Povijest ljudske gluposti

četvrtak, 07.04.2022.

Praška muda

Česi su stekli muda! Ne zato što su ih disciplinirano uzgajali, vježbali ih, da budu veća. Već zato što su Česi osjetili debelu hladovinu od teške zaleđine koju im pruža EU i SAD-e.

Češki je parlament u srijedu proglasio gladomor, ljudski izazvanu masovnu glad u Ukrajini 1932.-1933., genocidom nad ukrajinskim narodom. Jesu li Česi u pravu? Apsolutno! Staljinovo umjetno izazivanje gladi u Ukrajini od koje je umrlo 4 milijuna ljudi je zločin koji možemo proglasiti genocidom.

Pitanje je ipak, gdje su Česi bili 90 godina? Može li se optuživati drugi narod za nešto što se kurvanjski prešućivalo skoro cijelo stoljeće?

Nadalje pitanje, hoće li se Česi, novostečenim mudima, ohrabriti na daljnje korake te proglasiti dvije bačene američke atomske bombe na narod Japana genocidom? Hoće li invaziju na Irak, u kojem je po procjenama umrlo milijun civila i gdje su dobro ukopani civilni bunkeri gađani projektilima specifičnim za tu namjenu, proglasiti genocidom?
Hoće li u tu rezoluciju, onako usput, ubaciti pobijene civile u Somaliji, Siriji gdje su gradovi doslovno pretvoreni u prah, Jemenu gdje djeca zbog rata i dan danas svakodnevno umiru od gladi. Hoćemo li spominjati Libiju? Rat kojeg su vodili Europljani u 21 stoljeću? Stoljeću u koje se Europljani groze rata, ili se groze rata na tlu Europe a Europljani mogu negdje drugdje ratovati, ubijati i činiti genocide do mile volje?

Ili će Česi čekati neke povoljnije dane, pa će svoju političku korektnost iskazati tek i ako, eventualno, Amerika zauzme rusko mjesto u politički korektnoj mržnji u srcima jadnih ljudi?

Upravo zbog te pokvarene kratkovidnosti ljudske duše, koja u svoj svojoj navodnoj filantropskoj milosti i dalje, u biti, misli samo na sebe, prozvao sam ovaj blog "Povijest ljudske gluposti" iako se i "ljudske pokvarenosti" podrazumijeva.
- 08:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.