bartimej croata

24.12.2014., srijeda


Poruka Božića
Poruka ovoga Božića bi trebala biti u znaku dara Čistoće. Marijina duša, Božjom intervencijom kod njenog začeća, nije bila ranjena istočnim grijehom, pa je bila sva čista. Sv. Josip je bio nazirej, posvećen Bogu. Nazirejci su oni koji su izbjegavali vino da bi dali mjesta u svome srcu Duhu Božjemu. Jahvinom duhu. Zauzvrat im je Jahve davao snagu (Samson). Josip i Marija su zajednički ušli u brak sa odlukom da se ne sjedine tijelima. Živjeti u braku je u Izraelu bio najviši oblik duhovna života. Majčinstvo je bio najveći ures žene. Marija se, zajedno sa Josipom, svega toga lišila da bi prošla onaj duhovni rast adekvatan Evinu duhovnom i tjelesnom padanju.
Nije do Navještenja ni znala da je bila Izabrana, ali je po poniznosti odlučila živjeti čistoću. U Mariji je bila nakana da ublaži bol Očevu, bol radi pokvarenosti Eve, koja je htjela sebe, stvorenje milosti, poniziti na razinu nižeg stvorenja. Marija se čuvala netaknutom u mislima, željama i ljudskim dodirima.
Materinstvo, bez onoga što ga sada ponižava (porođajne muke itd) bilo je od Boga također udijeljeno i Evi. Slatko i čisto materinstvo bez težine sjetila. I bez porođajnih bolova. Eva se odrekla toga bogatstva. A to bogatstvo je bilo i više od same besmrtnosti.
A šta ćemo mi jadni smrtnici sa svojim tjelesnim porivima, svojim psihičkim strastima i svojom duhovnom neposlušnošću Bogu. Svoj eros ne smijemo potiskivati nego ga pročišćavati pravilno ljubeći žene. I kako to Ivan Pavao veli u svojoj Teologiji tijela, ženu trebamo gledati i kao zaručnicu i kao sestru. Ne gledati je kao objekt kojim ćemo smiriti svoju požudu. Put kojim to trebamo činiti je put mrtvljenja tijela, šibanje tijela, spavanje na čavlima, nepijenje alkohola (ahah), nejedenjem čvaraka itd. (samo se šalim). Potiskivanjem seksualne žudnje možemo postat neurotični. A ako zadovoljavamo žudnju (kažu mi obraćenici) onda smo nesretni. Sve više žednimo što više 'pijemo' slast grijeha. Sve se na kraju pretvara u gorčinu. Dok jednom ne tresnemo o pod.
A kad muškarci dobiju otkaz na poslu, ili moraju zatvorit obrt radi ekonomske krize, onda neka to prikažu Bogu za svoje grijehe i za grijehe svijeta i tako će preveslat masone. A žene neka nastoje ne imati vlast nad muškarcima, neka im pokažu podložnost, jer ih je Bog kaznio ne samo da rađaju u bolovima, negi i da žude za muškarcem, a zauzvrat će muškarac vladati nad njom. Ima li išta slađe za ženu nego zagospodariti nad mužem. Pa to je slađe od seksa. Nek se žene zato vježbaju u poniznosti, neka preduhitre muškarce tako što će im kuhati vazda različitu hranu, prati im noge, donosit im vode kad ožedne, prati im rublje i uvjek biti na raspolaganju (eno ga opet).

A sad ozbiljno, iz Pjesme nad pjesmama 4,9 evo stihova:

Srce si mi ranila,
sestro moja, nevjesto,
srce si mi ranila
jednim pogledom svojim,
jednim samim biserom kolajne svoje.

Kako je slatka ljubav tvoja,
sestro moja, nevjesto!
Slađa je ljubav tvoja od vina,
a miris ulja tvojih ugodniji
od svih mirisa.

S usana tvojih, nevjesto, saće kapa,
pod jezikom ti je med i mlijeko,
a miris je haljina tvojih
kao miris libanski.

Ti si vrt zatvoren,
sestro moja, nevjesto,
vrt zatvoren i zdenac zapečaćen.
Mladice su tvoje vrt mogranja
pun biranih plodova:
nard i šafran,
mirisna trska i cimet,
sa svim stabljikama tamjanovim,
smirna i aloj s najboljim mirisima.
Zdenac je u mom vrtu,
izvor žive vode
koja teče s Libana.



