Papa mladima uputio poruku

17.07.2008.

Sveti Otac boraviti tri dana u miru u jednom centru Opusa dei nakon čega će se priključiti mladima.

Prema srednjeeuropskom vremenu nešto poslije sedam sati u jutro, papa Benedikt XVI. doputovao je u australsku vojnu zračnu luku Ricmond, smještenu četrdesetak kilometara od Sydneva.

U Australiji će boraviti do 21. srpnja i sudjelovati na Svjetskom danu mladih. Uz brojnu delegaciju koja redovito prati Papu tijekom apostolskih pohoda, u Australiju je doputovao i veliki broj novinara iz čitavoga svijeta. Dočekao ga je australski premijer. Neposredno po svom dolasku Sveti Otac se video-porukom obratio mladima.

Citirajući temu Svjetskog dana mladih 'Primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci', Papa je poručio mladima: „Koliko samo naš svijet treba da se na njega Duh Sveti ponovno izlije!“

Mnogi još nisu čuli Radosnu vijest Isusa Krista; mnogi drugi, iz raznih razloga, nisu u toj vijesti prepoznali spasenjsku istinu koja je jedina kadra ispuniti najdublja iščekivanja njihova srca. Čvrsto sam uvjeren da su mladih pozvani biti oruđa te obnove, prenoseći svojim vršnjacima radost koju su iskusili u upoznavanju i nasljedovanju Krista i dijeleći s drugima ljubav koju Duh izlijeva u njihova srca, tako da i oni budu ispunjeni nadom i zahvalnošću za sve dobro koje su primili od Boga, poručio je Papa i nastavio:

Mnogi su mladi danas bez nade. Ostaju silno smeteni pred sve dubljim pitanjima koja se javljaju u svijetu koji ih ostavlja zbunjenima i često nisu sigurni kome se obratiti i gdje tražiti odgovore. Suočeni su s izazovom argumenata onih koji niječu Božje postojanje. Vide velike štete koje je čovjek u svojoj pohlepnosti nanio prirodnom okolišu i bore se da pronađu načine kako u većem skladu živjeti s prirodom i s drugima, rekao je Papa i ponudio mladima odgovor:

„Duh naše korake usmjerava prema Isusu Kristu.' U njemu pronalazimo odgovore koje tražimo, ciljeve za koje doista vrijedi živjeti i pronalazimo snage da možemo nastaviti raditi na izgrađivanju boljeg svijeta.“

Papa se obratio i Australcima: „Iako ću boraviti samo par dana u vašoj zemlji i neću moći putovati izvan Sydneya, moje srce dosiže sve vas uključujući i one koji su bolesni ili u poteškoćama, bilo koje vrste.

U ime svih mladih, zahvaljujem vam na vašoj potpori mojem poslanju i molim vas da nastavite moliti prije svega za njih. Netom nakon slijetanja Papa je prebačen u ruralni dio Australije na obronke Plavih planina u centar Opusa dei gdje će u miru boraviti iduća tri dana. Prema riječima sidnejskog kardinala Georga Pella tamo će moliti, svirati klavir i šetati.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.