Povijest ljudske gluposti

utorak, 18.05.2021.

Grci dobili-Grci izgubili

U posljednjem postu sam spomenuo Bitku kod Gaugamele, ako pitate bilo kojeg povjesničara, pa i našu Galaxi (a iza kojih stoji i sva holivudska moć), tko je tu bitku dobio? Svi će zborno-složno odgovoriti, Grci! A zašto je to dalje od istine da dalje ne može biti? Pa zato što povijest nije znanost već politika, a politika je majka svih laži.

Prije par godina su se vodili pregovori između Grčke i bivše Yu republike Makedonije, oko imena te države koje bi pasalo obim stranama i kojim bi se ukinuo grčki veto ulaska Makedonaca u EU. Kad se pročulo da su obje strane bliske kompromisu oko imena „Sjeverna Makedonija“, grčki nacionalisti su izašli na ulice većih i manjih grčkih gradova u znak protesta. Pri tome su u rukama držali komad papira na kojem je bila karta današnje Makedonije s upozorenjem da tamo žive Slaveni. Logika im je trebala glasiti: „ako su Slaveni, kako mogu pretendirati na jedno grčko ime?“, jer kako rekoh, svi će vam povjesničari, pa i naša Galaxi, reći da su kod Gaugamele pobijedili Grci, a ne Makedonci.

Grci, Iliri, Dačani, Tračani su stanovnici Balkana kojim je bila zajednička kultura, vjera i običaji koju danas zovemo grčka kultura, jer su se za nju Grci izborili, a svi iz povijesti znamo da Grcima ne treba vjerovati ni kad darove nose. Doduše ta se poslovica odnosi na Danajce koji su opsjedali Troju, ali i tu su poslovicu koja ih ocrnjuje, Grci objeručke prihvatili kako bi prisvojili i tu nezasluženu slavu (tko su bili Danajci, pogledajte u linku).

Tko su onda bili Makedonci? Odgovor mnogi znaju, pa većinu ipak šokira, Makedonci su bili Iliri! Druga činjenica koju mnogi znaju, ali većinu ipak šokira jest: Iliri su Slaveni! Pa je mapa koju su grčki nacionalisti prikazivali točna, iako oni, kao i mnogi nacionalisti, nisu u stanju shvatiti njezino značenje.

Dokaz da su Makedonci Iliri odnosno Slaveni, jest makedonski antički grad iz četvrtog stoljeća prije Krista, Slavenskog! A ne grčkog imena, Bela Zora, danas arheološko nalazište.

Sve se ove činjenice mogu elaborirati nadugo i naširoko, ali ovdje moramo paziti na tanku blogersku koncentraciju, vratimo se stoga Bitki kod Gaugamele, Alexandar je u svojim redovima imao tek sedam tisuća Grka koje je silom mobilizirao kad je pohodom na Grčku napravio silne ratne zločine, ali ipak bilo ih je samo sedam tisuća je Grci nisu htjeli pratiti Alexandra u njegovom pohodu.

Darije III je pak u svojim redovima imao deset tisuća grčkih plaćenika, ljude koji nisu bili na silu novačeni, već ljudi kojim je rat bila profesija, dakle elitne postrojbe. Stoga u srazu deset tisuća perzijskih Grka i sedam tisuća makedonskih Grka (minus onoliko koliko ih je poginulo u dvije prijašnje bitke protiv Darijevih satrapa) , pobijedili su oni koji su imali manje Grka. Možemo stoga sa sigurnošću reći da su u Bitki kod Gaugamele, Grci izgubili.
- 09:27 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.