http://blog.dnevnik.hr/diademae/ ČISTA SUDBINA - sjena duše - Blog.hr

ČISTA SUDBINA

14.02.2018.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

4 minute i 18 sekundi je trajao razgovor, Davor i Jadranka, ne volim Valentinovo, jer .... to nije moj dan, moj dan je 15.8.2004. kad nas je Velika Gospa spojila i ništa nas neće razdvojiti, a ovih 4 minute i 18 sekundi - kao cijeli život ...moj suprug je operiran, sve je prošlo ok, sad je na intenzivnoj!

Image and video hosting by TinyPic

Duša je sama u ledu, u toj noći koja se polako provlači i zauzima svoje mjesto u kutu sobe, ostala sam između svjetova, hladno svjetlo me odvodi u tajnu beskonačnost nemira i u svilenu tamu Svemira.

Zbrojila sam sve zvijezde na nebu i na dlanu ih složila da dobijem tvoje ime, a kad bi se buđenje duše shvatilo kao lepršava radost, odavno bih već letjela prema plamenu svijeće spoznaje sebe.

U auri su se boje promiješale, izmiješale i stvorile novi pastelni niz tako, da solarni nagovještaj ne može poremetiti taj lijepi nesklad koji još uvijek vlada u dubinama duše, a i dalje je duša sama u ledu, dok noć mekano spušta svoja krila i crta moj zamagljeni život, smaragdi spavaju u dubinama slova, zrak je neprirodno miran, a ovo ljeto raskošno najavljuju ponoćna zvona sa obližnje crkve pričajući o glasu života i sjeni sna.

Vidjela sam se, običnu i tihu kako hodam između visokih trava i razmišljam, što li mi se to događa u tajnim komorama srca?

Još me nisu stigle guste magle jeseni, još hodam čistom sudbinom, a kad na oltaru noći zapalim svijeću, u tom toplom jasnom svjetlu zaiskrit će tvoje prekrasne plave oči i kao čista sudbina odgovoriti na tajna pitanja o događajima u skrivenim komorama srca.


napisano 15.8.2010. u 04.00h, za dan 6 godina zajedno, iz 4. zbirke poezije "Plesač na žici"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=48609

Image and video hosting by TinyPic
http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-53-1 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.
http://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2016/01/1631682148/cista-sudbina.html

Image and video hosting by TinyPic

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.