Framaši na Svjetskom danu mladih

18.07.2008.

Prenosim sa HKR-a

Uoči održavanja 23. Svjetskog dana mladih u Sydneyu, u školi sv. Franje Asiškog u Paddingtonu prekjučer je završen međunarodni susret sedamdesetak framaša iz desetak zemalja.

Glavno predavanje o djelovanju Duha Svetoga u životu te osobnom i zajedničkom poslanju framaša održao je generalni asistent FRAMA-e, fra Ivan Matić. U radu u skupinama, u kojima je sudjelovalo i petnaest framaša iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mladi su imali priliku podijeliti svoja vlastita iskustva o djelovanju Duha Svetoga u različitim bratstvima FRAMA-e diljem svijeta.

U crkvi Sv. Franje u Paddingtonu sutra od 20 do 22 sata po lokalnom vremenu bit će održan i Festival franjevačke mladeži koji je otvorenog karaktera, kao prigoda da se framaši iz različitih zemalja na Svjetskom danu mladih predstave svim mladima.

FRAMA koja djeluje pri Hrvatskom katoličkom centru sv. Nikole Tavelića u Sydneyju tijekom protekle godine priredila je više dobrotvornih akcija, kako bi framašima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine slabijeg imovinskog stanja financirala odlazak u Sydney. Zahvaljujući tome, na Svjetskom danu mladih sudjeluje osmero framaša, po četvero iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (HKR/IKA)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.