Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

05.12.2013., četvrtak


Hvala za referendum
Prije i poslije referenduma
Zabrinjavajuće je kako su teško vladajući prihvatili građansku inicijativu – inicijativu ljudi koji su ih doveli na vlast, da se izmijeni Ustav, i unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Prvo se odugovlačilo sa prebrojavanjem potpisa, onda da to nije legitimno pitanje, pa do pred sam kraj godine kad se nije znalo hoće li biti raspisan referendum ili neće. Na kraju su rekli da se referendum raspisuje ali zadnju riječ ima Sabor, zastupnik Peđa Grbin “presdjednik saborskog odbora za Ustav” po kratkom postupku sam je presudio da referendumska odluka ne može bit važeća ako je ne potvrdi Sabor. Ustavni sud je zaključio suprotno I rekao da vladajući krivo tumače zakon. Jer referendum ima trenutačni pravni učinak odnosno da Sabor nakon toga nema što odlučivati. Ustavni suci su podsjetili da vlast, kako stoji u ustavu “Proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih I ravnopravnih državljana”. Zakon pa tako i ustav kao temeljni zakon, ima smisao samo ako je u skladu sa karakterom društva. Zakon je zapisani običaj, dokument o odnosima koji vladaju u društvu. Vodeće političke garniture htjele bi promijeniti društvo u kojem žive, da mi više ne budemo Hrvati, Hrvati katolici nego nešto drugo, da ne pišemo latinicom nego ćirilicom, da djecu odgajamo u rodnoj ideologiji to se vidi iz nametanja spolnog odgoja u školama, kako se zapravo djecu želi preodgojiti.
Najveći apsurd u svemu tome je zapravo da vlast koju su izabrali građani Republike Hrvatske “Želi svom silom i brzinom promijeniti ustav kad se radi o jednoj jedinoj osobi „Lex Perković – a zanemaruje potpise 749 316 osoba koji traže promjenu ustava ”. Hvala Bogu da je referendum prošao i da se barem malo gleda na nas građane ove zemlje, a ne da nas se iskorištava i naziva zatucanima i tradicionalistima. Netko od gore vidi sve,njemu pripada vlast i čast. Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i budi uz nas slabe i grešne ljude.

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.