Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

17.09.2012., ponedjeljak


Župa slavi 40. god. od posvete Crkve
Ove godine slavimo 40. godina od posvete župne Crkve u Orehovici. 40. godina nije puno, nije ni malo, ali je zato simbolično i teološko. Četrdeset je biblijski broj, na puno mjesta se u Svetom Pismu spominje tako nas evanđelisti izvještavaju da je Isus četrdeset dana bio u pustinji, molio se i postio, te se pripremao za svoje mesijansko djelovanje. Po primjeru na Isusa kršćani slave četrdeset dana korizme koja je isto tako vrijeme molitve, posta i odricanja. U svojih 40. Godina naša župa je prošla korizmu, a to znači da je imala teškoća i križeva; muka i pokore, ali isto tako i blagoslova, mira i zajedništva. Koliko je bilo posta i odricanja da bi se odvojilo za izgradnju i potrebe župne crkve, to Vi stariji župljani dobro znate. A koliko je bilo molitve, tihe ili glasne, izmoljeno u našoj crkvi to Bog Sveznajući jedino zna. Hvala svima koji su pomogli i pomažu svoju župnu crkvu, svećenika koji je tu s Vama i za Vas. Onima koji više nisu s nama, a ugradili su svoje vrijeme, svoje sposobnosti za izgradnju župne Crkve, vjeronaučne dvorane i župne kuće naka im Bog da pokoj vječni i nagradi ih za njihov trud.
Svaka župa, svaka obitelj, svaki iskreni vjernik treba u životu proći kroz korizmu, kroz žrtvu i pokoru da bi došao do uskrsne radosti i pobjede. Izabrani Božji narod hodao je 40. Godina kroz pustinju da bi došao u obećanu zemlju; mi trebamo ići u crkvu da bismo došli u zajedništvo s Trojedinim Bogom, da bismo zaslužili vječna nebeska dobra. Župne nema bez župne crkve, a crkve nema bez vjernika, koji čine živu Crkvu-zajednicu vjernika. Župna crkva u Orehovici u vrlo kratkom roku bila je podignuta i sagrađena, no Crkvu zajednicu vjernika treba još učvršćivati u vjeri, nadi i ljubavi. To je poziv svima od obitelji koja je kućna crkva, škole, učitelja, vjeroučitelja, radnika, domaćica, svećenika i biskupa… Svi smo dakle pozvani jačati jedni druge u vjeri i pomagati na putu istine i dobra.
Image and video hosting by TinyPic
Proslava 40. god. POSVETE ŽUPNE CRKVE:
23. 9. 1972. – 23. 9. 2012.
trodnevnica:
20. - 23. 9. 2012.
Četvrtak 20.9.: 18,00 – krunica
18,30 – sveta misa i propovijed
19,00 – susret zborova našeg Čakovečkog dekanata, svaki zbor se predstavlja sa dvije pjesme koje sami orguljaši odaberu
Petak 21.9.: 18,30h – sv. misa
19,00h – nakon svete mise orguljski koncert nekoliko orguljaša, njihovo predstavljanje na našim orguljama
Subota 22.9.: 18,00h sv. misa, prije sv. mise u 17 sati ispovijed za svu školsku djecu i mlade, molim roditelje da potaknu svoju djecu da dođu i da mogu u nedjelju, primiti od našeg biskupa Josipa sv. pričest
Nedjelja 23.9: 11,00h –svečana Sv. misa koju predvodi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz koncelebraciju više svećenika našeg dekanata

- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.