kupus. šta nedvojbeno upučuje na to da ima dalmatinske krvi ili mi možda vučemo njegove gene, šta je vjerojatnije.

sigurno svi znate onu priču, šta je ovi materijalno osviščeni vole pričat ka vrhunac dosega oslobođenja od materijalnog. priča počinje tako da je jedan bogati gastarbajter vidija dalmatinca kako lovi ribi i pita ga šta će sa njon učinit...bla, bla, bla, da skratin, poanta je da mu je ovi naš reka, preneseno, of kors 'a koji ću se kurac zajebavat kad to ionako radin svaki dan'. oni koji ne znaju priču neka posjete blogove sa porukon, ima ih kolko oš, ka i onih šta traže oslobađanje. e, al nije poanta tražit oslobađanje ka šta ga je tražija sidarta, nego se rodit oslobođen, a to opet u genetskoj genezi vuče korjenje do dioklecijana.

naime oti deioklecijan je dok još nije podilija vlast počeja gradit svoj palac na mistu današnjeg splita i navodno je ovin svojin arhitektima, koji su očito bili iz sjevernijih krajeva reka da nađu najbolje meštre u carstu za izgradit njegov palac ali da svi moraju imat jednu zajedničku osobinu, linost. kad su ga upitali 'pa zašto care oćete line ljude da vam grade palac' on in je odgovorija da će tako sagradit palac u najkračem roku i sa najmanje troškova jerbo vrstan meštar svog zanata zbog svoje osobine oće šta prije završit, kako bi moga nastavit linčarit, a usto i izmislit nove, jednostavnije, tehnike koje će tome doprinijeti. i bija je u pravu. eno ga, stoji tamo di je i podignut zadnji 1700 godina.

ako ne virujete u ovo šta van govorin proguglajte malo ko je izmislija kopirni aparat. izmislija ga je pisar koji je mora prepisivat tekstove. zašto? zato šta je bija lin prepisivat! i sad neka neko kaže da linost nije uvjetovala napredak društva!? malo morgen!

26.08.2017. u 11:43 • 15 KomentaraPrint#

petak, 18.08.2017.

prekobrojni

evo čitan ove naše medije i nikako da se oslobodim osjećaja šoka i nevjerice. ne radi se tu o svjetskim zbivanjima niti o crnoj kronici a još ponajmanje o dnevnoj politici u hrvata nego o zastupljenosti tema koje bi po ocjenama iole ozbiljnijih kritičara spadeale u šund.

kad pročitate uvodne članke koji čine cca 25% posto vijesti i od kojih su najmanje 60% oni o crnjacima sljede vedrije teme. e te vedrije teme mi upravo i izazivaju šok i nevjericu, na ove o crnjacima sam već navika to je ionako naša svakodnevnica, a na zapadu ništa nova, uvik in je prijetnja rusija iako in isilovci zadaju značajne probleme. zašto u rusiji nema isila? zato šta nema ni demokracije. al nisan mislija o tome nego o teroru koji se vrši nad poštenim čitateljstvom muške populacije heteroseksualne orjentacije.

dakle, te vedrije teme su... pa da navedem neke od naslova, biti će slikovitije:' zabranjena kombinacija: anamarija asanović sparila je nespojivo i zasjala u 'zloglasnom' izdanju', ili 'doslovno je zasjala: haljina ornele vištice svima je 'upala u oko', a ima i zanimljivu priču', ili 'alka vuica otkrila 'recept' za slomljeno srce: nisam zbog ljubavi pila apaurine, ali sam jako puno pušila i znala popiti previše vina', ili 'zar je do toga došlo: na ovaj je modni odabir maje šuput morala reagirati čak i njena majka!' zamisli!!, ili 'ella dvornik ponovno izazvala buru reakcija: ovo je malo privatnije pitanje, al sam znatiželjna...' itd. od ovi muški pojavija se jedino sjetni radeljak sa konstatacijom 'radeljak obuzet emocijama objavio dirljiv status: 'bila je luda i jedinstvena. nepopravljiva i bezobrazno ravnodušna...' jebate! tako o bivšoj, koja nije više među živima, govorit! sramota, ma ke sramota, šok i nevjerica! al štaš, triba se pojavit u nekom mediju da te ne zaborave, možda još ima mladih šta vole one priko sedamdesete....

