Najstarija blogerica umrla u 108. godini

15.07.2008.

ZAGREB - Australka, obično opisivana kao nastarija blogerica na svijetu, umrla je u 108 godini nakon što je napisala posljednju poruku o njezinom lošem zdravstvenom stanju, javlja CNN.

Olive Riley umrla je u subotu. Napisala je od početka 2007. godine preko 70 postova, a ona ih je popularno zvala ''blobovima''. Uz sve to, objavljivala je i video klipove na YouTubeu.

Proživjela je dva svjetska rata, te podigla troje djece. Radila je kao kuharica u lokalnom restoranu. Eric Shackle, njezin prijatelj, rekao je kako je: "Imala odlično pamćenje, te nevjerojatan način života. Samo dva tjedna prije, pjevala je sa mnom pjesmu koju je pronašla iz vremena prije drugog svjetskog rata".

U postu nazvanom ''Washing Day'', Riley je napisala: "Vi, ljudi iz 21. stoljeća živite drugačijim životom od onoga koji sam ja živjela kada sam bila mala".

Najstarija blogerica je rođena 1899. godine. Na prijedlog Mikea Rubboa, koji je snimao dokumentarac o njezinom životu, počela je psiati blog. Za vrijeme života je govorila kako je svakome morala objašnjavati o tome zašto je počela pisati blog.

Pisanje bloga donijelo joj je puno toga lijepog. Tisuće mailova stizalo je na njezinu adresu, svi su joj pružali veliku podršku. No, nije dobivala samo mailove pdorške, dobivala je i one ljubavnog sadržaja. Nažalost, najstarija blogerica na svijetu više nije s nama.

(TotalPortal/V.Tolić)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.