Samo Durica

utorak, 14.03.2017.

podrška kolegicama

ne znam koliko ste upoznati sa slučajem D. V. " Remetinec ", no, takva situacija, na žalost, nije usamljena i primjer je kako u ovoj zemlji i u ustanovi koja bi trebala biti humana, te svojim primjerom, radom i djelovanjem biti primjer suradnje, tolerancije i njegovanja toplih, pozitivnih i kvalitetnih međuljudskih odnosa od strane osoba za koje se očekuje kako su im i komunikacijske vještine na nekoj višoj moralnoj razini, sve više smo svjedoci kako jedna osoba može svojim autokratskim djelovanjem na radnike malo po malo razarati kolektiv i sve njegove kvalitete.
kolegice iz " Remetinca " odlučile su kako neće više šutjeti i trpiti, izašle su u javnost i očajno zavapile za zaštitu svog dostojanstva kao radnika, ali, prvenstveno kao čovjeka, koji svakednovno brine o životima tuđe djece, te taj posao vrlo teško može kvalitetno raditi ako je pod stalnim pritiskom i strahom za svoju egzistenciju.
u svakom slučaju s kolegicama suosjećam, te im na ovaj skroman način dajem određenu potporu, jer, smatram kako se, boreći za svoja prava bore i za prava te djece koja pohađaju vrtić u kojem rade.
vrijeme će pokazati kako i na koji način će se ta situacija razriješiti, jer, svoje će optužbe koje su sada tek iznijele morati i potkrijepiti, ali i dokazati nekim višim institucijama, stoga im ja želim još jako puno snage, volje i enerije, kao i način da se putem ne obeshrabre preprekama na koje će, sigurna sam, nailaziti.
bit će to sada jako težak put za njih, a jedini način da uspiju u svom naumu je zajedništvo i vjera kako se protiv svake vrste nepravde ispalti boriti, jer, pravda možda je spora, no, kad tad sve izađe na vidjelo, samo je potrebno imati mnogo strpljenja, raditi svoj posao časno i bez straha, jer strah je taj koji razara zajednicu.
pojedinca je lako gaziti, no čitav kolektiv je malo teže slomiti.
stoga im želim da njihova istina ovaj put bude primjer kako strahovladi nije mjesto nigdje, a pogotovo ne u dječjem vrtiću.
iako blage i nježnje neka pokažu kako mogu biti i srčane boreći se kako za vlastitu dobrobit, tako i za sve nas,
jer, ova njihova borba, ako urodi plodom, pomoći će svima nama koji se bavimo tim poslom.
ravnatelj bi trebao biti dobar menađer, suradnik i podrška radnicima u odgojno - obrazovnim ustanovama.

- 06:07 - Komentari (8) - Isprintaj - #