Fressssssh

ponedjeljak, 23.05.2016.

sutjeska

Eto naš blognjuz je odlučio posvetiti prostor na naslovnici preminulom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću, hiperproduktivom jugoslavenskom glumcu, po mom osobnom mišljenju ne baš naročito kvalitetnom, ali to je uostalom mišljenje laika, naime ne kužim se baš u glumu .

Osim što je glumio dotični se bavio i politikom, i bio sljedbenik Slobodana Miloševića i njegove velikosrpske politike, tako da je Bata koji je u filmovima kobajagi ubijao četnike u stvarnom životu bio četnik.

Inače jednu od značajnih uloga ostvario je u filmu Sutjeska, pa evo malo podataka vezanih za tu bitku, kao izvorom poslužit ću se podatcima koje je u nedavnom članku iznio antifašistička ikona Ante Tomić.
Ne znam zbog čega je predana blogoantifašistkinja navedeni članak ispustila linkati, obzirom da nas terorizira svakim sranjem što ga naš vrli Antiša objavi.

Dakle u bitci na sutjesci sudjelovalo je između ostalog 180 Imoćana, inače taj Imotski je poznat kao ustaško leglo, nešto preko tisuću splićana, a Split je kao što je poznato leglo ustaša tovara i kamenjara, i oko tisuću i tristo Šibenčana.
Istovremeno je u istoj bitci sudjelovalo 67 Beograđana, tako da možemo pretpostaviti da su ostali ili bili nezainteresirani ili su bili u četnicima.

Ne znam da li je netko iz multikulturalne Istre sudjelovao ili su mudri Istrijani čekali ko će ih idući okupirati.

Eto toliko o antifašizmu ako laže Ante Tomić, laže i koza.

- 23:18 - Komentari (19) - Isprintaj - #