Duhovno ljetovanje: Ljetni kamp za mlade „Susret“

24.06.2013.

Za sve mlade koji žele provesti ljeto na malo drugačiji način, a nisu još odlučili kako, evo jedne ponude. Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica organizira Ljetni kamp za mlade „Susret“ na otoku Cresu, u samostanu Sv. Frane franjevaca konventualaca.

Kamp prima do 30 mladih u dobi od 16 do 35 godina. Grupe mogu biti sastavljene samo od mladića ili samo od djevojaka. Ako netko ipak želi grupu sastavljenu i od mladića i od djevojaka, treba voditi računa da svaka od njih ima 10 ili 20 članova jer postoje samo dvije sobe, jedna od 10, a druga od 20 ležaja. Ako jedna zajednica nema dovoljno mladih, dvije ili više redovničkih zajednica mogu formirati jednu grupu. Kamp je namijenjen ponajprije mladima koji se traže u duhovnom zvanju, ali svaka redovnička zajednica može sama odlučiti koga će primiti, donosi Pastoral mladih.

Za sedmodnevni boravak potrebno je uplatiti 850 kuna po osobi. U tu cijenu uključen je prijevoz s povratnom kartom iz Zagreba do otoka Cresa (prijevoz trajektom je također uračunat), tri obroka dnevno, mogućnost korištenja perilice za rublje i jednodnevni izlet. Bilo bi dobro da svaka grupa osigura voditelja ili voditeljicu koji bi trebali izraditi svoj program molitvenog, duhovnog i rekreacijskog sadržaja. Ako grupa nema svog svećenika, euharistija se može slaviti na svakodnevnoj svetoj misi. Za voditelje grupa osiguran je smještaj u samostanu.

Slobodna su mjesta još u terminima od 8. srpnja do 15. srpnja te od 22. srpnja do 29. srpnja. Za dodatne informacije možete se obratiti s.Slavici Tubak (slavica.tubak@yahoo.com).

Izvor: Laudato/Pastoral mladih

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.