Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

klima

otkako je njujorška knjižnica od onog willis carrier-a zatražila da izumisli uređaj koji će isušivati vlažan zrak iz njiovi podruma u kojima su knjige vatale umidecu ništa više nije isto. posljedično je to, zbog tržišne ekonomije, dovelo do toga da su svi tili taj njegov uređaj kako bi isušivali vlagu iz zraka. naime, osim šta knjige vataju umidecu tako ota vlaga i od ljudi čini umidecu. ništa in se ne da radit kad su velike vrućine jerbo je zbog veliki vrućina i isparavanja zrak pun vlage a upravo ta vlaga u zraku čini zrak teškim za disanje i uzrokuje pretjerano znojenje radi potrebe tila da se hladi prirodnim putem, kad nema bave koja će osušit taj znoj vrućina postaje još nepodnošljivija što uzrokuje psihofizičke smetnje kod prevelikog broja populacije koje u pojedinim slučajevima završavaju i kobno.

eto npr. prevelika vrućina može dovest do zamućenosti vida jerbo su se krvne žile raširile pa srce ne može napumpat toliko krvi u mozak što je jedan od blažih oblika utjecaja vrućine, u onim težim oblicima dolazi do moždanog udara, a u konačnici i do neželjene smrti. no kako ovi naš svit nikad nije zna koristit modernu tehnologiju tako je i u slučaju klime sebi presudija neprimjerenim i nestručnim rukovanjem. odu radit i napiče klimu na +18°C poslin osam sati rada izađu iz tako podhlađenog prostora i uđu u svog limenog ljubimca koji se zbog nedostatka parkinga u ladu kuva na +55°C ćim uđu u njega strefi ji toplotni udar i završe na hitnoj, ako nije oma svršija na hitnoj i oša vozit naletija je na gužvu koju su stvorili oni šta dolaze iz hladnijih krajeva u klimatiziranim autima i koje boli kurac šta je vanka +55°C pa je još više popizdija i opičija po gasu jer bidan čovik je jedva skupija za klimu u kući, di će još kupovat auto sa klimon kad mu golf dvojka još dobro služi i eto ti belaja, il je koga skupija puten il se sam zabija u zid jerbo ga nije vidije zbog zamućenosti vida i isparavanja od omarine.

zato bi ja u ovim litnjim vrućinama zabranija da iko igdi ide, neka lipo stoji doma pod klimon i ne ugrožavaju ni sebe ni druge, svih u 8. misec poslat na godišnji jerbo po ovin vrućinama samo stvaraju pritisak na hitne službe koje su isto tako ka i oni nadrkani zbog vrućine pa in ne mogu ni pomoć kako bog zapovida. onda bi uveja da svi u 6. misec odu kod kardiologa i naprave ekg, ako ne zbog vrućine ono zbog pusti sisa i mišića šta šetaju gradon, onima priko 70 zabranit da uopće izlaze vanka od izlaska do zalaska sunca, neka lipo stoje doma u kontroliranim uvjetima i ne stvaraju gužve na hitnoj. e ali nemoš ti nji zaustavit. oni su ka mala dica, ništa ne slušaju, sa te mogu optužit i zbog zlostavljanja ka i mala dica.

zato ja svima priporučan neka stoje doma pod klimon ali da pročitju upute proizvođača i neka ne izlaze vanka dok temperatura ne padne ispo +30°C, ako baš moraju neka to čine nakon zalaska sunca, al da nikako ne idu na put na more jer ni pojma nemaju šta i ode čeka.

Post je objavljen 06.08.2017. u 12:12 sati.