Povijest ljudske gluposti

petak, 11.11.2022.

Rat i mir u teoriji


U teoriji bi, povlačenje Rusa s desne obale Dnjepra, moga označiti početak kraja rata u Ukrajini.

Teorija kaže da postoji dogovor između SAD-a i Rusije. Povlačenje iz Hersona je dio tog dogovora, to nije vojna potreba! Rusija će zadržati sve ostale dobivene teritorije koje su kroz povijest darovali Ukrajini kao braći



ali neće ići dalje. npr. Kharkov i Odessa će pripasti Ukrajini, dok će Dnjepar biti prirodna i lako čuvana granica. A i pitanje je dali je Odessa ikad bila u planovima Rusije, jer teško je za povjerovati da Rusija nije bila svjesna eventualne krhkosti primirja ako zauzme i posljednju luku toliko potrebnu za izvoz ukrainskih žitarica. Za uzvrat SAD će se vratiti ruskom prijedlogu iz prosinca 2021.: Neće se dogoditi povlačenje na kraj hladnoratovskih linija, ali neće doći ni do daljnjih proširenja NATO-a, npr. Gruzija i Ukrajina bit će izgubljene u statusu quo ante, dok će se Finska i Švedska još dugo glodati s Turskom oko svog članstva i od kojeg bi i same mogle lako odustati.

Za razliku od Zelenskog koji će , ako preživi, uživati u stečenim nekretninama u Londonu i novcu u poreznim oazama, Ukrajina će biti najveći gubitnik, 100 tisuća mrtvih, elektroenergetska mreža i ekonomija uništena,. Narod će pobjeći iz zemlje, ili u Rusiju ili u EU. Bit će pustoš. Drugi gubitnik bit će EU, budući da se ruski prirodni plin i nafta neće vratiti (bar u dogledno vrijeme dok se ne promjeni EU vodstvo i njihov narativ, a i pitanje je koliko će ga eventualno i onda dobiti jer je sad sva ruska energetska proizvodnja preusmjerena prema Aziji). BRICS se pojavljuje i širi kao ozbiljna prijetnja petro-dolaru kao simbolu moći američke hegemonije, i ta će tržišta dobiti rusku robu, posebice Kina i Indija. EU će biti preskupa od svjetskih tržišta, jer neće moći (i već sad ne mogu) proizvoditi robu tako jeftinu kao Kina ili čak SAD. Dugoročno, SAD će također biti gubitnik, budući da SAD treba ekonomsku moć EU-a da bi dominirao drugima putem režima sankcija. SAD nema istu ekonomsko-političku moć s osiromašenim EU i uskoro će toga postati svjesna.

Na kraju će se ipak obistiniti Putinova predviđanja kad je rekao „...Trebali su shvatiti da će izgubiti od samog početka naše specijalne vojne operacije, jer ta operacija znači i početak radikalnog sloma svjetskog poretka američkog tipa. Ovo je početak prijelaza iz liberalno-globalističkog američkog egocentrizma u istinski multipolarni svijet koji se ne temelji na sebičnim pravilima koje je netko izmislio za svoje potrebe, iza kojih ne stoji ništa osim težnje za hegemonijom i licemjernim dvostrukim standardima, nego na međunarodnom pravu i istinskom suverenitetu naroda i civilizacija, na njihovoj volji da žive svoju povijesnu sudbinu, sa svojim vrijednostima i tradicijama, te usklađuju suradnju na temelju demokracije, pravde i jednakosti. Svi bi trebali shvatiti da se ovaj proces ne može zaustaviti. Tijek povijesti je neumoljiv, a pokušaji kolektivnog Zapada da svoj novi svjetski poredak nametne ostatku svijeta osuđeni su na propast...“ ...“ a ne zaboravimo i Orbanova upozorenja da Europa nameće sankcije Rusiji na svoju štetu, što je već sada više nego jasno.

A hoće li se ova teorija potvrditi, mogli bi saznati već do kraja godine. Jer ovo, unatoč očitim strahotama, i nije bio rat u svojoj biti, već igra u kojoj je SAD žrtvovao Ukrajinu, kao pijune na šahovskoj tabli, kako bi spriječio ono što Putin naziva "neizbježnim", i u kojoj je Rusija odigrala sve odlučujuće poteze, od kojih neki velemajstorski poput korištenja iranskih „kosilica“ prema kojim zapadno sofisticirano oružje nije imalo nikakvih efekta.
Specijalnom vojnom operacijom, Rusija je pokrenula multipolarnost svijeta jer su „manje“ države, prvenstveno zemlje BRICS, hrabro okrenuli leđa onoj manjini stanovništva koje nazivamo zapad, a koje su do nedavno gledale sa strahopoštovanjem. Za dočekati ovaj slijed događaja je očito trebalo pričekati protunarodnog Schulza, pospanog Bidena i što god da je i kako god zvali ono što se trenutno događa na političkoj sceni V. Britanije.
- 08:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.