Župa Gospe Fatimske - OREHOVICA

12.08.2007., nedjelja


HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU
Tradicionalno župno hodočašće, koje svake godine organiziramo u nedjelju koja prethodi svetkovini Uznesenja BDM, započeli smo blagoslovom pjesmom i molitvom hodočasnika u našoj župnoj crkvi, nastavivši pobožnostima u autobusima za one koji se odlučiše na taj način prijevoza. U ulaznoj procesiji oko lika drage Majke Božje Bistričke, pridružili su nam se i naši pješaci te mnoštvo vjernika naše župe koji hodočaste vlastitim prijevozom. Tako se na zajedničkom križnom putu broj hodočasnika naše župe stalno povećavao. Križni put je ujedno bio i priprava sakramentu pomirenja kojem su mnogi pristupili da bi u zajedništvu s ostalim župama koje hodočaste toga dana slavili svečanu Euharistiju koju je predslavio Krčki biskup mons. Valter Župan, koji nas je nadahnutom propovijedi pozvao na vjernost Bogu, slavljenje nedjelje i hrabrost u življenju i svjedočenju Kristova evanđelja u našem osobnom životu, našim obiteljima i župnim zajednicama.
Oprostivši se procesijom krenusmo put Lepoglave, tog duhovnog, povijesnog i kulturnog bisera Hrvatskog zagorja, gdje nas je u crkvi Bezgriješnog začeća BDM dočekao župnik vlč. Andrija Kišićek, te nam nadahnuto i iz srca progovorio o povijesnom, kulturnom i duhovnom blagu Lepoglave. Zadivljeni ljepotom crkve koju je gotovo većina hodočasnika prvi puta pohodila, duhovno okrijepljeni pjesmom i molitvom Majci nebeskoj i blaženom Alojziju Stepincu, ovogodišnje je hodočašće tako postalo jedno veliko nadahnuće i ohrabrenje te veliki duhovni poticaj za put vjere naše župe i svih sudionika ovog blagoslovljenog dana.

- 20:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


RASPORED SVETIH MISA I MISNE NAKANE:
Image and video hosting by TinyPic

ŽUPNE AKTIVNOSTI:

ŽUPNE KATEHEZE- raspored:
8. razred
- subotom u 9,00 sati
PRVOPRIČESNICI
3. r. i stariji
- subotom u 10,00 sati
MINISTRANTI
SVAKI drugi petak
ŽUPNI ZBOR
UTORKOM U 20,00 sati
Voditelj:g. Mladen Magdalenić
Pučko pjevanje u Podbrestu:
UTORKOM u 19,00 sati
Free Web Site Counter
Free Web Site Counter

...klikni pa vidi, možda ti se svidi...

VARAŽDINSKA BISKUPIJA
MLADI VARAŽDINSKE BISKUPIJE
KATOLICI
MISLI SRCA
MOLITVA ONLINE
IGRE

UDŽBENIK ZA ROME
UPOZNAJ ROMSKI KATEKIZAM
ŠKOLA OREHOVICA

Image and video hosting by TinyPic

SVETIŠTE GOSPE FATIMSKE FATIMA-PORTUGAL
POVIJEST FATIMSKOGA SVETIŠTA ZAPOČINJE 13. SVIBNJA 1917. GODINE KADA SE, USRED RATNIH RAZARANJA ZA VRIJEME PRVOGA SVJETSKOG RATA, BLAŽENA DJEVICA MARIJA U MJESTU COVA DA IRIA, U BLIZINI FATIME U PORTUGALU, UKAZALA TROJE MALIH PASTIRA: LUCIJI OD ISUSA, FRANJI MARTU I JACINTI MARTO. GOSPA SE DJECI UKAZIVALA IDUĆIH PET MJESECI, UVIJEK 13. U MJESECU. POSLJEDNJEM UKAZANJU, 13. LISTOPADA 1917, NAZOČILO JE 70.000 LJUDI. KASNIJE SE GOSPA JOŠ DVA PUTA UKAZALA LUCIJI, KOJA JE U MEĐUVREMENU POSTALA REDOVNICA, ZAPOVJEDIVŠI JOJ SLAVLJENJE PET PRVIH SUBOTA U MJESECU. GODINE 1919. GRADI SE KAPELA UKAZANJA, A BAZILIKA SE POČINJE GRADITI 1928. GODINE DA BI BILA POSVEĆENA 7. LISTOPADA 1953. FATIMA POSTUPNO DOBIVA SLUŽBENU CRKVENU POTVRDU KAO MARIJANSKO SVETIŠTE SVJETSKIH RAZMJERA: GODINE 1930. MJESNI BISKUP POTVRĐUJE AUTENTIČNOST UKAZANJA, A 1931. PORTUGALSKI BISKUPI POSVEĆUJU PORTUGAL BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU. GODINE 1942. PAPA PIO XII. POSVETIO JE BEZGREŠNOM SRCU CIJELI SVIJET, A 1951. U FATIMI JE OKONČANA SVETA JUBILARNA GODINA. PAPA PAVAO VI. HODOČASTI U FATIMU NA PEDESETU OBLJETNICU UKAZANJA 13. SVIBNJA 1967, A IVAN PAVAO II. DOLAZI ZAHVALITI FATIMSKOJ GOSPI ZA PREŽIVJELI ATENTAT ISTOGA DANA, 13. SVIBNJA, 1982. TE 1991. GODINE. GODIŠNJE SE U FATIMSKOM SVETIŠTU OKUPI OKO ČETIRI MILIJUNA HODOČASNIKA. UKAZANJA USRED RATNIH RAZARANJA, POBJEDA BEZBOŽNE KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE U RUSIJI UBRZO NAKON TOGA, GOSPINO OBEĆANJE DA ĆE SE RUSIJA OBRATITI, POSVEĆENJE SVIJETA MARIJINU SRCU USRED RATA, ČINJENICA DA JE SADAŠNJI PAPA ODABRAO UPRAVO FATIMU KAKO BI ZAHVALIO ZA ŽIVOT NAKON IZLJEVA MRŽNJE - SVE TO GOVORI KAKO FATIMU TREBA PROMATRATI KAO VELIKU PORUKU MIRA, A PREDUVJET MIRA JE OBRAĆENJE.