PAPA IZNIO ŠOK ZA VJERNIKE I SVEĆENIKE

12.06.2013.

Papa Franjo otkrio je da je Crkva zagađena lažnim pastirima i lobijima kojima nije primarni interes vjera. “Istina nas oslabađa. Sveti Petar nije posjedovao bankovni račun, a kada je morao platiti dadžbine, Gospodin ga je poslao da ulovi ribu u Galilejskom moru u čijim je ustima pronašao novčić kojim je platio porez.” - tvrdi Papa.

“Postoje izopačene, korumpirane i gay struje u kuriji. Postoje i sveti ljudi. Katolička crkva ne bi trebala gomilati bogatstvo, jer sveti Petar nije posjedovao bankovni račun.” – rekao je Papa šokiravši svećenstvo, koje je uvijek imalo rezervni odgovor za bogatstvo Crkve.

Papa Franjo priznao je da postoje poteškoće unutar Rimske kurije, spominjući korupciju i postojanje gay lobija, tijekom nedavnog sastanka s latinoameričkim časnim sestrama i svećenicima. Reforma Rimske kurije koju su zatražili svi kardinali tijekom zadnjih konklava, težak je korak, rekao je Papa 06.06.2013. Tijekom jednosatne audijencije Papa je rekao: “U Kuriji ima svetih ljudi, ali postoji i ona korumpirana struja. Postoje sveci, korumpirani, izopačeni i homoseksualni lobi. Sam ne mogu provesti reformu.” rekao je Papa, dodavši kako će za taj posao biti zaduženo povjerenstvo koje će činiti osam kardinala.

“Katolička crkva ne bi trebala gomilati bogatstvo, jer sveti Petar nije posjedovao bankovni račun. Želite li bogatu crkvu, ona ‘stari’ – dakle, ne živi. Crkva je stvorena da daje, a siromaštvo koje bi trebalo karakterizirati Crkvu, razlikuje nas od poduzetnika. Crkva mora nastaviti sa svojim radom – srcem siromaha, a ne srcem investitora ili biznismena.”- rekao je papa Franjo. Nakon izjava najopasnijih za samog Papu i šokantnu za vjernike – Papin šef osiguranja zatražio je dodatnih 500 agenata iz Švicarske i Italije. Kako doznajemo iz vlastitih izvora, Vatikanom će operirati agentice od 18 do 75 godina i agenti od 25 do 75 godina, koji su do sada radili u talijanskim i švicarskim policijama, vojsci i obavještajnim službama. Papina sigurnost je sada pojačana iako on neće tražiti ništa posebno. On se samo uzda u Boga i ne boji, stoji iza svojih izjava koje planira provesti u djelo.

Izvor: Udarno tim, VA

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.