Legalizacija ježeve kućice

02 veljača 2013

Uvod: Ježevu kućicu znate svi ali neke stvari su nam u priči prešutjeli. Početak priče već vam je znan….po šumi širom bez staze puta Ježurka Ježić povazdan luta.Svaki njegov pokret prati lisica Mica šumska načelnica.Lovac i ratnik jež, osvojio je srce njeno al problem je jedan muči ne vidi se ona da živi sa njim u njegovoj sirotinjskoj kući.Odlučila mu ona napisati pismo ,sad saznajmo sve što o priči znali nismo.

Image and video hosting by TinyPic

Lija: Ježurka, priznajem iskreno u ove sitne sate ,sanjam te često i mislim na te. Evo pišem ti iz kamenjara guskinim perom divno li šara, dođi na ručak u moju logu, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom čekat ću te na te požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica.

Zec: hoda do ježeve kućice i predaje pismo.

Jež: Bogatašica šumska na gozbu me zove tu šale nema, hajd da se spremam.
Dobar dan lijo ,cijenjena šumonačelnice privukle su me vaše poslastice ,evo me gladan sam što da vam kažem sigurno ću cijeli ručak da smažem.

Narator:Otpočne ručak čaroban ,bajni i jež i lija od masti sjajni.no kad je pala noć ježić odluči da želi svojoj kući poć.

Jež:Draga lijo ,fino je bilo,puno ti hvala ali sada moram kući svojoj poć i želim ti laku noć.

Lija:Ježurka ježu ostani,moja je kuća čvrsta ko grad,prenoći u njoj kud ćeš sad?

Jež: Hvala ti Mica na pozivu tvom al mi je draži moj skromni dom!

Narator: Liji se ne sviđa što ju je jež odbio pa ode pa ljuta i uvrijeđena u šumsku općinu. Nagovori lija medu, svinju i vuka da joj pomognu da se osveti ježu.

Lija: Medo,medo , zaboravi dobre manire i odmah krivotvori papire,Ježurku Ježa dobro izmučite,izbacite ga iz kuće, a potom je srušite.

Medo: Slažem se lijo,vrlino čista,bespravna gradnja –evo već pišem- ima da ježa iz šume izbrišem.

Zec: nosi ježu pismo za deložaciju.

Narator: Kad jež pročita pismo pojave se medo,svinja i vuk sa dokumentom ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Medo, vuk i svinja: Budalo ježu, bodljivi soju, zar tako cijeniš straćaru svoju. Koliba tvoja prava je baba, krov ti je truo, prostirka slaba. Štenara to je tijesna i gluha, sigurno u njoj imaš i buha. Ježu prijatelju stari, zar ti ne znaš da tvojoj kući nešto fali?

Jež: A što to?

Medo: Jer ti je kuća trošna i stara,legalizacija ti prave probleme stvara stoga ti dajemo ti na znanje da će kružni tok postati tvoje imanje!

Jež: Ma kakav bio moj rodni prag, on mi je ipak mio i drag.prost je i skroman, ali je moj, tu sam slobodan i gazda svoj. vrijedan sam, radim, bavim se lovom i mirno živim pod svojim krovom.Ovo s legalizacijom i kružnim tokom vaše su spačke i svršit ćete naopačke.

Narator:To sluša lija pa sudi zdravo sad vidi i ona da jež ima pravo!

Lija: Oprosti mi Ježurka sve je bila greška.Izgubili su se neki papiri,u općini su nastali nemiri.
Kružnog toka neće biti ,barem ne u ovoj priči.
Tvoja iskrenost i pravednost ne daju mi mira,tvoja sloboda u srce me dira.
Uzmi me ježu da budem tvoja,nek tvoja kućica bude i moja!


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.