Hibernacija

25 veljača 2013

...opraštanje,opraštanje....buncala sam u vrućici od koje su mi odumirali udovi bacajući me u neko poznato lebdeće stanje .Tko bi rekao da se s temperaturom 39,5 možeš osjećati tako high. U glavi su mi se danima rojile različite misli od kojih su mnoge bile svjesno samo ozljeđivanje. Iako znam da to sve dolazi od tamne strane, one neke sjenke koja odjevena u moje slabosti pokušava preuzeti kontrolu nad mojim životom nisam joj se uspjela oduprijeti .Zavela me.Njena kosa nije skrivala ljubomoru,njene ruke odavale su posesivnost,njene usne šaputale su laži,njene su grudi požudno mamile ,njeno srce kucalo je za osvetu,njeno urokljivo oko tražilo je zadovoljštinu na licima zaprepaštenih stranaca.Počela je koračati ispred mene,sve brže i uskoro je više nisam mogla slijediti.Srušila sam se u krevet.Ljutnja i tuga uhvatile su me pod ruku prividno mi pružajući oslonac kojeg nisam željela pustiti.Ogorčenje je postalo moje drugo ime.

Zabrinula sam se za sebe.Kažu da koliko ti svjetla dolazi u život toliko sa njim dolazi i tame.Pretpostavljam da bi me to trebalo utješiti iako trenutno u tome ne pronalazim nikakav smisao ,a kamoli utjehu.Moji prijatelji ezoterici rekli bi da se vjerojatno čistim od otpada ,karmičkih repova i duhovno rastem.Meni je sve to skupa izgledalo strašno ,pomalo demonski.

Neki tanašan glasić šaputao je o opraštanju ,dok sam samu sebe pitala kako se to radi.Možda samo treba donijeti odluku, a onda proces započne sam od sebe?Kako izgleda život kad ti je duša spokojna?




Neki dan pogledala sam film Repeaters .Dobar film ,poučan...

Legalizacija ježeve kućice

02 veljača 2013

Uvod: Ježevu kućicu znate svi ali neke stvari su nam u priči prešutjeli. Početak priče već vam je znan….po šumi širom bez staze puta Ježurka Ježić povazdan luta.Svaki njegov pokret prati lisica Mica šumska načelnica.Lovac i ratnik jež, osvojio je srce njeno al problem je jedan muči ne vidi se ona da živi sa njim u njegovoj sirotinjskoj kući.Odlučila mu ona napisati pismo ,sad saznajmo sve što o priči znali nismo.

Image and video hosting by TinyPic

Lija: Ježurka, priznajem iskreno u ove sitne sate ,sanjam te često i mislim na te. Evo pišem ti iz kamenjara guskinim perom divno li šara, dođi na ručak u moju logu, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom čekat ću te na te požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica.

Zec: hoda do ježeve kućice i predaje pismo.

Jež: Bogatašica šumska na gozbu me zove tu šale nema, hajd da se spremam.
Dobar dan lijo ,cijenjena šumonačelnice privukle su me vaše poslastice ,evo me gladan sam što da vam kažem sigurno ću cijeli ručak da smažem.

Narator:Otpočne ručak čaroban ,bajni i jež i lija od masti sjajni.no kad je pala noć ježić odluči da želi svojoj kući poć.

Jež:Draga lijo ,fino je bilo,puno ti hvala ali sada moram kući svojoj poć i želim ti laku noć.

Lija:Ježurka ježu ostani,moja je kuća čvrsta ko grad,prenoći u njoj kud ćeš sad?

Jež: Hvala ti Mica na pozivu tvom al mi je draži moj skromni dom!

Narator: Liji se ne sviđa što ju je jež odbio pa ode pa ljuta i uvrijeđena u šumsku općinu. Nagovori lija medu, svinju i vuka da joj pomognu da se osveti ježu.

Lija: Medo,medo , zaboravi dobre manire i odmah krivotvori papire,Ježurku Ježa dobro izmučite,izbacite ga iz kuće, a potom je srušite.

Medo: Slažem se lijo,vrlino čista,bespravna gradnja –evo već pišem- ima da ježa iz šume izbrišem.

Zec: nosi ježu pismo za deložaciju.

Narator: Kad jež pročita pismo pojave se medo,svinja i vuk sa dokumentom ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Medo, vuk i svinja: Budalo ježu, bodljivi soju, zar tako cijeniš straćaru svoju. Koliba tvoja prava je baba, krov ti je truo, prostirka slaba. Štenara to je tijesna i gluha, sigurno u njoj imaš i buha. Ježu prijatelju stari, zar ti ne znaš da tvojoj kući nešto fali?

Jež: A što to?

Medo: Jer ti je kuća trošna i stara,legalizacija ti prave probleme stvara stoga ti dajemo ti na znanje da će kružni tok postati tvoje imanje!

Jež: Ma kakav bio moj rodni prag, on mi je ipak mio i drag.prost je i skroman, ali je moj, tu sam slobodan i gazda svoj. vrijedan sam, radim, bavim se lovom i mirno živim pod svojim krovom.Ovo s legalizacijom i kružnim tokom vaše su spačke i svršit ćete naopačke.

Narator:To sluša lija pa sudi zdravo sad vidi i ona da jež ima pravo!

Lija: Oprosti mi Ježurka sve je bila greška.Izgubili su se neki papiri,u općini su nastali nemiri.
Kružnog toka neće biti ,barem ne u ovoj priči.
Tvoja iskrenost i pravednost ne daju mi mira,tvoja sloboda u srce me dira.
Uzmi me ježu da budem tvoja,nek tvoja kućica bude i moja!


San

01 veljača 2013

Polumračna soba.Okružena sam ženama,vidim njihove siluete ali ne vidim lica.Jedna mi dodaje bočicu svojeg parfema.Stavim kapljicu na lijevo zapešće i upijam slatki miris cedrovine,papra i mošusa. Prilazi mi druga žena sa svojom bočicom parfema ,raspršim slatko-voćni miris po cijeloj sebi i sanjarim zatvorenih očiju,omamljena esencijom ruže.Razmišljam kako u torbici imam svoj mini parfem Red Dress ,izlazim iz sobe i shvaćam da se nalazim u voćnjaku.Noć je.Neka žena me uhvatila ispod ruke ,šećemo u tišini ,odjednom nas okruži svjetlost.Podignemo pogled a ona mi tiho šapne na uho-pogledaj Veneru kako sjaji !Zagledana u nebo upijam njenu svjetlost potpuno očarana velikom sjajnom zvijezdom. Ona me povuče za ruku i kaže -požuri uskoro će nestati,kušaj ovo voće! Nudi mi tek ubrano voće ,ne razaznajem što je to .Govorim joj da je vrlo resko,a ona mi šapne -takvo mora biti jer te osvježava!


Budim se iznenađena ! Osjećam se napunjeno !

Na analizu ću se baciti kasnije ,sada idem uživati u danu koji nekako obećava...

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.