Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bartimejcroata

Marketing

Grčka čuva polog vjere

U studenom prošle godine, Europski sud za ljudska prava presudio je protiv Grčke u tužbi homoseksualnih aktivista, naredivši zemlji da započne s registracijom istospolnog partnerstva.
Socijalistička koalicijska vlada je odgovorila zakonom kojim bi se dopunio postojeći zakon o istospolnom partnerstvu. Iako prvi prijedlog zakona nije uspio, Vlada je izjavila kako će ipak izmijeniti grčki obiteljski zakon kojim bi se uključili istospolni partneri.

U međuvremenu, utjecajni vođa grčke pravoslavne Crkve je zaprijetio da će ekskomunicirati svakog zastupnika koji svoj glas da za zakon koji podržava istospolno partnerstvo. Mitropolit Seraphim Pirej je rekao u pastoralnom pismu da “univerzalna svijest stoljećima priznaje normalno ponašanje u odnosima samo između muškarca i žene.“

U poruci upućenoj zamjeniku premijera Evangelosa Venizelosa, mitropolit Seraphim je istaknuo “Molim vas od srca nemojte nastavljati.”
“Vi ćete uskratiti sebi blagoslov najpravednijeg Gospodina čija su nam pomoć i zaštita svakodnevno potrebni, koliko osobno toliko i nacionalno … u ovim kritičnim vremenima za našu zemlju.” Spomenuvši kako je i za drevne duhovne pisce Crkve, zvane crkveni oci, “homoseksualnost najodvratniji i nečisti grijeh“. To je “uvreda protiv Boga i čovjeka … neprirodno odstupanja neviđeno čak ni kod životinja.”
Žestoko je napao napore za normalizaciju “ovog strašnog grijeha homoseksualnosti, sodomije, neprirodnih seksualnih odnosa, pederastije i pedofilije, kojeg se prezentira kao normalno stanje, kao različitost.“
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo sam prenio sa portala Quo vadis croatia.
Fino je znati da postoje pastiri crkve koji se ovako brinu za polog vjere i Riječ Božju. Dođe mi žao što nisam Grk pravoslavac. Mlakonje iz katoličke crkve paze da se ne bi zamjerili vlastima zemalja u kojima žive. I naravno da se zlo širi tamo gdje žive katolici. A ovi koji glasuju za istospolna partnerstva još se i pričešćuju. Čime sebi zasigurno osiguravaju osudu Božju, baš i kao pastiri koji im to dopuštaju. I zanimljivo da ni jedni ni drugi nemaju Straha Božjega. Zar time katolički kardinali i papa ne stavljaju Isusu Trnovu krunu oko glave?
Tužno je danas biti katolik.
Dogodine ću tužiti Europski sud za ljudska prava što otežava duhovni položaj homoseksualaca. Tužit ću ih Ujedinjenim Nacijama. ():



Post je objavljen 12.12.2014. u 01:18 sati.