Svjetski dan mladih Rio 2013: univerzalno kateheza

19.06.2013.

Biskupska sjednice meditacija će se održati u prostorima 273 u 10 područja Rio de Janeiru, a održat će se na 20 jezika

LUCA Rolandi
RIM
Crkve, dvorane, sportski tereni i predavaonice sve će se pretvoriti u prostorima za Svjetski dan mladih 2013 kateheza u brazilskoj prijestolnici, Rio de Janeiro. Svjetski dan mladih događanja održat će se u prostorima 273, poznat kao "sjedište" kateheza preko 10 područja grada, u biskupijama poput Niteroi, Nova Iguacu Duque de Caxias i. Metropolitanska katedrala Săo Sebastiăo u centru Rio i jednog od paviljona na izložbi Riocentro i kongresnog centra u Jacarepaguá području će biti domaćin najveći broj hodočasnika. Obojica imaju kapacitet od 5000 portugalski govori hodočasnicima.
 
Diljem cijelog grada, kateheze će se dati na portugalskom i španjolskom jeziku, s dvije najčešće jezicima među hodočasnicima. Tu će biti 133 objekti nude kateheze na portugalskom i 50 na španjolskom. Ostali objekti će biti podijeljeni, kao što su: 25 priredbe su raspoređene na engleskom jeziku kateheza, 15 na talijanskom jeziku, 15 na francuskom, njemačkom i 8 do 5 na poljski kateheza.
 
Kateheza će se održati u 20 različitih jezika, uključujući arapski, Hrvatske, Danski, slovenski, grčki, češki i ruski. U Sur, Urbano, Norte i Niterói regije imaju najveću koncentraciju lokalne hodočasnika koji govore te jezike, prema svjetski dan mladih 2013 Rio web stranice. Prema fra. Leandro, koji olakšava sudjelovanje mladih stranaca na svojim konzulata, u slučaju potrebe za to ukaže.
 
Fra. Leandro Lenjin, izvršni direktor Odjela za pripremu pastoralnog i kateheza, rekao je ukupan broj događaja mogla doseći 300 kako je prvobitno javljeno od strane organizacije, ako se registracija hodočasnika povećava tijekom tjedna sve do događaja. "Mladi ljudi, čak i oni koji su se prijavili za utrku u posljednjem trenutku, želim sudjelovati u ovom vrlo posebnom trenutku formiranja. Organizacija će učiniti sve kako bi se osiguralo to vjernici imaju priliku za pristup," rekao je.

Izvor: http://vaticaninsider.lastampa.it/en/world-news/detail/articolo/gmg-25560/

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.