Povijest ljudske gluposti

petak, 24.12.2021.

Rusija u Matrixu

Cijelo djetinjstvo sam proživio u pošalici "vidjet ćete Vi kad Vam Rusi zavrnu pipu". Pod Vi se naravno misli na Europu koja tada još nije bila u uniji već u Europskoj zajednici za ugljen i čelik i tek se približavala Europskoj ekonomskoj zajednici. Dok su neki proroci govorili da će se Europa ujediniti tek kad se otkrije Atlantida.

U kakvoj god zajednici bila, Europa je oduvijek ovisila o dotoku ruskog plina kao energenta za svoju industriju kojom, zahvaljujući njenoj jeftinoći, mlati pare i tim se parama naoružava za eventualni rat protiv te iste Rusije. I naravno i unatoč Gretinom bjesnilu, za još uvijek hladne europske zime.

Sve u svemu, svi smo ušli u neki besmisleni matrix svijet. Svijet u kojem je nažalost snimljen i četvrti nastavak kultnog serijala. nastavak kojeg čekam dva desetljeća,, i napokon dočeka! Baš poput ruskog zatvaranja pipe.

Volio bi da sve to nije dogodilo, jer je boca plina skočila sa 100 kn, na 160 kn. Ali taj sam problem riješio kupnjom indukcijske ploče za kuhanje. Ipak problem s četvrtim filmom Matrix, ne mogu nikako riješiti, pa da tu četvrtinu dosadnog i besmislenog nastavka trilogije koju obožavam, nekako zaboravim.

- 09:29 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.