7. Hrvatski dan karijera, u četvrtak 6. studenog.

04.11.2008.

Dan karijera 7. hrvatski Dan Karijera svoja će vrata otvoriti 6. studenog u 10 sati, a za posjetitelje će biti otvoren sve do 19 sati. Sajam će točno u podne, u ime organizatora svečano otvoriti Vedran Bajer, Član uprave Tau on-line d.o.o te u ime sponzora Monique Peters, predsjednica uprave Karlovačke pivovare.

Utjecaj Bolonje na tržište rada
Dan karijera postao je već tradicionalna manifestacija na kojoj se studenti i mladi na početku karijere imaju priliku upoznati s predstavnicima velikih hrvatskih tvrtki tj. svim izlagačima, kojih će ovog puta biti ukupno 59.

Također, na 7. hrvatskom Danu karijera organizirat će se i okrugli stol na temu "Kakvog radnika stvara Bolonjski proces? ", na kojem će se razmatrati utjecaj Bolonjskog procesa na tržište rada. U raspravi će sudjelovati predstavnici poslodavaca te predstavnici Sveučilišta.

Stručne radionice
Glavni cilj održavanja sajma je poticanje mladih da se iz prve ruke upoznaju s trendovima na hrvatskom tržištu rada te pronađu prvo ili bolje zaposlenje.

Za posjetitelje će također biti organizirane i stručne radionice, prezentacije tvrtki te predavanja na temu zapošljavanja, ponašanja na intervjuu, pisanja životopisa, apliciranja za posao i pronalaženja prvog ili boljeg zaposlenja.

Zaposleno više od 500 mladih
Inače, posredstvom do sada održanih Dana karijera zaposleno je više od 500 mladih što svjedoči o značaju ove manifestacije te govori o velikoj potrebi za događanjima ovakve vrste.

Osim posjetitelja s fakulteta Zagrebačkog sveučilišta, na 7. hrvatskom Danu karijera, očekuju se i posjetitelji s fakulteta iz Rijeke, Pule, Zadra, Splita, Varaždina, Osijeka, Sarajeva i Banja Luke, za koje je organiziran besplatan prijevoz autobusima.

Također, na svečanom otvorenju očekuje se i dolazak gostiju iz Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Grada Zagreba.

Sponzor manifestacije je Karlovačka pivovara koja će posjetitelje upoznati sa svojom politikom zapošljavanja i ulaganjem u zaposlenike. Na štandu tvrtke radnici će posjetiteljima predstaviti postupak proizvodnje Karlovačkog piva.

Medijski pokrovitelji Dana karijera su HRT, Poslovni Dnevnik i Lider. Pokrovitelji su Ministarsvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilište u Zagrebu, Grad Zagreb i Hrvatska udruga poslodavaca. Partneri su studentske organizacije AIESEC, eSTUDENT, HSA i IAESTE.

Više informacija potražite na www.DanKarijera.com.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.