četvrtak, 27.09.2007.

meteorske pojave prirodnih ljepota

Ima tih dijelova grada, četvrti i kvartova, ili poneka manja mjesta, u kojima je sve siromašnije, ofucano, neuredno porazbacano, prljavo i odbojno, pa čak ako kojim slučajem i imaju nekakvog šarma, saznanje da ima drugih, ljepših, uređenijih i bogatijih, čini ih otužnima.

Svake dvije-tri godine stasa u takvom susjedstvu poneka prekrasna djevojka, kao čudom iznikla, savršenih proporcija, izuzetno skladna i elegantnih pokreta, koju su svi ustreptalo promatrali kako raste i ne može nigdje proći a da ne privuče sve poglede. Kada dođe vrijeme cijela se obitelj pobrine ili se one same nekako snađu da pribave barem jednu odjeću u kojoj ono čime su ih priroda i sreća podarile u potpunosti dolazi do izražaja. Tako opremljene krenu u istraživanje i osvajanje grada, svijeta i života.

Da je njihova pojava imala odjeka zamjećuje se po bijesnim skupocjenim automobilima koji se kao zalutali leteći tanjuri počinju pojavljivati uvečer pred njenom kućom ili na najbližem uglu ulice, iz kojih brenče nafrljeni basovi dok je čekaju, a vozači razgovaraju samo kao da se dovikuju. Nakon što su prespavale cijeli dan, one izlaze maksimalno uparađene, sjedaju u automobile i odlaze u noć.

Vremenom njihova garderoba postaje ono najvrjednije što se u njihovim domaćinstvima nalazi, one postaju poznate u javnosti kao misice, manekenke, voditeljice ili naprosto razglašene ljepotice, njihove fotografije popunjavaju šarene magazine i gostuju u specijaliziranim televizijskim emisijama.

Neke od njih udaju se za poznate nogometaše ili nepoznate bogataše, o nekim njihovim vezama s poznatim ljudima zna svatko, a o nekima nitko. Neke nakon nekog vremena naprosto odu nekamo i više nitko ne čuje ništa o njima. Neke se nakon nekoliko godina razočarane udaju za nekoga iz susjedstva, eventualno nekog vršnjaka koji ih s obožavanjem čeka, i ubrzo izgube fascinantne linije, prestanu se uređivati i učas naliče na sve ostale žene iz susjedstva, zlurade kao i sve ostale.


<< Arhiva >>

eXTReMe Tracker