Povijest ljudske gluposti

subota, 29.01.2022.

Vulkanci i ljudi ;)


U prošlom postu spomenu sam vijest o 24 teologa koji će NASU-i savjetovati kako pristupiti javnosti s objavom vanzemaljskog života. Što onda možemo očekivati od teologa? Pa sve ovisi o njihovoj izobraženosti, jer što je više znanja to je svijest otvorenija.

Dr. Andrew Davison teolog i biokemičar na Sveučilištu Oxford, jedan od 24 pozvanih, rekao je da su vjernici diljem svijeta napravili velike korake u objašnjavanju hipoteze o vanzemaljskom životu, pomoću alata koje nude njihove vlastite doktrine pripadnosti.

Otvorena svijest teologa i biokemičara Davisona želi reći da sve religije svijeta, svi stari zapisi, pa onda i Biblija, a da o Indijskim zapisima ne pričamo,, govore o Bogovima" koji su došli s neba, sa zvijezda, dok ih američki Indijanci zovu djeca zvijezda, i da je to ono bitno što se u svetim spisima diljem svijeta ponavlja.

Teolog, otac Barry Downing, je također i fizičar, koji se, između ostalog, bavi i odnosima između religije i znanosti, potvrđuje s apsolutnim duševnim mirom takvu mogućnost.

Otac Jose Gabriel Funes, bivši ravnatelj Vatikanskog opservatorija, vodi projekt "Drugi Svijetovi, Zemlja, čovječanstvo i daleki svemir" posvećen istraživanju u rečenom smjeru. Otac Funes je 2006 spominje svoje čvrsto uvjerenje u postojanje vanzemaljskog života. te potvrđuje svoje uvjerenje da ćemo ih jednog dana sresti kao "braću".
Odakle teolozima takva uvjerenja? pa, van svake sumnje čitanjem Biblije otvorene znanstvene svijesti!

Kvisko je u komentaru prošlog posta spomenuo mogućnost da upoznamo Vulkance. Moje je mišljenje da ćemo srest biča slična nama, jer i u svetim spisima postoje "bogovi" koji su ljude educirali, ne samo u znanosti i potrebama za preživljavanje, već i u muzici i pjesništvu, jer su bile takve duše. Baš kao i na blogu, ima nas svakakvih... znanstvenih, muzičkih, pjesničkih i ratnih.

Ali nerijetki su pout Jahve nad vojskama, koji su svojim moćnim oružjem izbrisali cijele gradove.

- 10:43 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.