Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

linost

eto, počeli su nam dani dioklecijana. kažu povjesničari koji su proučavali one antičke spise da je dioklecijan bija porjeklom iz ondašnje rimske pokrajne dalmacije. more bit da nisu puno falili jerbo je sagradija svoj palac na najlipšem dilu svita, šta je notorna činjenica, a i neke druge indicije upućuju na to da je bija iz dalmacije.

ka prvo, to je jedini vladar u povijesti koji je sebe penzionira. dakuće, ki pametan čovik, izmislija je triumvirat, podilija vlast i oša u penziju sadit kupus. šta nedvojbeno upučuje na to da ima dalmatinske krvi ili mi možda vučemo njegove gene, šta je vjerojatnije.

sigurno svi znate onu priču, šta je ovi materijalno osviščeni vole pričat ka vrhunac dosega oslobođenja od materijalnog. priča počinje tako da je jedan bogati gastarbajter vidija dalmatinca kako lovi ribi i pita ga šta će sa njon učinit...bla, bla, bla, da skratin, poanta je da mu je ovi naš reka, preneseno, of kors 'a koji ću se kurac zajebavat kad to ionako radin svaki dan'. oni koji ne znaju priču neka posjete blogove sa porukon, ima ih kolko oš, ka i onih šta traže oslobađanje. e, al nije poanta tražit oslobađanje ka šta ga je tražija sidarta, nego se rodit oslobođen, a to opet u genetskoj genezi vuče korjenje do dioklecijana.

naime oti deioklecijan je dok još nije podilija vlast počeja gradit svoj palac na mistu današnjeg splita i navodno je ovin svojin arhitektima, koji su očito bili iz sjevernijih krajeva reka da nađu najbolje meštre u carstu za izgradit njegov palac ali da svi moraju imat jednu zajedničku osobinu, linost. kad su ga upitali 'pa zašto care oćete line ljude da vam grade palac' on in je odgovorija da će tako sagradit palac u najkračem roku i sa najmanje troškova jerbo vrstan meštar svog zanata zbog svoje osobine oće šta prije završit, kako bi moga nastavit linčarit, a usto i izmislit nove, jednostavnije, tehnike koje će tome doprinijeti. i bija je u pravu. eno ga, stoji tamo di je i podignut zadnji 1700 godina.

ako ne virujete u ovo šta van govorin proguglajte malo ko je izmislija kopirni aparat. izmislija ga je pisar koji je mora prepisivat tekstove. zašto? zato šta je bija lin prepisivat! i sad neka neko kaže da linost nije uvjetovala napredak društva!? malo morgen!

Post je objavljen 26.08.2017. u 11:43 sati.