al šta san ono tija reč??? a...e...ispada da se o muškima uopće ne piše, šta je diskriminarujuće osim ako nisu izašli u crnoj kronici ili ako nisu pretmet čežnje. žene su zauzele medijski prostor a ljute se kada oni umisto modnih pista gledaju nogomet. pa jebate šta in drugo preostaje! da su ka radeljak proglasile bi ih pedofilima, da popiju koju čašu vina više bili bi alkoholičari a ne bi razumile da je to radi ravnoteže psihičkog zdravlja, ako bi rekli da mama maje šuput zna najbolje svoje dijete onda bi bili zatucani, menzes elle dvornik ne bi smili ni spomenit, a kamoli njene mame jer bi i oma napale 'kako ti to znaš!' da ne spominjem onu gastarbajtericu nove generacije šta se tri godine satirala po dojčlandiji tražeč nekog od prekobrojnih i zaključila da se bolje vratit nazad dok je vrime jer ih možda više ne bude.

još od 16. stoljeća niko osim goethea nije pisa šta mi muški prolazimo i proživljavamo. uzimalo nas se zdravo za gotovo. jebeš pravo glasa kad ti je emancipacija oduzela ravnopravnost. da li itko razumi naše patnje? strahove kada se rodi prvo dite? robu kupujemo u pratnji žena jer one oće da mi lipo izgledamo, jebe ih se šta ispadamo redikuli ili nam je neudobno, ako joj, kad je nestalo plina, kažeš da zove dostavu onda ti odbrusi 'a za koji kurac si ti tu', ako pogledaš drugu, nedaj ti bože da si prokomentira, sedam dana si na kruhu i vodi, ako gledaš utakmicu, šta ti je jedino i preostalo, opet si sedam dana na kruhu i vodi jer ona nije pogledala tursku seriju, ne daj ti bože da nisi reka 'nazdravlje' kad je kihnula, a troke da nisi popratija kad ogovara svoje prijateljice kako su se obukle, brrrrrr ne daj bože ni neprijatelju.

šta vi mislite o tome? jel to pošteno?

18.08.2017. u 16:32 • 23 KomentaraPrint#

utorak, 15.08.2017.

nu :D

15.08.2017. u 16:25 • 6 KomentaraPrint#

veselo
15.08.2017. u 12:47 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 14.08.2017.

mesoreznica

virujen da svi znate šta je mesoreznica. ako ima takvi koji su u nedoumici, tj. ne znaju šta bi mislili kada se spomene pojam mesoreznica da razjasnim kako je to ona sprava sa velikin okruglin nožen na stalku koji rotira i koja ima jedan pomični dio šta ide tamo-amo. e taj dio šta ide tamo amo je ključni element mesoreznice, osim onog kola šta regulira debljinu rezanja, jer da on ne ide tamo-amo zakurac bi oni okrugli nož vrtija. znači, za dobro izrezat buđolu, murtadelu oli čajnu ključna je linearna kretnja segmenta koji ide tamo-amo.

e, a jeste li se ikad zapitali koje su nus pojave od tog dila šta ide tamo-amo? sto posto niste. ali idemo redom. dakle, te mesoreznice su obično smištene na frižiderin u pozadini di dođete uzet delicije ka šta su sir, mortadela, buđola, kulen, i razno razne kobaje (panceta i tvrdi sir se uzimaju u komadu). kako te frižidere uglavnom opskrbljuju tete koje vas uljudno pitaju 'šta'š' onda ti moraš oma imat spreman odgovor jerbo je iza tebe red ljudi koji isto tako čekaju uzet malo murtadele i sira ementala za maredndat i tada dolazi do izražaja brzo odlučivanje. ako je teta 'nako' uzmeš mortadele i sira ementala po 10-ak dkg jerbo su za rezanje na mesoreznici potrbne odmjerene kretnje pošto su to široke a tanke fete. ako teta nije ni 'nako' onda uzmeš pancete i sira u komadu da ne zadržavaš red.

e ali ako je teta 'za bacit pogled' tu stvar postaje kompliciranija, oš se zadržat a ne bi tija zadržavat red pa naručiš 20-ak dkg čajne i tada do izražaja dolaze skrivene tajne mesoreznice. kako je čajna puno tanja od mortadele onda su i kretnje za rezanje puno krače jerbo ima puno mali fetica, a red čeka. e ali dok teta reže tamo-amo, tamo-amo, tamo-amo tako se i njiše, pošto nogama stoji čvreto na zemlji a rukama drži čajnu na mesoreznici jedina slobodna zona koja se u tom trenutku mrda livo-desno je guzica i dok ona nareže 20-est dkg čajne to potraje, niko se ne ljuti jerbo niko nije iša priko reda, a bože moj čajnu triba narezat, i tako za marendu dobiješ i besplatni twerking view.

