Počinje predstvljanje NSK kao knjižnice mjeseca među europskim nacionalnim i znanstvenim knjižnicama

28.06.2013.

U ponedjeljak, 1. srpnja 2013. u povodu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji počinje predstavljanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kao knjižnice mjeseca.

NSK je nakon Nacionalne knjižnice Španjolske i Bavarske državne knjižnice odabrana u zajednici Europske knjižnice koja obuhvaća 48 nacionalnih i većinu bitnih europskih znanstvenih knjižnica.

Europska knjižnica (The European Library – TEL, www.theeuropeanlibrary.org/) besplatna je online usluga namijenjena pronalaženju i dohvaćanju više od 200 milijuna izvora koji obuhvaćaju 24 milijuna stranica cjelovitih tekstova, uključujući 600 000 knjiga i elektroničkih znanstvenih radova, 10 milijuna digitalnih objekata i goleme količine članaka, patenata, izvješća te ostale tiskane građe, kao i slike, karte, videozapise i ostale objekte.

Pratite tijekom srpnja predstavljanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, građe, usluga i dragocjenosti iz njezinih fondova na portalima Europske knjižnice i NSK te profilima na Facebooku i Twitteru.

http://www.nsk.hr/nsk-knjiznica-mjeseca-medu-europskim-nacionalnim-i-znanstvenim-knjiznicama/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.