Povijest ljudske gluposti

četvrtak, 20.01.2022.

Kao minus i plus

Čitam i pišem, pišem i čitam... ali to je za jedan drugi post.

Za ovaj zbrajam i oduzimam, dijelim i množim, al mi se brojke ne slažu. Od Prime još čekam dijelove kuhinje koji nedostaju. Jučer sam ih zvao, pa su mi rekli da su došli ali da nema tko da ih dovede jer su svi pod omikronom.

Omikron nam daje neku čudnu matematiku, pa je tako Beroš zbrojio nezbrojivo, testove koji se priznaju za potvrde i one koji se ne priznaju, odnosno kruške i jabuke, te je dobio dupli broj naranča, s kojim naravno poziva na poštivanje mjera i cijepljenje.

Matematika je drukčija i po državama, pa neke odustaju od covid potvrda, drugi od mjera a treći prijete zatvorom ako se ne cijepiš. Na europskom prvenstvu u rukometu ludnica! Testiranja se obavljaju uoči meča, pa momčadi saznaju tko može igrati pola sata prije utakmice. Nijemci ostali bez trinaest igrača pa mislili odustati,, al se predomislili, valjda će pozvati gastarbajtere i izbjeglice iz Pakistana, Afganistana i ostalih "stanova".

Na tom istom prvenstvu, gdje su testovi svakodnevni, matematika ne djeluje! Ako si jučer bio pozitivan a danas negativan,, ostaješ pozitivan, iako svi znamo da plus i minus daju minus. Covid nam je spizdio pamet, zatim prirodne nauke i sad je matematika na tapetu. (P.S. tijekom pisanja ovog posta, svi pozitivni i pozitivni naknadno negativni su ostali zdravi i bez simptoma).
- 08:40 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.