14.08.2017. u 14:05 • 13 KomentaraPrint#

nedjelja, 06.08.2017.

klima

otkako je njujorška knjižnica od onog willis carrier-a zatražila da izumisli uređaj koji će isušivati vlažan zrak iz njiovi podruma u kojima su knjige vatale umidecu ništa više nije isto. posljedično je to, zbog tržišne ekonomije, dovelo do toga da su svi tili taj njegov uređaj kako bi isušivali vlagu iz zraka. naime, osim šta knjige vataju umidecu tako ota vlaga i od ljudi čini umidecu. ništa in se ne da radit kad su velike vrućine jerbo je zbog veliki vrućina i isparavanja zrak pun vlage a upravo ta vlaga u zraku čini zrak teškim za disanje i uzrokuje pretjerano znojenje radi potrebe tila da se hladi prirodnim putem, kad nema bave koja će osušit taj znoj vrućina postaje još nepodnošljivija što uzrokuje psihofizičke smetnje kod prevelikog broja populacije koje u pojedinim slučajevima završavaju i kobno.

eto npr. prevelika vrućina može dovest do zamućenosti vida jerbo su se krvne žile raširile pa srce ne može napumpat toliko krvi u mozak što je jedan od blažih oblika utjecaja vrućine, u onim težim oblicima dolazi do moždanog udara, a u konačnici i do neželjene smrti. no kako ovi naš svit nikad nije zna koristit modernu tehnologiju tako je i u slučaju klime sebi presudija neprimjerenim i nestručnim rukovanjem. odu radit i napiče klimu na +18°C poslin osam sati rada izađu iz tako podhlađenog prostora i uđu u svog limenog ljubimca koji se zbog nedostatka parkinga u ladu kuva na +55°C ćim uđu u njega strefi ji toplotni udar i završe na hitnoj, ako nije oma svršija na hitnoj i oša vozit naletija je na gužvu koju su stvorili oni šta dolaze iz hladnijih krajeva u klimatiziranim autima i koje boli kurac šta je vanka +55°C pa je još više popizdija i opičija po gasu jer bidan čovik je jedva skupija za klimu u kući, di će još kupovat auto sa klimon kad mu golf dvojka još dobro služi i eto ti belaja, il je koga skupija puten il se sam zabija u zid jerbo ga nije vidije zbog zamućenosti vida i isparavanja od omarine.

zato bi ja u ovim litnjim vrućinama zabranija da iko igdi ide, neka lipo stoji doma pod klimon i ne ugrožavaju ni sebe ni druge, svih u 8. misec poslat na godišnji jerbo po ovin vrućinama samo stvaraju pritisak na hitne službe koje su isto tako ka i oni nadrkani zbog vrućine pa in ne mogu ni pomoć kako bog zapovida. onda bi uveja da svi u 6. misec odu kod kardiologa i naprave ekg, ako ne zbog vrućine ono zbog pusti sisa i mišića šta šetaju gradon, onima priko 70 zabranit da uopće izlaze vanka od izlaska do zalaska sunca, neka lipo stoje doma u kontroliranim uvjetima i ne stvaraju gužve na hitnoj. e ali nemoš ti nji zaustavit. oni su ka mala dica, ništa ne slušaju, sa te mogu optužit i zbog zlostavljanja ka i mala dica.

zato ja svima priporučan neka stoje doma pod klimon ali da pročitju upute proizvođača i neka ne izlaze vanka dok temperatura ne padne ispo +30°C, ako baš moraju neka to čine nakon zalaska sunca, al da nikako ne idu na put na more jer ni pojma nemaju šta i ode čeka.

06.08.2017. u 12:12 • 8 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2017 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2021 (4)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (6)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (7)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (7)
Kolovoz 2019 (4)
Srpanj 2019 (9)
Lipanj 2019 (7)
Svibanj 2019 (7)
Travanj 2019 (6)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (8)
Siječanj 2019 (4)
Prosinac 2018 (7)
Studeni 2018 (8)
Listopad 2018 (7)
Rujan 2018 (5)
Kolovoz 2018 (7)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (12)
Svibanj 2018 (6)
Travanj 2018 (4)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (5)
Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (4)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (7)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (8)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima