Zbogom slobodo!

28.03.2020.

Svjestan sam da je ovaj virus opasan, ali je još opasnije to što se u svim medijima priča samo o njemu. Da se priča o tome koliko je ljudi zaraženo u pojedinoj državi sezonskom gripom, virusnom upalom pluća i tako u nedogled te koliko ih je umrlo od iste, bio bi isti efekt, a to je panika zbog pandemije. Ali se to ne radi. Dakle, iza svega ovog postoji nekakav cilj, koji se očito uspijeva ostvariti.

Mediji ionako već dugo vremena nemaju funkciju informiranja već isključivo formiranja. Očito se kroz ovu pandemiju pokazuje da je ljudima zdravlje doista božanstvo. Istina, treba se brinuti i o zdravlju i ovozemaljskom životu, ali ne treba u tome pretjerivati. Jer činjenica je da ćemo baš svi umrijeti! Ne želim ulaziti u to treba li zabraniti javni prijevoz, sva javna okupljanja, rad trgovačkih centara, pa sve do toga da se zabrane i obitelji jer postoji mogućnost zaraze. (Dali, pretjerujem.)

Time neka se bavi tko je nadležan za to. Ali želim progovoriti o onome što se mene kao svećenika tiče, a to je odnos prema svetome. Ne donosi koronavirus smrt svijetu, jer je svijet koji ne priznaje Boga ionako već mrtav. Stvar je u tome da se pretjeruje, da se čovjeka želi uplašiti, a onda je lako s njime manipulirati jer u strahu gubi slobodu i racionalni način promišljanja.

Probajte idućih tjedan dana izbjegavati TV i druge „prijenosnike“ koronavirusa pa ćete vidjeti kako će se to odraziti na vašu psihu. A još kad biste i k tome dodali vjeru u Isusa, bili biste bliži Bogu od samih pastira Crkve. Kad bismo barem bili toliki paničari zbog grijeha i kad bismo poduzimali sve moguće mjere da se zaštitimo od vječne propasti… Znam jedno: Isus je živ i dao nam je sakramente i blagoslovine kao pomoć i zaštitu na putu svetosti vodeći nas tako prema Cilju za kojeg smo stvoreni.

Makar smo u 21. stoljeću i vremenu „napretka“, ja to vjerujem. I za kraj: shvatio sam da se spomenuta bolest nalazi u korijenu mog imena (lat. corona=hrv. kruna), pa me izbjegavajte da se ne zarazite dvjema bolestima koje nastojim prenijeti: razmišljanje svojom glavom i, dakako, vjera.

Autor: vlč. Krunoslav Kolar
Prilagodio blogu: EuM

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.