Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 21.06.2021.

Pentagonovo izvješće



Dugo se iščekivalo Pentagonovo izvješće o snimkama nepoznatih letjelica koje su snimili njihovi vlastite borbene letjelice. Za razliku od prijašnjih izvješća i izjava koja su baratala informacijama vanjskih izvora, ovaj put je riječ o informacijama iz samog pentagona, koja, hajdemo biti iskreni, su mogla biti vojna tajna još narednih 50 godina.
Najvažniji detalj cijele ove priče je dakle činjenica da pričamo o podacima samog pentagona, i upravo tu cijela priča,, kako bi rekao Đole „poprima sasvim drugi ton“. Zašto bi pentagon objavio snimke koje su van svake sumnje vojna tajna, a zatim najavio izjavu o tome?
Odgovor je sasvim jednostavan, a glasi „najava“. Ovaj put, za razliku od dugogodišnje prakse i npr. Projekta „Plava knjiga“ odgovori nisu jednostavni i samozvani stručnjaci ne pokušavaju ljude praviti budalama, jer ovaj put nije kriva Venera ili bilo koji drugi prirodni fenomeni. Ovaj put „stručnjaci“ zaključuju „nemamo dokaza da se radi o izvanzemaljcima“.
I toj se izjavi nema što dodati ni oduzeti, pentagon je zaključio da fenomen postoji, ali nema (kao što nema!) dokaza da se radi o vanzemaljcima. Možda su Kinezi (mada Kinezi kažu da to nisu oni), možda su Rusi (koji mudro šute) ali svi znamo (jer nismo blesavi) da se radi o tehnologiji dvadeset generacija iznad onog što imamo danas i na osnovu čega možemo sami zaključiti o čemu se radi.
U cijeloj našoj povijesti se nalaze izvješća o sličnim pojavama,, uzmimo samo povijest starog rima gdje Plinije stariji daje barem tridesetak izvješća sličnih pojava (od kojih sam mnoge stavio u svoje postove). I ne radi se ovdje o mašti i mitologiji, kako voli maštati Geomir, jer iza tih izvješća nema priča, već su to jednostavna suhoparna povijesna izvješća, kao na primjer,, dana tog i tog, godine te i te viđeno je jarko svijetlo koje je preletjelo mjesto to i to,,, itd.
Možemo stoga zaključiti da nas pentagon psihološki priprema za nove vijesti i objave.
- 18:03 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.