Dakle jedan od puteva ka zdravoj seksualnosti, koja će vremenom zdravo trnuti, je u gledanju žene prvo kao sestre, pa tek onda kao žene, s kojom se trebaš sjediniti. Tako će se umanjivati požuda, a rasti ljubav i vjernost. I tako ćeš izbjeći bol rastave. Brat štiti sestru od nečednih pogleda drugih muškaraca. To čine čak i oni bolesnici koji su oboljeli od loših plodova seksualne revolucije. Ranjeni svakojakim grijesima u mislima, željama i prljavim tjelesnim sjedinjenjima. Ali ipak kad je sestra u pitanju pojavljuje se kod njih neki zaštitni instikt. Koji je u njihovoj savjesti po prirodnom zakonu. Ako već nisu svjesni ljepote Zakona Božjih. Kako li je tek veliko poštovanje i zaštita žene koju muž kršćanin gleda prvo kao sestru.

Svima Sretan Božić. I neka vam Bog pomogne na putu Čistoće.
NAPRAVITE U SRCU ŠTALU ZA MALOG ISUSA. MAKAR ŠTALU.

Gnosticima, agnosticima, ateistima, deistima, idolopoklonicima, autoidolatrima, kasperijancima, štulhoferijancima, kinsijevcima i pripadajućim im obamijancima, yusipovićevcima, frljićevcima-
Sretan Božić sa tradicionalnim anarhokršćanskim pozdravom-
DOLJE PRLJAVI SEX, ŽIVJELA ČISTOĆA
- 11:04 - Komentari (51) - Isprintaj - #

12.12.2014., petak


Grčka čuva polog vjere
U studenom prošle godine, Europski sud za ljudska prava presudio je protiv Grčke u tužbi homoseksualnih aktivista, naredivši zemlji da započne s registracijom istospolnog partnerstva.
Socijalistička koalicijska vlada je odgovorila zakonom kojim bi se dopunio postojeći zakon o istospolnom partnerstvu. Iako prvi prijedlog zakona nije uspio, Vlada je izjavila kako će ipak izmijeniti grčki obiteljski zakon kojim bi se uključili istospolni partneri.

U međuvremenu, utjecajni vođa grčke pravoslavne Crkve je zaprijetio da će ekskomunicirati svakog zastupnika koji svoj glas da za zakon koji podržava istospolno partnerstvo. Mitropolit Seraphim Pirej je rekao u pastoralnom pismu da “univerzalna svijest stoljećima priznaje normalno ponašanje u odnosima samo između muškarca i žene.“

U poruci upućenoj zamjeniku premijera Evangelosa Venizelosa, mitropolit Seraphim je istaknuo “Molim vas od srca nemojte nastavljati.”
“Vi ćete uskratiti sebi blagoslov najpravednijeg Gospodina čija su nam pomoć i zaštita svakodnevno potrebni, koliko osobno toliko i nacionalno … u ovim kritičnim vremenima za našu zemlju.” Spomenuvši kako je i za drevne duhovne pisce Crkve, zvane crkveni oci, “homoseksualnost najodvratniji i nečisti grijeh“. To je “uvreda protiv Boga i čovjeka … neprirodno odstupanja neviđeno čak ni kod životinja.”
Žestoko je napao napore za normalizaciju “ovog strašnog grijeha homoseksualnosti, sodomije, neprirodnih seksualnih odnosa, pederastije i pedofilije, kojeg se prezentira kao normalno stanje, kao različitost.“
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo sam prenio sa portala Quo vadis croatia.
Fino je znati da postoje pastiri crkve koji se ovako brinu za polog vjere i Riječ Božju. Dođe mi žao što nisam Grk pravoslavac. Mlakonje iz katoličke crkve paze da se ne bi zamjerili vlastima zemalja u kojima žive. I naravno da se zlo širi tamo gdje žive katolici. A ovi koji glasuju za istospolna partnerstva još se i pričešćuju. Čime sebi zasigurno osiguravaju osudu Božju, baš i kao pastiri koji im to dopuštaju. I zanimljivo da ni jedni ni drugi nemaju Straha Božjega. Zar time katolički kardinali i papa ne stavljaju Isusu Trnovu krunu oko glave?
Tužno je danas biti katolik.
Dogodine ću tužiti Europski sud za ljudska prava što otežava duhovni položaj homoseksualaca. Tužit ću ih Ujedinjenim Nacijama. ():


- 01:18 - Komentari (77) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.