Fressssssh

srijeda, 06.05.2020.

Druga priča

Perioda nakon što je Alma odselila pa do srednje škole se praktično i ne sijećam, jedino vrijedno spomena je bilo natjecanje iz općenarodne obrane i društvene samozaštite, koje je iz nekog razloga nekome bilo važno.

Naime sve one druge medalje i priznanja osvojene za školu na školskim natjecanjima u kojekakvim sportovima nisu imale tu težinu.

Zato je ulaganje u streljaštvo i trčanje oko školskog, rezultiralo da se što zbog priprema što zbog gradskog, pa regionalnog, i onda republičkog pa saveznog natjecanja jedno pola godine nije uopće skoro išlo u školu, a zaključene su nam sve petice.

Vodio nas je profesor iz Ono i Dsz, koji je bio u stvari profesor matematike, negdi porijeklom iz okoline Imackog, a koji zbog nekih grijeha protiv struktura, nije moga dobit posao ka profesor matematike, pa je da ne bi krepa od gladi, ili odselija u Nemačku ka većina iz njegovog sela, izučija i ONO i dsz.

Inače je živija ka podstanar kat ispod stana od Švabica, u njihovom drugom stanu jer su Švabe u stvari kupile pola kuće, pošto je onda bilo uobičajeno da se kuće rade po pola.

Onako cili osebujan ima je i osebujan auto, narančastog zaporožca, koji je malo teže palija, i to bez obzira na temperaturu, tako da niko nije triba navijat budilicu za ić na posa, profa bi cilo naselje probudija verglajuć to rusko čudo tehnike.



Obzirom da je zna da trčim, a jedan takav mu je triba, jer je natjecanje podrazumijevalo i orijentacioni marš koji je u stvari bio stožerna disciplina, profa me je vrbova, a još kad je čuo da i dobro pucam njegovoj sreći nije bilo kraja.

Kad Čovik malo bolje promisli oni manijaci su nama djeci davali vatreno oružje da pucamo iz njega, jebate ovi sadašnji zaštitnici djece, sve bivši komunisti ili njihova ljevičarska mladunčad bi ih tužili radi toga.

I tako se jednog dana u školskoj streljani skupila ekipa mala ali odabrana i pod vodstvom ponosnog vlasnika zaporožca, profesora matematike, koji je nešto laprda protiv miroljubive aktivne koegzistencije, pa nije moga dobit posa u svojoj struci, krenula u pripreme za natjecanje od kojeg je u to doba bilo važnije valjda jedino ono, putevima revolucije.

- 07:09 - Komentari (27) - Isprintaj - #