Povijest ljudske gluposti

utorak, 25.05.2021.

Krugovi bez žita

Kako bi dovršili jučer započetu temu, recimo da se kabala i kabalisti skrivaju iza svoje mistike kako bi prekrili izraelitski nacionalizam. Kombiniranje svetog pisanog teksta s numeričkom vrijednosti slova, njihovog odnosa u riječi i rečenici, može se kemijati svaka ideja, pa čak i ona o pogromu „vlastitog“ naroda.

Ali pogledajmo što kabala kaže na jučer započetu temu.

Rabin Michael Laitman, kabalist koji, da bi objasnio prošlost, sadašnjost i budućnost ljudske vrste, na komad papira nacrta veliki krug i kaže da je to sfera, misleći valjda da život, ljude, planet, ili nešto više, nešto manje, pa i nešto (vrag će ga znati) pokraj toga.

U tom krugu nacrta manji krug i kaže da taj krug predstavlja Izrael. Iz tog manjeg kruga nacrta strjelice koje zrače unutar velikog kruga, i tvrdi da to označava zadaću Izraela da utječe na ljudsku vrstu.
Na kraju nacrta još jedan mali krug, ali ovaj put izvan velikog i što je dalje na papiru moguće, i kaže da je to Izrael u svojim korijenima, odnosno; korijeni Izraela su izvan sfere, odnosno ljudske vrste.

Ako stoga iz ove priče eliminiramo nacionalistička bulažnjenja, ostaje nam priča od jučer o našem porijeklu iz zemlje sv. Martina,, ili sv. Jurija,, meni svejedno!
- 08:18 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.