Fressssssh

subota, 27.01.2018.

Đezabele

Ništa naše časne Blogomatrone ne more tako iznervirat ka te Jezabele, odma čin ih vidu našim doajenkama odma skoči tlak, imaju palpitacije, čini in se da in srce trokira ka wartburg kad je ladno, počnu se priznojavat, šumi in u ušiman, obliva i ladan znoj, a oči in se iskolaču ka da opću sa konjon ili magarcon.

Ko su Đezabele, samo ime sve ti kaže, to je žena koja dođe, zavede sve muške, zasjeni sve poštene i bogobojazne žene, majke, wonabee kraljice, i tu nešto ka Leptirica leprša po blogu.

U našem slučaju to su žene u ranim četrdesetima, koje još uvijek daju znakove života, nisu uključene u emajl aktivnosti, nego tu bezočno i besramno privlače sva četri ona muška blogera kojima se još diže i koji nemaju nikakvih dilema oko vlastite seksualnosti.

Te Đezabele su ako pitate naše doajenke najveće zlo na blogu, one unose nemir u naše redove. Pojavom Đezabela dolazi do neminovnog povećanja testosterona na blogu, Blogeri čak i oni kojima se više ne diže ka mački u veljači se skupu, i mijauču li ga mjauču, paru retardirani, šta naše Doajenke strašno nervira, i puna kapa in je toga da svako malo iznova preodgajaju te blogere i da to onda traje do pojave prve nove Đezabele.

Zato naše Doajenke raznoraznim taktikama vode borbu protiv Đezabela, prvo ih dočekaju glumeć simpatične ženice u godinama, bakice sa hobijima, i pokušaju ih uvuć u mrežu e-mailova, za to vrime udarna grupa već nakon trećeg posta Đezabelama zabija očnjake u vrat, i tako dok ih ove iz udarne grupe vampirišu one iz emajl grupe in nude razumijevanje i savjete, a jadne Đezabele, nemaju pojma da je to sve skupa sinhronizirana akcija kako bi ih se neutraliziralo, ugasilo njihov sjaj, snizilo nivo testosterona, i kastriralo muške blogere.

Eto to vam je priča o Đezabelama, i Doajenkama, koje se kad niko ne čuje naziva i Bogomoljkama, Đezabele obično odustanu otiđu s bloga, osim nekih koje se vraćaju, prkose svemu, blistaju po blogu i izazivaju vodoskoka testisterona, E te i takve Bogomoljke najviše mrze, onako kako se mrzi neprijatelj prema kojem imaš neko poštovanje, onako kako su stari Bogovi mrzili Ahila.

Nekad u mračnim noćima ispod neba obasutog zvijezdama koje liči na neku tamnoplavu livadu posutu srebrenim margaritama, uz logorsku vatru onako ispd glasa se pričaju legende o Blogerima, prelijepim Đezabelama i Bogomoljkama koje Blogerima koje Đezabele previše zaslijepe odgrizu muda.

- 14:45 - Komentari (64) - Isprintaj - #