Povijest ljudske gluposti

nedjelja, 13.10.2024.

Kratka povijest ljudske gluposti

Ako preskočimo antiku, a to znači i cijelu bibliju, i stari i novi zavjet, jer antika je trajala sve do pada Rima.
Ako preskočimo stoljeće sedmo, u kojem je netko došao al to nije bio moj hrvatski narod, ili možda tek ona polovica mog naroda koja se danas lako prepoznaje po vlastitoj deklaraciji Partizana i Ustaša (ali to je druga priča).
Ako preskočimo najveći teror ljudske gluposti u mračnom ranom srednjem vijeku i njegovi potonji stoljetni ratovi europskih naroda
Ako preskočimo ono hebeno razdoblje prve polovine prošlog stoljeća, koje je doslovno izludjelo moj narod i cijelo njegovo potomstvo, čak i u 21 stoljeću (pogledajte samo jadnog freša i njegovih Teletabisa koji se od teme ne uspijevaju pomaknuti ni milimetar).
Onda kratku povijest ljudske gluposti možemo sažeti u kratko doba posljednjih 35 godina.

Kao što reče naš kolega Manga, ali i najmarkantniji brk HV-a, James Baker je došao Miloševiću i rekao mu povijesnu Titovu frazu "sačuvaj Jugoslaviju, (čuvajte bratstvo i jedinstvo kao.......) jer Amerika je imala planove s Jugom, al o tome kasnije.
Kad se Beker vratio u domovinu, brzo mu je domovina, zločestim Hrvatima, uvela embargo na uvoz oružja.

Ali Hrvati ne bi bili Hrvati kad ne bi znali i htjeli ratovati svaki put kad se za to ukaže prilika.
Brzo su potražili oružje kod onih za koje su znali da ne hebu američka embarga.
Kad su nam braća Rusi dali oružje, brzo smo Srbima pokazali zašto je Napoleon izjavio da su Hrvati najbolji ratnici na svijetu (nakon što su mu Hrvati spasili guzu od Rusa u spaljenoj Moskvi).
Kad se Jugoslavija raspala, kad je rat prestao, Hrvati su brzo pokazali da su bez rata tek obične pičkice.

Američki su ratni avioni, bez molbe i dozvole, prelijetali našu zemlju kako bi bombardirali srpske civile, njihove mostove koji su bili bez ikakvog vojnog značaja, televiziju i sve nebitno, s namjerom da se pokaže sila. I naravno, kako bi neiskorištene bombe bacali u naše more i na naše otoke.

Zašto?

Kao što sam rekao, Amerika je imala planove s Jugom, kad su im planove pomrsili Rusi i Hrvati, brzo su prešli na plan B.
Plan B je bio lukav plan da Albaniji, u zamjenu za Kosovo, odnosno veliku Albanije, stvori prijateljski teren za jednu od većih Nato baza sa strateškim položajem u idućem američkom planskom ratu u Ukrajini i konfrontacijom s Rusima.
Nato baza u Kučovu u Albaniji otvorena je 4. ožujka 2024. Druga Nato baza je već izgrađena u Rumunjskoj, koja je u zamjenu dobila olakšan i debelo nezaslužen ulazak u EU.

Ove jednostavne i lako dokažljive povijesne činjenice ukazuju da je ljudska glupost doslovno nemjerljiva, pogotovo kad se istina mora boriti s uvjetovanim uvjerenjima.

- 10:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.